Oisters mobilabonnement med fri data gælder nu også datadeling

Oister tvinges til at ændre vilkår for datadeling i selskabets nye mobilabonnement med fri data - fri data gælder også ved datadeilng.

Oisters mobilabonnement med fri data gælder nu også datadeling

Straks efter det stod klart, at Plenti bliver lagt ind under Telmore og at Plentis abonnement med fri data ville forsvinde, stod Oister klar til at tage over med mobilabonnement med fri data. Den fri data omfattede dog ikke datadeling, hvor man bruger mobilen som hotspot for andre enheder – her kunne man kun bruge 60 GB data om måneden.

Begrænsning på datadeling strider mod EU-regler

Denne form for begrænsning strider bare i mod EUs regler for datadeling, da det strider mod de europæiske regler for netneutralitet, hvor man skal have fri adgang til internettet uanset hvilken af ens enheder, man er online med. Oister er derfor nu blevet tvunget til at ændre praksis, så fri data også gælder ved datadeling med andre enheder.

Oisters direktør, Jesper Bennike, forklarer i følge business.dk, at de ikke tidligere har været opmærksomme på, at datadeling med andre opkoblede enheder ikke må pålægges begrænsninger og derfor har de også ændret betingelser og vilkår, så man kan gå på nettet alt det man vil, hvor andre af ens enheder er opkoblet via mobilens wifi-hotspot.

Se også: Billige mobilabonnementer med meget data

Pris for mobilabonnement med fri datadeling

Oisters mobilabonnement med fri data inkluderer også fri tale og fri sms/mms og mobilabonnement med fri data inkluderer også 5 GB data i EU om måneden. Prisen for mobilabonnementet med fri data er 129 kroner.

Der er i øvrigt ikke rigtig fri data på abonnementet, der er en øvre grænse på 1.000 GB, men selv den mest hardcore streamer-familie kan formentlig ikke nå at forbruge så meget data om måneden. Har du brug for yderligere info om abonnementet kan du kontakte Oisters kundeservice.

Se også: Sammenlign mobilabonnementer hos Oister

 

Mere om stoffet

Siden vi bragte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen gik videre med historien. 15/2/2018 fik historien nye ben at gå på med artiklen; Oister klar med mobilabonnement med fri dataKlik her for den efterfølgende artikel.. Seneste nyt om temaet finder her.