5G mobilt bredbånd på TDCs netværk

Overvejer du et 5G mobilt bredbånd? Her får du et overblik over 5G mobilt bredbånd på TDCs Netværk med abonnementer og priser.

5G mobilt bredbånd på TDCs netværk

Der er mange fordele ved 4G mobilt bredbånd, men på hastigheden har det ikke kunnet hamle op med fiber og kablet bredbånd. Vil man have det hurtigst mulige mobile bredbånd, så skal man vælge det med 5G. 5G mobilt bredbånd får man kun på TDCs netværk, hvor teleselskaberne Yousee og Telmore er udbydere. Her giver vi et overblik over hurtigt 5G mobilt bredbånd på TDCs netværk, med abonnementer og priser hos Yousee og Telmore.

Når det kommer til 5G-dækning, så slår intet teleselskab i Danmark lige nu TDC. I slutningen af 2020 gik TDC i luften med 5G og dækker i dag 90 procent af landet med det nye hurtige netværk. 5G mobilt bredbånd tilbydes indtil videre kun på TDCs netværk, men kommer senere til teleselskabet 3 og TT-netværket. Allerede nu er 5G hurtigere end 4G, og allerede kort efter frekvensauktionen i marts forventes endnu højere hastigheder. 5G mobilt bredbånd har de samme fordele som det normale mobile bredbånd, men er derudover hurtigere.

Det er uhyre simpelt at komme i gang med mobilt bredbånd, som ikke kræver kabler ikke teknisk viden. Smid sim-kortet i routeren, sæt strømstikket i og der er Wi-Fi i hjemmet. Og det behøver ikke kun være i hjemmet, for mobilt bredbånd er let at tage med på ferien, til sommerhuset eller et andet sted. Og skulle der ikke være 5G-dækning her, så benyttes der automatisk 4G.

Se også: Mobilt bredbånd på TDCs netværk

Brug for hurtigere mobilt bredbånd?

Godt nok er 4G mobilt bredbånd billigere, men 5G mobilt bredbånd kan meget vel være nødvendigt. I en tid hvor vi er flere i hjemmet, så er der rift om internettet og båndbredden på 4G kan blive presset. Det betyder, at mange oplever langsomt og sløvt internet, som endda kan gå helt i baglås. Og når der skal arbejdes på hjemmekontor, underholdes med streaming af musik og TV og meget andet, så skal man ikke gå ned på hastigheden.

I byerne vil man kunne opleve den hurtigste hastighed på 5G, men også uden for byerne vil der også være fordele ved at vælge 5G. Ikke nok med at 5G er hurtigere og har lavere svartid, så giver det også en mere stabil og pålidelig dataforbindelse.

Læs også: Test af 5G mobilt bredbånd

Abonnementer og priser på 5G mobilt bredbånd

5G mobilt bredbånd på TDC Netværk kan i øjeblikket købes hos Yousee og Telmore. De tilbyder hver især abonnementer med en forskellige mængde data og tjenester, men med samme 5G-router fra Huawei, model H-122. Herunder et overblik over abonnementer med mobilt bredbånd hos Yousee og Telmore på TDCs netværk.

– 5G mobilt bredbånd hos Yousee: Yousee tilbyder et enkelt abonnement til 5G mobilt bredbånd. Her får man 1.000 GB data, inklusiv lånemodem, til 349 kroner per måned. Oprettelse koster 99 kroner.

Abonnementer til mobilt bredbånd hos Yousee

– 5G mobilt bredbånd hos Telmore: Telmore har to abonnementer til 5G mobilt bredbånd. Det billigste koster 349 kroner om måneden og indholder 1.000 GB data, inklusiv et lånemodem. De har også den store pakke med 1.000 GB data samt streamingtjenesterne Netflix, ViaPlay, HBO Nordic og TV2 Play til 599 kroner per måned. Dette abonnement koster 599 kroner per måned. Telmore tager 99 kroner i oprettelse.

Abonnementer til mobilt bredbånd hos Telmore

Gode råd til hurtigere mobilt bredbånd

Man kan få hurtigere mobilt bredbånd ved at vælge det på 5G-netværket. Men der er også andre ting, som betyder meget for hastigheden på internettet. Først og fremmest er placeringen af routeren i forhold til signal fra mobilnetværket ekstrem vigtig. Det kan betale sig, at man bruger tid på at finde stedet i husstanden, hvor der opleves bedst signal. Dernæst skal man ikke gemme routeren væk bag ting. Jo flere ting signaler skal gennemtrænge, desto ringere signal. Så placer den et åbent sted, hvor den samtidig når rundt i hele husstanden med Wi-Fi-signalet.

Se også: Guides og tips til mobilt bredbånd

Historien forstsætter

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. Steen Jørgensen fulgte op på historien. 5/2/2021 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel om Danmarks billigste bredbånd – her er løsningerne – Tjek artiklen her. Tjek også seneste nyt om temaet her.