Sådan får du billigt mobilt bredbånd med 5G

Flere teleselskaber sælger dyre abonnementer på mobilt bredbånd. Spar penge ved i stedet selv at købe en 5G-router og et ganske almindeligt 5G-mobilabonnement.

Sådan får du billigt mobilt bredbånd med 5G

Mobilt bredbånd er en god løsning for mange, som ellers ikke har adgang til en god internetforbindelse. Særligt med introduktionen af 5G er mobilt bredbånd blevet en internetløsning, som begynder at ligne noget, man får med fibernet.

5G mobilt bredbånd er dog noget dyrere end mobilt bredbånd via 4G, og det er indtil videre kun teleselskaberne YouSee, Telmore og 3, som sælger mobilt bredbånd med adgang til teleselskabernes 5G-net. Det koster dog mellem 300 og 399 kroner per måned, hvilket er samme prisleje som mange fibernetløsninger.

5G-mobilabonnement + 5G-router = billig mobilt bredbånd

Der er dog en nem måde at få billigere mobilt bredbånd på 5G på. Vi har tidligere beskrevet, hvordan du kan købe et datadelingkort til et mobilabonnement, men den løsning var tilsyneladende lidt for billig. Der er nemlig ikke længere nogen teleselskaber, der tillader køb et datasimkort med et mobilabonnement med fri data og 5G.

Man kan dog heldigvis stadig spare mange penge ved at købe et ganske almindeligt mobilabonnement med fri data og 5G, som koster 179-199 kroner per måned hos de fleste teleselskaber. Det er altså en pris, der er op til 121-220 kroner lavere per måned end prisen for et abonnement på mobilt bredbånd med 5G hos 3, Telmore og YouSee.

Du skal selv købe en 5G-router

Der er dog et lille men. Du skal nemlig selv købe en 5G-router. Vi anbefaler at købe Zyxel NR5101, som understøtter alle de rette frekvenser i Danmark. Den koster i skrivende stund 2.999 kroner og kan købes hos mange forhandlere.

Find de bedste priser på 5G-routere 

Ved selv at købe en 5G-router og et almindeligt mobilabonnement får du altså præcis samme produkt, som hvis du køber abonnement på mobilt bredbånd. Du betaler blot en højere indledende pris for routeren og til gengæld en lavere fast månedlig pris, end hvis du køber et klassisk abonnement på mobilt bredbånd, hvor man ofte får meget rabat på routeren, som enten afdrages i en årrække eller kun er til låns.

Den billigste løsning efter helt ned til 13 måneder

Så hvor billigt er det rent faktisk at købe mobilt bredbånd på denne måde? Det første lange stykke tid er den samlede pris højere, fordi du fra første dag lægger omkring 3.000 kroner i en 5G-router.

Men allerede efter 13 måneder er denne løsning billigere end mobilt bredbånd hos Telmore, og efter 17 måneder er løsningen billigere end mobilt bredbånd hos YouSee med 1 TB data. Efter 18 måneder er løsningen billigere end det billigste alternativ, som er 3.

Efter henholdsvis 13, 17 og 18 måneder sparer du hver eneste måned 220 kroner i forhold til mobilt bredbånd hos Telmore, 170 kroner per måned i forhold til YouSee og 171 kroner i forhold 3 – dog kun 121 kroner efter 40. måned, hvor afdrag på 3’s 5G-router er afsluttet.

Billige mobilabonnementer med fri data og 5G

Hvis du vil købe mobilt bredbånd på denne måde, skal du naturligvis have et billigt mobilabonnement med fri data og 5G. SIM-kortet, som du modtager, skal sættes i routeren, og så er du kørende.

Men hvilke abonnementer er der at vælge mellem? Se de billigste abonnementer nedenfor:

OiSTER

OiSTER er 3’s lavprisselskab, som derfor også bruger 3’s mobilnet:

 • Fri tale, fri data (16 GB i EU) og 5G
  Pris per måned: 179 kroner

Se aktuelle priser og tilbud hos OiSTER

OK Mobil

OK Mobil er et lavpristeleselskab, som bruger Telenors mobilnet:

 • Fri tale, fri data (17 GB i EU) og 5G
  Pris per måned: 189 kroner
  30 GB data i EU frem til 21. september

Se aktuelle priser og tilbud hos OK Mobil

GreenSpeak

GreenSpeak er et prisvenligt og velgørende teleselskab, som bruger Telenors mobilnet:

 • Fri tale, fri data (17 GB i EU) og 5G
  Pris per måned: 189 kroner

eesy

eesy er TDC’s lavprisselskab, som bruger TDC NET:

 • Fri tale, fri data (25 GB i EU) og 5G
  Pris per måned: 199 kroner
  99 kroner per måned de første tre måneder

Se aktuelle priser og tilbud hos eesy

CBB Mobil

CBB Mobil er Telenors lavprisselskab og bruger Telenors mobilnet:

 • Fri tale, fri data (18 GB i EU) og 5G
  Pris per måned: 199 kroner
  30 GB EU-data i juni, juli og august

Se aktuelle priser og tilbud hos CBB Mobil

Call me

Call me er Telias lavprisselskab og bruger Telias mobilnet:

 • Fri tale, fri data (18 GB i EU) og 5G
  Pris per måned: 199 kroner
  99 kroner per måned de første tre måneder

Se aktuelle priser og tilbud hos Call me