Hvor hurtigt skal bredbånd være til streaming?

Kan kun det hurtigste bredbånd streame film og tv eller kan du nøjes med billigere? Læs hvor hurtigt dit bredbånd skal være til streaming.

Hvor hurtigt skal bredbånd være til streaming?

Oplever du problemer med streaming af tv, film, video og måske også musik? Eller overvejer du nyt bredbånd til husstanden? Under alle omstændigheder er det i dag vigtigt at vide, hvor hurtig internetforbindelsen skal være, hvis man skal kunne streame uden afbrydelser. Læs i denne artikel om hvor hurtigt bredbånd skal være til streaming.

Streaming kræver ikke det store

Streaming bliver mere og mere populært, og der er i dag masser af tjenester på markedet, hvor der kan streames TV, film, serier, musik, podcast, video og meget andet. Det stiller naturligvis krav til internetopkoblingen og hjemmets Wi-Fi. De fleste bliver dog overraskede over, at streaming ikke stiller store krav til bredbåndets hastighed.

Man behøver nemlig ikke en 1.000 mbit fiberforbindelse, for at kunne streame serier og film. Faktisk kræver de fleste streamingtjenester ikke mere end 7-10 mbit, for at kunne streame i fuld HD. Og med de hurtige internetforbindelser der er på markedet i dag, bør denne hastighed bestemt ikke være et problem. Skal man kunne streame i en højere kvalitet, op til 4K-opløsning, stiller det lidt højere krav. Her skal internetopkoblingen kunne byde på minimum 25-30 mbit båndbredde – igen ikke noget vildt i forhold til standarden for de abonnementer på bredbånd, som udbyderne tilbyder.

Det handler mere om dækning

Har du problemer med streaming af film og TV, skyldes det derfor sjældent din internetopkobling. Det kan derfor være netværksudstyr og dårlig Wi-Fi-dækning, der er giver en ustabil og langsom oplevelse med bredbåndet. Og når det gælder mobilt bredbånd betyder mobilnetværksdækningen også meget.

Afgørende kan også være, hvordan bredbåndet i jeres hjem eller belastes. Sidder der andre og streamer samtidigt, er der mange enheder i brug, bruger disse selvfølgelig også båndbredde.

Læs gode tips til at forbedre Wi-Fi i hjemmet her

Du behøver derfor ikke have det hurtigste bredbånd, når du skal streame tv og film – heller ikke i højeste kvalitet. Du kan derfor sagtens nøjes med de billigste bredbåndsforbindelser. Nedenfor giver vi et overblik over dem.

Billigste bredbånd til streaming

Man kan finde enkelte abonnementer til bredbånd, hvor man opnår billigere pris og en lidt langsommere hastighed:

JETNET
300/60 Mbit/s via fiber
Pris: Fra 199 kroner per måned

YouSee
100/20 Mbit/s via kabel-tv
Pris: 229 kroner per måned
Se aktuelle priser og tilbud hos YouSee

Telenor
300/60 Mbit/s via kabel-tv
Pris: 229 kroner per måned
Se aktuelle priser og tilbud hos Telenor

Kviknet
300/50 Mbit/s via kabel-tv
Pris: 199 kroner per måned (0 kroner de første tre måneder)

Besparelsen er dog meget lille i forhold til abonnementer med en hurtigere 1.000 mbit hastighed:

Kviknet

Forbindelse: 1000/60 Mbit
Pris per måned: 229 kroner

Fastspeed

Forbindelse: 1000/100 Mbit
Pris per måned: 249 kroner (199 kroner i 3 måneder)
Se aktuelle pris hos Fastspeed

Telenor

Forbindelse: 1000/100 Mbit
Pris per måned: 249 kroner (199 kroner i 3 måneder)
Se aktuelle pris hos Telenor

Hiper

Forbindelse: 1000/60 Mbit
Pris per måned: 249 kroner (199 kroner i 6 måneder)

Jet Net

Forbindelse: 1000/100 Mbit
Pris per måned: 249 kroner

Se også: Få bedre bredbånd i hjemmet

Opfølgning på historien

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. Allerede d. 11/4/2022 gik redaktionen videre med sagen 4G eller 5G mobilt bredbånd – sådan vælger du rigtigt – Nyheden kan læses her. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om Bredbånd finder du her. .