Hvordan får jeg billigt internet i sommerhuset?

Internet i sommerhuset skal sikre, du kan være online og streame radio, musik og video - sådan vælger du det rigtige bredbånd.

Hvordan får jeg billigt internet i sommerhuset?

Sommeren nærmer sig med syvmileskridt og inden vi ved af det, valfarter vi alle ud i de danske sommerhuse. Hvad enten man synes, det er en god idé eller ej, så kræver de fleste at være koblet op til nettet, når de er på ferie. Derfor er det særligt vigtigt med internet i sommerhuset, hvis du har et sommerhus, du lejer ud til andre. Spørgsmålet er så, hvordan du lettest og billigst får internet i sommerhuset.

Få internet og bredbånd i sommerhuset

Praktisk talt alle sommerhuse ligger placeret uden for byområder og det er ikke bare lige sådan til at få lagt kablet internet ind, hvis det ikke er der i forvejen. Derfor er mobilt internet en god og også ret billig løsning. Det koster fra små 50 kroner op op.

Mobilt bredbånd er let at bestille og komme i gang med. Fra du bestiller det, til det er modtaget, går der nogle få dage og så tager opsætningen kun få minutter.

Du kan vælge at benytte en mobil router, så internettet kan tages med på farten eller du kan vælge en mere stationær løsning, hvor routeren står et fast sted – lige som med kablet internet. En stationær router giver højere hastigheder og er mere stabil end en mobil ditto.

Se også: Få bedre bredbånd med WiFi forlænger

Tjek dækning til mobilt bredbånd til sommerhuset

Tidligere var mobilt bredbånd ikke en optimal løsning, hvis man skulle være sikker på stabil forbindelse, men det kan du regne med i dag.

For at være sikker på, at der er god mobildækning til data, der hvor dit sommerhus er placeret, kan du benytte mobildækningskortet her på telepristjek.dk. Over 4.100 danskere har bedømt mobildækningen på deres netværk og du kan se på postnummerniveau, hvordan dækningen er i det postnummer eller den by, hvor dit sommerhus er.

Nogle teleselskaber tilbyder også tilkøb af en mobilantenne, der kan sættes på huset og derved forstærke signalet – det giver endnu større sikkerhed for god dækning og høje hastigheder. Se teleselskaber med bedst mobildækning.

Se også: Hvor får jeg billig bredbånd?

Hastigheder og dataforbrug

Mobilt bredbånd tilbyder i dag hastigheder mellem 17-71 Mbit/s på 4G og op til 200 Mbit/s på 5G. Det er rigeligt til at streame radio, musik og video på flere enheder på samme tid.

Ulempen ved mobilt internet i forhold til kablet internet er, at der kan være begrænsning på dataforbruget. Hvis du lejer dit sommerhus ud, kan du ikke selv begrænse dataforbruget på abonnementet og du risikerer, at lejerne løber tør for data. Og det kan give sure opstød. Derfor bør du vælge mobilt bredbånd med det, der kaldes for fri data – det svarer til 1.000 GB om måneden. Det er også muligt at få 2.000 GB om måneden til mobilt bredbånd.

1.000 GB data svarer til, at man streamer cirka 300 film om måneden, så det burde være realistisk at dække selv hardcore dataforbrug med 1.000 GB data om måneden.

Se også: Find billig bredbånd