Kort: Se hvor i Danmark der er rullet 5G ud – og hvor 5G kommer

Nu kan du se et kort over, hvilke danske byer og adresser der er udrullet 5G i. Du kan også se, hvor i Danmark teleselskaberne planlægger at udrulle 5G.

Kort: Se hvor  i Danmark der er rullet 5G ud – og hvor 5G kommer

Er der 5G-netværk i nærheden af mig? Eller hvor i Danmark er TDC, Telia/Telenor eller 3 i gang med at rulle 5G ud?

De spørgsmål kan du nu få svar på.

Energistyrelsen har nemlig opdateret dets Danmarkskort over mastepositioner, så 5G-antenner nu også kan ses på kortet.

Læs også: 5G i Danmark: Klar hos YouSee og Telmore

Sådan ser du, hvor der er 5G-antenner i Danmark

For at se, hvor der er 5G i Danmark, skal du gå til Energistyrelsens hjemmeside, mastedatabasen.dk.

I drop down-menuen ”Tjenester” skal du nu vælge ”Mobiltelefoni”. I den anden drop down-menu nedenunder, der hedder ”Teknologier”, skal du vælge ”5G-NR” (5G New Radio).

Til sidst skal du vælge, om du vil se eksisterende 5G-mastepositioner, planlagte 5G-mastepositioner eller begge dele. Tryk til sidst på ”Vis”.

Et Danmarkskort med en masse prikker vises nu. De blå prikker er alle eksisterende 5G-master, mens de orange stjerner er planlagte 5G-master.

Mastedatabasen er ikke kun smart til at se, hvordan 5G-dækningen er i din by og i nærheden af dig. Du kan også bruge oversigten til at se, hvor langt teleselskaberne er nået med udrulningen.

På mastedatabasen.dk kan du se, hvor der er 5G, og hvor nye 5G-antenner er på vej. Foto: Telepristjek

I skrivende stund er det kun TDC, der har indrapporteret mastepositioner til Energistyrelsen. Kortet opdateres igen ved årsskiftet, og her vil du formentlig også kunne se 5G-mastepositioner fra Telia, Telenor og teleselskabet 3.

Normalt er Mastebastabasen i stand til at vise, hvilke frekvensbånd der anvendes på hver adresse, men disse oplysninger er endnu ikke end del af 5G-kortet. Du kan altså derfor endnu ikke se, om der anvendes 700 MHz, 3.500 MHz eller et tredje frekvensbånd de forskellige steder. Disse oplysninger kommer formentlig på et senere tidspunkt.

Læs også: Guide: De billigste mobilabonnementer med 5G