Vælg den rigtige WiFi router til dit mobile bredbånd

Når du vælger et mobilt bredbåndsabonnement, skal du samtidig sørge for at vælge den rigtige WiFi router. Vi guider til det rigtige valg.

Vælg den rigtige WiFi router til dit mobile bredbånd

Når du vælger et abonnement med mobilt bredbånd, så er det ikke kun mængden af data, du skal være opmærksom på. Du skal også være opmærksom på netværksdækningen, hvor du skal bruge dit mobile bredbåndsabonnement. Endelig skal du også tænke over, hvilken type router du har brug for.

Overvej databehov og undersøg netværksdækningen

Du kan få mobile bredbåndsabonnementer med alt lige fra 3 GB data om måneden til 2.000 GB og det til meget forskellige priser naturligvis. Jo mere data desto dyrere bliver abonnementet.

Særligt med mobilt bredbånd er det også vigtigt at sikre sig, at man vælger et teleselskab, der yder rigtig god dækning i det område, man bor i. Du kan have nok så mange GB data i dit abonnement, men er det mobile netværk hullet som en si der, hvor du bor, så kan det være lige meget. Herunder finder du links til en oversigt over priser på mobile bredbåndsabonnementer og til teleselskabernes netværksdækning.

Vælg den rigtige WiFi router til dit mobile bredbåndsabonnement

Når du har fundet det rigtige abonnement til mobilt bredbånd og har sikret dig, at netværksdækningen er god der, hvor du skal bruge det mobile bredbånd, så skal du vælge den rigtige router.

Skal du bruge det mobile bredbånd flere steder og ikke kun i hjemmet, men også i sommerhuset, bilen, stranden og andre steder. Det kan derfor være en fordel vælge en mobil WiFi router. Det er en lille sag, du kan tage med i lommen eller tasken og da den også ofte kan køre på batteri, kan du virkelig være mobil.

En mobil WiFi-router kan håndtere mange opkoblede enheder på samme tid – op til 16 forskellige enheder er ikke ualmindeligt. En mobil WiFi-router kan typisk håndtere 300 Mbit/s til download og 50 Mbit/s til upload.

Du kan også vælge en mere almindelig WiFi-router, der skal være koblet til et strømstik. Sådan en kan du naturligvis også let tage med, men dog ikke lige i lommen eller håndtasken. De er mere velegnede til at tage med i sommerhuset, campingvognen eller andre steder, man typisk tager hen til med bil.

Se også: Find lave priser på hurtig bredbånd

5G WiFi routere kan håndtere flere enheder på samme tid og har højere hastigheder

Fordelen ved en almindelig WiFi-router er, at den kan have flere enheder tilsluttet på samme tid – op til 32 er det normale. Hastighederne kan varierer, men de fleste understøtter typisk omkring de 300 Mbit/s til download og 50 Mbit/s til upload. Det skyldes, at de fleste mobile bredbåndsabonnementer kører på 4G-nettet. Når 5G bliver mere udbredt, så vil WiFi-router med plads til SIM-kort.

YouSee og Telmore tilbyder dog 5G mobilt bredbånd i dag og tilbyder derfor en 5G WiFi-router. Den kan have op til 64 enheder tilsluttet på samme tid og understøtter hastigheder op til 1.000 Mbit/s til download og 250 Mbit/s til upload.

I løbet af de kommende måneder vil flere teleselskaber tilbyder 5G mobilt bredbånd.

Se også: Guides til mobilt bredbånd

Det videre forløb i sagen

Siden redaktionen kørte opslaget er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 12/2/2021 blev sagen bragt videre med en artikel om Mobilt bredbånd – abonnementer med bedste dækning og hastighedKlik her for den påfølgende artikel.. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.