5G i Danmark: Klar hos YouSee og Telmore

5G klar i Danmark! Så bliver der endelig taget hul på 5G i Danmark - det sker den 7. september hos YouSee, Telmore og Hallo Mobil.

TDC Nets er som de første i Danmark klar til at aktivere 5G. Det gør de den 7. september. Det betyder, at teleselskaber, der benytter TDC Nets’ netværk, kan tage hul på et nyt netværkseventyr i Danmark. Det gælder YouSee, Telmore, Hallo Mobil og alle de andre teleselskaber, der er på netværket.

TDC Nets oplyser, at 80 procent af den danske befolkning får adgang til 5G fra og med den 7. september. Via løbende udrulning vil tallet nå 90 procent, inden vi skal til at skrive 2021.

Det er dog ikke den samme 5G, der er tilgængelig over alt. Helsingør, Odense, Aarhus og København får “rigtig” 5G med de højeste hastigheder og laveste pingtider, mens det resten af Danmark får en lidt svagere version. Men stadig bedre end 4G – i hvert fald på hastigheder og pingtider.

Abonnér på Teknofil: Præmier, nyheder, test, sparetips!

Det bedste Apple Watch: Watch 3 eller 5?

Skal man vælge et Apple Watch i dag, så er det enten Series 3 eller 5, man har valget mellem. Series 3 koster fra 1.600 kroner, mens Series 5 koster fra 3.500 kroner.

Der er ret stor forskel på funktionalitet på de to ure, selvom Series 3 bestemt stadig er et meget habilt smartwatch til prisen. Vi guider til, hvad der er op og ned på de to ure og hvorfor man skal købe det ene frem for det andet.

Se også: Sparetips til smartwatch

iPhone 12 og BlackBerry

I Kortnyt kigger vi på iPhone 12, der i følge nyt videolæk får skærm med 120 H refresh rate.

BlackBerry har vi ikke hørt fra i lang tid, men de kommer med en Android mobil i 2021 med fokus på sikkerhed og privatliv.

Se også: Priser på smartphones

Kan en ny præsident i USA redde Huawei?

En seer spørger, om det vil hjælpe Huawei, hvis der kommer en ny præsident i USA i stedet for Donald Trump. En anden spørger til, om RCS kommer til alle de danske teleselskaber og så vil en seer også gerne vide, hvilket helt trådløse headset, der er bedst lige nu.

Endelig trækker vi også lod om præmie til værdi af 2.000 kroner. Se, om du vandt og hvordan du deltager i næste konkurrence, hvor vi har præmie til værdi af 1.000 kroner på højkant.

Se også: Se flere Teknofil videoer