Smart home produkter til dit sommerhus

Et sommerhus kan gøres mere sikkert og dejligt at komme hen til ved at udstyre det med smart home produkter og bredbånd.

Smart home produkter til dit sommerhus

Sommerhussalget er eksploderet under COVID-19. Der blev solgt hele 90 procent flere sommerhuse i 2. kvartal 2020 sammenlignet med 2. kvartal 2019. Der er med andre ord kommet mange nye sommerhusejere, hvor af mange formentlig er førstegangsejere og derfor skal nye rutiner ind i sommerhusblodet.

Der kan også være nok at bekymre sig om ved et sommerhus. Et sommerhus ligger ofte lidt væk fra alt ting og er ikke under opsyn på samme måde som ens primære hjem. Ting kan altså gå galt, uden man opdager det i tide og er det koldt, er sommerhuset heller ikke opvarmet på samme måde som ens hjem. Opkoblede smart home produkter kan både hjælpe til med gøre sommerhuset mere sikkert og også bare hjælpe med nogle lavpraktiske ting.

Smart home produkter du skal have i dit sommerhus

Mobilt bredbånd til at koble sommerhuset op

Først og fremmest skal du have internet i sommerhuset for at kunne sætte smart home produkter op. Rigtig kablet bredbånd er stadig mest stabilt og kan levere de højeste hastigheder, men det kan være besværligt og dyrt at få til et sommerhus, der ikke lige ligger op af en større by. Det gør sommerhuse jo sjældent. Derfor kan mobilt bredbånd være en god løsning.

Mobilt bredbånd er let at sætte op, det er forholdsvis billigt og 4G-udrulningen er i dag så god i Danmark, at langt de fleste sommerhuse har 4G-dækning. 4G har mere end rigelige hastigheder til at sikre god opkobling for smart home produkter.

En god lille finesse ved mobilt bredbånd er også, at nogle udbydere giver mulighed for at pause det mobile bredbåndsabonnement i en længere periode, hvis man ikke altid har behov for internet.

Se også: Priser på mobilt bredbånd

Automatisk regulering temperaturen i sommerhuset – eller på afstand 

Med en opkoblet smart varmepumpe eller aircondition har du mulighed for på afstand at regulere temperaturen i sommerhuset via sin mobil.

Benytter du mobilens placering kan den også automatisk indstille temperaturen alt efter, om du er på vej hen til sommerhuset eller på vej hjem. Ellers kan du også sætte varmen til at slå til automatisk på bestemte tidspunkter via mobilen.

Robotstøvuger – så er der rent når du kommer

Hvis man har sommerhus, så bruger man det jo ikke hele tiden. Typisk i weekenderne, på helligdage og i ferier. Så selvom man altså har gjort pænt rente efter sidste besøg, kan der stadig være beskidt, når man kommer tilbage igen. Døde insekter, nullermænd man ikke lige helt fik fjernet sidste gang og så videre.

En robotstøvsuger kan aktiveres på afstand fra mobilen og dermed kan du sikre dig, at snavs og andet ikke ligger på gulvet, når du kommer. Lejer man sommerhuset ud, så kan det også være en måde at få det hele til at se lidt mere imødekommende ud.

Se også: Priser på smart home produkter

Sikkerhedssensorer og røgalarm

Alle har nok hørt om en sommerhusejer, der kommer ud til et sommerhus med sprængt vandrør. Det kan være ødelæggende for sommerhuset og koste mange penge. En såkaldt Flood Sensor eller oversvømmelsessensor giver dig mulighed for at registrere et defekt vandrør inden der sker alt for stor skade.

Sådan en sensor aktiverer en alarm, når den opdager vand på gulvet eller de steder, hvor man nu har placeret sensoren. Sensoren sender så en besked til din mobil, hvis uheldet er ude.

Også en opkoblet røgalarm vil være på sin plads til en tryg oplevelse med sommerhuset. En opkoblet smart røgalarm kan også  sende dig  advarsler i realtid på din smartphone.

Se også: Billigt internet i sommerhuset

Udendørs overvågningskameraer

Et udendørs overvågningskamera kan anbefales, særligt hvis man har dyre ting i sommerhuset eller brænde til at stå ulåst. Brænde kan faktisk være i høj kurs blandt folk med lidt for lange fingre i sommerhusområder.

Kommer der en person eller et dyr ind på din grund, kan kameraet fange det på video og du kan se med på mobilen på afstand. Nogle overvågningskameraer kan indstilles til at tænde et kraftfuldt lys, hvis kameraet fanger mistænkelig bevægelse.

Se også: Sammenlign priser på abonnementer

Videre om emnet

Siden redaktionen publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen kunne ikke slippe temaet. 18/5/2021 bragte vi sagen Hvordan får jeg billigt internet i sommerhuset? – Læs den her. Tjek også seneste nyt om temaet her.