Mobilt bredbånd – abonnementer med bedste dækning og hastighed

Vil man opnå en hurtig hastighed på mobilt bredbånd, så er god dækning nødvendig. Se hvordan dækningen hos TDC, 3 og Telia/Telenor opleves og se abonnementer.

Mobilt bredbånd – abonnementer med bedste dækning og hastighed

Skal man blive tilfreds med mobilt bredbånd som hjemmets primære internet, så skal hastigheden være tilfredsstillende. Og skal man på mobilt bredbånd opleve en hurtig hastighed, så der en god dækning alfa og omega. I denne guide kan du se hvordan andre brugere oplever dækningen hos TDC, 3 og Telia/Telenor. Du får tips til optimering af hastigheden på mobilt bredbånd og gode anbefalede abonnementer.

Vi har længe været afhængige af, at have adgang til internet i hjemmet. Der sker dog i denne tid en udvikling, som lægger yderligere pres på vores bredbåndhastighed. Vi er flere hjemme, vi har flere enheder på og der bliver streamet musik, spil, film og tv-serier – gerne på flere enheder ad gangen. Og netop dette gør, at langsomme bredbånd kan blive udfordret. Der er flere måder, hvorpå man kan forsøge at opnå hurtigere hastighed, når det kommer til mobilt bredbånd, men det er først og fremmest nødvendigt, at der er god dækning i området det benyttes.

Se også: Sammenlign priser på abonnemter til mobilt bredbånd

Kig på dækningen, hvor du bor

Der er nok ikke alle der tænker over det, men mobilt bredbånd fungerer meget anderledes end traditionelt kablet bredbånd. Det benytter nemlig et mobilnetværk, præcis ligesom en smartphone. Og det giver mobilt bredbånd nogle fordele, som kablet bredbånd ikke har. Blandt andet muligheden for, at man kan tage det med i sommerhuset og at det er langt lettere og hurtigere at komme i gang med. Men ligesom at en mobiltelefon kræver god dækning, hvis hastigheden på nettet skal være hurtig og samtalekvaliteten god, så er dette også nødvendigt for mobilt bredbånd. Skal mobilt bredbånd være hjemmets primære internet, så er det essentielt med en god dækning.

Her kan man kigge på teleselskabernes dækningskort for et overblik. Her tages der dog ikke hensyn til forhindringer og lokal dækning, netop hvor du skal bruge dit mobile bredbånd. Man kan altid spørge til naboens erfaringer, som vi altid anbefaler.

Man kan også benytte vores undersøgelse af mobilselskabernes mobildækning, hvor 8.202 danskere har allerede deltaget. Her får man et overblik over brugernes oplevelser og erfaringer på de danske netværk, TDC, 3 og Telia/Telenor. Her kan du se hvordan brugerne oplever dækningen hos teleselskaberne ned på postnummer-niveau.

Sådan kan du selv forbedre hastigheden

Nu har du forhåbentlig fundet ud af, hvor der opleves bedst dækning til dit mobilt bredbånd. Dernæst er opgaven at optimere hastighed og dækning på mobilt bredbånd i dit hjem. Vi er klar over, at en router til mobilt bredbånd ikke pryder hjemmet, men du må heller ikke gemme den væk.

En router til mobilt bredbånd er nemlig afhængig af en god forbindelse til mobilnetværket og skal derudover også sørge for at dække hele husstanden med Wi-Fi. Derfor er det nødvendigt, at routeren får frit spil og ikke gemmes bag ting. Brug tid på at undersøge, hvor den får bedst signal fra mobilnetværket. Dernæst skal dette kombineres, så den når effektivt rundt i hele husstanden med Wi-Fi-dækning. Her er det også vigtigt at vælge den rigtige Wi-Fi-router.

Med en god dækning og den rigtige router, så er du godt på vej til at kunne nyde mobilt bredbånd med en hurtig hastighed.

Anbefalede abonnementer til mobilt bredbånd

De fleste abonnementer til mobilt bredbånd benytter 4G-netværket, som dækker de flestes behov. Skulle man have brug for den hurtigste hastighed på mobilt bredbånd, så kan man nu få 5G-abonnementer. Disse har vi inkluderet i nedenstående anbefalede abonnementer til mobilt bredbånd. Skal mobilt bredbånd være hjemmets primære internet, så skal man ikke gå ned på mængden af data, da streaming sluger mange gigabyte. Alt efter familiens størrelse, så kan man gå efter minimum 200 GB data og op til 2.000 GB.

#1

Telenor
200 GB data, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: Telenor og Telia
Pris: 199 kroner om måneden.Se aktuelle tilbud hos Telenor

#2

3
200 GB data, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: 3
Pris: 210 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos 3

#3

CBB
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: Telenor og Telia
Pris: 229 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos CBB

#4

Oister
2.000 GB data, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: 3
Pris: 229 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Oister

#5

Call Me
1.000 GB, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: Telia/Telenor
Pris: 229 kroner om måneden. Se abonnementer fra Call Me

#6

Telenor
200 GB data, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: Telenor og Telia
Pris: 199 kroner om måneden.Se aktuelle tilbud hos Telenor

#7

Telmore
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: TDC
Pris: 259 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Telmore

#8

Telmore
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 5G.
Netværk: TDC
Pris: 349 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Telmore

#9

Yousee
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 5G.
Netværk: TDC
Pris: 349 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Yousee

#10

Telmore
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 5G.
Netværk: TDC
Med i abonnement: Netflix, ViaPlay, HBO Nordic og TV2 Play
Pris: 599 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Telmore

Mobilt bredbånd med bedste dækning og hastighed, februar 2021

Mobilt bredbånd er let og ligetil. Det er samtidig hurtigt nok til at være hjemmets internet og derudover andre fordele og kablet internet. Herover giver vi gode råd til, hvordan man kan opnå en hurtig hastighed på mobilt bredbånd med god dækning – og ikke mindst tips til, hvad man selv kan gøre for at forbedre denne. De anbefalede abonnementer til mobilt bredbånd er fra Telenor, 3, CBB, Oister, Call Me, Telmore og Yousee. Læg mærke til, at forskellen mellem 200 GB data og fri data (1.000 GB) kun er 30 kroner om måneden.

Se også: Guides til mobilt bredbånd og Wi-Fi

Emnet er ikke færdigdebatteret

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 9/2/2021 fulgte redaktionen op med nyheden; 5G mobilt bredbånd på TDCs netværkKlik her og læs historien.. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.