Kan man få et mobilabonnement med Spotify?

Kan man få mobilabonnement med Spotify inkluderet og dermed spare penge på et eget abonnement? Vi guider til mulighederne.

Kan man få et mobilabonnement med Spotify?

Musikstreaming er populært som aldrig før og det fungerer virkelig godt både til streaming og offlinebrug – og giver adgang til 50-60 millioner sange. Verdens mest udbredte streamingtjeneste til musik er Spotify. Spørgsmålet er, om man kan få Spotify med et mobilabonnement i samme stil, som man kan få en masse andre streaming-tjenester inkluderet i et mobilabonnement.

Hvorfor er Spotify en god musikstreamingtjeneste?

Spotify var en overgang identisk med musikstreaming. Ligesom iPods i gamle dage var identisk med MP3-afspillere. Sådan er det ikke helt mere, selvom Spotify stadig er klart størst, når det gælder brugere og betalende abonnenter. Det er da også en glimrende tjeneste til musikstreaming og giver adgang til 60+ millioner sange, et hav af playlister til enhver lejlighed samt en masse podcast.

Tjenesten fungerer på tværs af praktisk talt alle typer enheder, der kan gå på nettet: Mobil, tablet, computer, smartwatch, fitness-tracker, tv, højtalere og så videre. Man har bare et login til alle enheder og det kører praktisk talt gnidningsfrit. Den i min optik bedste funktion i Spotify og musikstreamingtjenester er offline-funktionen. Offline-funktionen giver mulighed for download af musik og playlister til ens enhed, så man slipper for at streame fra nettet, hver gang man vil lytte til musik. Det reducerer for det første ens dataforbrug. For det andet – og det er den vigtigste grund til at bruge offline-funktionen – så kan man lytte til musik uden at være på nettet.

Det er ideelt til børnenes mobil, der måske kun har meget begrænset data til rådighed hver måned. Det er også praktisk, hvis man rejser til udlandet eller opholder sig steder, hvor der ikke er mobildækning.

Offline-funktionen fungerer på flere af de understøttede produktkategorier.

Se også: Guide til de bedste streaming-tjenester

Kan man få gratis Spotify i et mobilabonnement?

Nogle af de store streaming-tjenester inden for film og tv-serier er tilgængelige i mobilabonnementer. For eksempel Netflix og HBO. Derfor er det nærliggende at tro, at nogle teleselskaber også inkluderer Spotify i udvalgte mobilabonnementer. Det er desværre ikke tilfældet. Man kan godt nok få Spotify med 20 kroners rabat hos Telia, så priser er 79 kroner i stedet for 99 kroner om måneden.

20 kroner om måneden bliver da også til en lille slat penge om året, men ulempen er, at Telias billigste abonnement, der giver adgang til rabat på Spotify, koster 149 kroner om måneden. Det inkluderer fri tale og 30 GB data om måneden. De færreste har brug for fri tale og 30 GB data kan man få fra under 100 kroner om måneden hos andre teleselskaber. Derfor kan det samlet set ikke betale sig at benytte sig af Telias tilbud.

Samtidig skal man være opmærksom på, at Spotify også har et familieabonnement til 149 kroner, man kan koble seks brugere til. Det kan altså være den klart billigste måde for en familie at få musikstreaming med Spotify.

Se også: Mobilabonnement til familier

Alternativer til Spotify

Hvis du ikke nødvendigvis skal have Spotify, men gerne prøver kræfter med nogle af de andre streamingtjenester, så er der mulighed for at få en af dem inkluderet i et mobilabonnement.

CBB og og Telenor inkluderer Tidal i nogle af deres abonnementer. Telmore inkluderer Telmore Musik og YouSee har YouSee Musik. Endelig tilbyder teleselskabet 3 Deezer, men også kun med rabat. Se oversigt til mobilabonnementer med musik inkluderet.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Det videre forløb om Mobilabonnement

Sagens videre forløb om emnet. Steen Jørgensen valgte at gå videre med sagen. 26/11/2020 gik vi videre med et indlæg med tematikken Hvad skal jeg gøre når jeg skifter mobilabonnement? – Du finder den her. Se også de seneste nyheder om emnet her.