Telenor klar med eSIM til telefoner, tablets og smartwatch

Telenor er nu endelig klar med eSIM til både mobiltelefoner og Samsung smartwatches. Kunderne kan skifte nuværende sim-kort til eSIM og nye kunder kan vælge mellem begge muligheder ved bestilling af mobilabonnement.

Telenor klar med eSIM til telefoner, tablets og smartwatch

Telenor har i længere tid tilbudt eSIM til Apple Watch, men det elektroniske sim-kort har ikke være tilgængeligt til hverken mobiltelefoner eller andre smartwatches. Det laver teleselskabet nu om på, og det er fremover muligt at få eSIM til både mobiltelefoner samt Samsung smartwatches.

Se også: Guides og tips til eSIM

Med tiden er sim-kort i telefonerne blevet mindre og mindre, og med eSIM bliver det altså ikke meget mindre. Her er der ikke tale om et fysisk kort, men et elektronisk et, som indbygges i telefonen. Det har nogle oplagte fordele.

Først og fremmest skal man ikke længere fumle rundt med det lille fysiske sim-kort. Man behøver heller ikke længere vente på det fysiske sim-kort ankommer med posten, og det giver et udvalg af telefoner mulighed for, at have to telefonnumre tilknyttet – fx et til arbejde og et til privat. Og skifter man til et nyt teleselskab, så overskrives det gamle eSIM bare. Skulle man stå i den situation, at man mister sin mobiltelefon, så tager det kun enkelte klik og man har igen et aktivt sim-kort. Det gør det lettere og mere fleksibelt for kunderne.

Nuværende mobilkunder hos Telenor kan skifte det fysisk sim-kort ud med et eSIM-kort. Her skal man være opmærksom på, at den enkelte mobiltelefon skal understøtte eSIM. Man bestiller eSIM ved at gå ind på “Mit Telenor”. Nye kunder vil kunne vælge enten fysisk sim-kort eller eSIM under oprettelsen af nyt mobilabonnement.

Det er ganske let at komme i gang i med et eSIM. Man modtager en QR-kode, som skal scannes med mobiltelefonen. Herefter skal man gennem en kort opsætning, hvor man fx kan vælge om telefonnummeret skal være telefonens primære.

Læs også: Fordele og ulemper ved Telenor

Også eSIM til tablets og smartwatches

Telenor nøjes ikke med at tilbyde eSIM til mobiltelefoner og Apple Watch, men udvider også med eSIM til både tablets og smartwatches. Der er indtil videre ikke mange tablets eller smartwatch, som kan benytte eSIM. Her er det nyere Apple iPads samt enkelte smartwatches fra Samsung.

Ligesom ved eSIM til mobiltelefoner, så vælger man eSIM til tablets og smartwatches under oprettelsen af abonnement. Det koster ikke ekstra at vælge eSIM-løsningen.

Se også: Billige mobilabonnementer på Telenors netværk

 

Historien følges op

Her følger vi op med den seneste udvikling om emnet. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. 20/11/2020 fulgte redaktionen op med sagen om Smartwatch med eSIM abonnement hos Telia – se pris – Den videre beretning kan læses her. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.