Sådan får du 5G-mobilt bredbånd til billigste pris

Ønsker du et hurtigere mobilt bredbånd, så kan en 5G router være løsningen. Se her hvordan du får 5G-mobilt bredbånd til billigste pris.

Sådan får du 5G-mobilt bredbånd til billigste pris

Mobilt bredbånd er en smart løsning, når der på en simpel måde at laves Wi-Fi til hjemmet. Der kan dog være situationer, hvor der er brug for højere hastigheder, som nærmer sig hvad et kablet bredbånd kan tilbyde. Her kommer et hurtigt 5G mobilt bredbånd ind i billedet, som man kan nu anskaffe billigere end nogensinde. Læs her hvordan du får 5G-mobilt bredbånd til den billigste pris.

Her guider vi til hvordan kan man få billigt 5G mobilt bredbånd, hvor man finder 5G og hvad man skal bruge til det.

Hvor er der 5G i Danmark?

Det første skridt på vejen til hurtigt mobilt bredbånd med 5G starter ved dækningen. På både TDCs, TT-netværket og 3s mobilnet finder vi 5G, dog med meget forskellig dækning. Hos TDC er 5G-dækning tæt på landsdækkende, men hastigheden vil svinge alt efter dækningen. Hos Telia og Telenor er der 5G-dækning i områder i København, Aarhus, Aalborg og Odense og hos 3 er der 5G-dækning i områder i København og Roskilde.

Det man være svært at få det fulde overblik over, hvor der er 5G-dækning i Danmark. Mastedatabasen er det oplagte bud, men den er ofte forsinket og viser ikke alle steder der er 5G-dækning. Den letteste måde at finde ud af om du har 5G-dækning er ved at prøve selv. Det kan du gøre med enten en telefon eller en router med 5G samt et mobilabonnement med 5G. Overvejer du 5G mobilt bredbånd, så har nok allerede set, at du har 5G på adressen.

Har du 5G-dækning, så kan du også få 5G-mobilt bredbånd til den billigste pris.

Se også: Undersøgelse af mobilselskabernes mobildækning

5G router og abonnement

Det andet skridt på vejen til hurtigt mobilt bredbånd med 5G handler om router og abonnement. Der er i Danmark kun to teleselskaber, der sælger 5G mobilt bredbånd, hvor man også kan få en 5G-router med. Telmore har ét abonnement med 5G mobilt bredbånd og det samme ser vi hos Yousee i deres største 5G mobilt bredbåndsabonnement.

Det er dog ikke den eneste måde at få 5G mobilt bredbånd. Indtil nu har 5G-routere været meget dyre, men nu ser vi prisen begynde at falde. Det betyder at man kan købe en 5G router uden et abonnement, enten ny eller brugt, helt ned til 2.000 kroner. Hertil kan man købe en mobilabonnement, som er 5G ready. Flere teleselskaber sælger mobilabonnementer, som er klar til 5G. Og disse abonnementer burde virke helt uden problemer i en 5G-router, ligesom vi ser det med 4G mobilt bredbånd. Og det giver den store fordel, at man kan få et langt billigere mobilt bredbåndsabonnement med 5G. Der kan være nogle kompabilitetsproblemer med enkelt routere, men vælger man Huaweis Huawei 5G CPE Pro og Pro 2, så burde man være dækket godt ind.

Herunder har vi fundet de billigste mobilabonnementer med 5G frem, som kan bruges til hurtigt 5G-mobilt bredbånd. Og her er det selvfølgelig vigtigt, at der er masser af data med.

Se også: Kan man få mobilt bredbånd med gratis router?

Billigste mobilabonnementer med 5G

Se ovenstående for hvor der tilbydes 5G-dækning i Danmark. Her er de billigste mobilabonnement med masser af data og 5G.

#1 Oister

Fri data (2.000 GB)
Pris per måned: 159 kroner

Se aktuelle tilbud hos Oister

#2 CBB

Fri data (1.000 GB)
Pris per måned: 179 kroner

Se aktuelle tilbud hos CBB

#3 Call Me

Fri data (1.000 GB)
Pris per måned: 179 kroner

Se aktuelle tilbud hos Call Me

#4 Telenor

Fri data (1.000 GB)
Pris per måned: 249 kroner

Se aktuelle tilbud hos Telenor

#5 Yousee

Fri data (1.000 GB)
Pris per måned: 299 kroner

Se aktuelle tilbud hos Yousee

Det billigste 5G-mobilt bredbånd

5G-mobilt bredbånd til billigste pris kan altså gøres med en 5G-router, købt uden abonnement fra ny eller brugt, og med et mobilabonnement med 5G. Herover kan du se de billigste mobilabonnementer, hvor der er masser af data samt se hvor der er 5G-dækning i Danmark. Et abonnement med 5G mobilt bredbånd koster hos teleselskaber fra 349 kroner per måned, men med denne løsning kan prisen komme helt ned på 159 kroner per måned – så længe man kan opnå dækning. Husk at du har 14 dages fuld returret, når du bestiller et mobilabonnement over internettet, hvis noget ikke skulle fungere efter hensigten til 5G mobilt bredbånd.

Se også: Tips til billigere bredbånd

Det sidste nye om emnet

Emnet taget i betragtning, gik det hurtigt med fortsættelsen. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 28/6/2021 fik historien nyt liv med et indlæg omkring Teleselskaber med eSIM til Apple Watch og Samsung Galaxy WatchKlik her for at læse artiklen.. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Mobilabonnement..