Kan man få mobilt bredbånd med gratis router?

Kan man købe mobilt bredbånd, hvor er der en gratis inkluderet router med i abonnementet? Få svaret her, hvor vi har fundet de bedste tilbud.

Kan man få mobilt bredbånd med gratis router?

Mobilt bredbånd er utroligt smart og har en række fordele over traditionelt kablet bredbånd, som gør det til det bedste valg for mange familier. En ting man skal være opmærksom på ved mobil bredbånd er, at man ofte skal betale for en 4G- eller 5G-router udover prisen på abonnementet. Men er det muligt at gå en gratis router med et mobilt bredbånd? Det har vi svaret på her.

Når man bestiller kablet bredbånd, så kommer det altid med en inkluderet router, så der kan skabes forbindelse til internettet. Selvom mobilt bredbånd er en direkte konkurrent til det traditionelle bredbånd, så er det altså ikke altid, at det kommer med en router, når man bestiller et nyt abonnement. Og det er altså på trods af, at mobilt bredbånd rent prismæssigt er meget konkurrencedygtigt.

Flere og flere vælger nemlig mobilt bredbånd, fordi det passer bedre til deres behov. Og ja, mobilt bredbånd har nogle fordele, som er afgørende for dets popularitet. Det skal give bredbånd, hvor der ikke er trukket kabel til det, det kan tages på fx ferien, det er simpelt og hurtigt at komme i gang med, og så er priserne meget lig kablet bredbånd. Men man kan blive overrasket over, at man skal betale for en router udover prisen for abonnementet. Så spørgsmålet er, om nogle udbydere ikke inkluderet en gratis router i et nyt abonnement til mobilt bredbånd?

Se også: Find de bedste priser på mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd med inkluderet router

Og hertil er svaret, at det er der faktisk enkelte udbydere der gør. Nogle udbydere tilbyder rabat på en router, som man betaler af på, sammen med den månedlige abonnementspris. Enkelte udbydere låner også en router ud, som skal returneres når abonnementet opsiges. Denne må også vurderes som værende gratis. Herunder har vi fundet nogle af de bedste tilbud frem.

#1 Teleselskabet 3: 3 giver en gratis router med i deres “internet til hjemmet”, hvor man får fri data (1.000 GB data) til en pris på 230 kroner per måned. Routeren er en Huawei B535, som håndtere op til 64 enheder på samme tid og har 2,4 og 5 GHz.

Se aktuelle tilbud hos 3

#2 Telmore: Og hos Telmore kan man få en gratis router med, til både deres 4G- og 5G-abonnementer. Man skal dog lige vide, at det er en gratis låne router til deres mobilt bredbånd, som returneres når abonnementet opsiges. 5G-routeren er en Huawei H-122 og 4G-routeren en  Huawei B535. Telmore har mobilt bredbånd inkl. router fra 259 kroner per måned.

Se aktuelle tilbud hos Telmore

#3 Oister: Oister giver også en gratis router med, som hopper på 3s 4G-netværk. Routeren er en Huawei B535, ligesom de andre udbydere. Den gratis router kommer med et abonnement med fri data (2.000 GB data) til 229 kroner per måned.

Se aktuelle tilbud hos Oister

#4 Telenor: Også hos Telenor kan man få mobilt bredbånd med en gratis router – men man kan også ende med at skulle betale for den. Alt efter hvilket abonnement man vælger, så skifter prisen på routeren. I deres største abonnement med fri data (1.000 GB data) til 249 kroner koster routeren kun 1 krone. I det billigste abonnement er prisen derimod 599 kroner. Routeren er en Huawei B311, som kan have 32 enheder på samtidigt.

Se aktuelle tilbud fra Telenor

#5 Telia: Hos Telia får man ikke en gratis router med, men prisen er heller ikke helt urimelig. Her tager de et engangsbeløb på 399 kroner for en 4G-router i deres største abonnementer vel at mærke. Routeren er en Huawei B535.

Se mobilt bredbånd på TT-netværket

Husk at tjekke dækningen!

I ovenstående abonnementer til mobilt bredbånd kan man få en gratis, eller en billigere, router med. Inden du haster ud og bestiller et af disse abonnementer, så husk at tjekke dækning, hvor du mest kommer til at bruge det mobile bredbånd. Med dårlig dækning, så vil hastigheden sjældent være tilfredsstillende og man får ikke en god oplevelse med mobilt bredbånd. Du kan tjekke dækningen på teleselskabernes dækningskort, og få kundernes egne oplevelse af se på vores dækningskort.

Se også: Guides og tips til bredbånd