Kan man sætte abonnement på mobilt bredbånd på pause?

Har du mobilt bredbånd i sommerhuset eller campingvognen, kan det være smart at sætte på pause uden for sæsonen. Se mulighederne.

Kan man sætte abonnement på mobilt bredbånd på pause?

Mange benytter mobilt bredbånd i sommerhuset eller campingvognen. Det er en let måde at få en fast og stabil internetforbindelse på – og ikke mindst en billig måde. En fordel ved mobilt bredbånd er også, at man hos flere selskaber kan sætte abonnement på pause eller bero i de perioder, hvor man ikke bruger sommerhuset eller campingvognen. Mobilt bredbånd du kan sætte på pause.

Mobilt bredbånd har mange fordele i forhold til kablet bredbånd. Det er super hurtigt at sætte op. Man kan få internet i områder, hvor det kan være meget svært at få almindeligt bredbånd. Det er billigt – og så er det også en meget fleksibel løsning.

Sæt mobilt bredbånd på pause

For det første har en kort bindingstid. Langt de fleste teleselskaber, der tilbyder mobilt bredbånd, benytter ikke binding. Man betaler forud for en måned og kan altid opsige det med kort varsel. Når man opsiger abonnementet, fortsætter det måneden ud, som man har betalt for – herefter er man ude af kundeforholdet.

For det andet er det også muligt at sætte sit mobile bredbåndsabonnement på pause eller i bero. I hvert fald hos nogle udbydere. Det håndteres dog på forskellige måde fra udbyder til udbyder.

Se også: Vælg den rigtige router til mobilt bredbånd

Gratis eller betal lille beløb

Hos Telmore og Telenor kan man gratis sætte abonnementet i bero eller ‘hvile’, som det kaldes hos Telmore. Telenor oplyser, at man kan gøre det lige så længe man vil, mens det er muligt at gøre det i nogle måneder hos Telmore.

Selskaber som YouSee, Oister og Call me tilbyder også muligheden for at pause sit mobile internet i en periode. Hos YouSee og Oister skal man betale et lille beløb på 29 kroner om måneden for at pause abonnement, mens det koster 10 kroner om måneden hos Call Me.

CBB Mobil og 3 tilbyder ikke muligheden. Har du et af de dyrere abonnementer hos CBB Mobil, kan du dog skifte til deres billigste. Det koster fra 59 kroner.

Se også: 5G mobilt bredbånd til de bedste priser

Fordele ved at pause abonnementet

En tommelfingerregel er, at man kan pause sit abonnement i op til seks måneder. Det kan du selv gøre på din kundeside hos din udbyder eller du kan ringe ind til selskabets kundeservice og bede dem gøre det. Når abonnementet så skal aktiveres igen, så benytter du samme fremgangsmåde – gør det selv på din selvbetjeningsside eller ring til kundeservice.

Fordelen ved at kunne pause abonnementet i en kortere eller længere periode er, at man så ikke skal bøvle med at finde et nyt abonnement på et senere tidspunkt. Det er ikke nødvendigvis super besværligt, men det lettere bare at kunne de- og genaktivere abonnementet og beholde kundeforholdt.

Er du kunde hos en mobilbredbåndsudbyder, der ikke tilbyder muligheden for at pause abonnementet, så kan du som sagt gøre det med kort varsel hos de fleste udbydere. Fordelen ved det er, at du formentlig kan få et endnu billigere abonnement eller et abonnement med mere data til samme pris, når du senere hen skal have mobilt bredbånd igen.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd