Hvilket Apple Watch er bedst?

Apple Watch findes i efterhånden mange udgaver, men hvilke er de bedste og hvilke skal man vælge? Vi tipper til de bedste køb og dem du skal undgå.

Hvilket Apple Watch er bedst?

Apple har efterhånden man smarte ure på markedet og priserne er meget forskellige. Spørgsmålet er så, hvilket Apple Watch man skal vælge? Det giver vi dig vores bud på i denne guide.

Hvilke ur fra Apple skal man vælge?

Apple har sat sig ret tungt på smartwatch-markedet og faktisk også urmarkedet som sådan takket være Apple Watch. De kom med deres første ur tilbage i 2015. Uret integrerer super godt med iPhone og fungerer i dag som en yderst potent og praktisk forlænget arm for Apples telefon.

Det er dog ikke alle af selskabets ure, man skal vælge. Vi guider her til de bedste Apple Watch, så du kan gøre det helt rigtige køb.

#1 Apple Watch SE (2020)

apple watch SE pris

Watch SE blev annonceret sammen med Series 6 – og de to er meget ens. Begge har samme skærmstørrelse, de fleste af de samme sensorer (herunder gyroskop, kompas, falddetektion og en altid tændt højdemåler) og samme batterilevetid.

Forskellen er, at SE mangler den altid tændte skærm (always-on display) og to sensorer, der måler kroppens tilstand. Den mangler en elektrisk hjertesensor og er derfor ikke i stand til at tage et EKG (men den har en optisk hjertesensor, så den kan stadig registrere din hjerterytme).

Den kan heller ikke måle iltniveauet i blodet. Uret kommer både med og uden 4G-opkobling.

Umiddelbart virker Apple Watch SE som uret, du skal gå efter, hvis du vil have god og solid kvalitet uden at prisen stikker helt af. Den mangler som nævnt et par af de mest avancerede funktioner, men det gør formentlig ikke noget for langt de fleste almindelige brugere.

Uret koster fra godt 2.000 kroner. Du finder dagsaktuelle priser på Apple Watch SE her.

Se også: Apple Watch hos teleselskaberne

#2 Apple Watch Series 7 (2021)

apple watch 7 pris

Den store ting ved Series 7 er, at det har fået et nyt udseende. Den har en always-on skærm, der er 20 procent større end på forgængeren Series 6, har tyndere rammer og mere afrundede hjørner.

Det giver mulighed for flere urskiver og indgange, men vigtigst af alt gør det skærmen nemmere at navigere og bruge. Series 7 understøtter hurtigere opladning (33 procent hurtigere) og har også et mere robust design (IP6X-klassificeret). Ud over en hurtigere processorchip har Series 7 alle de samme sensorer og funktioner som Series 6.

Uret kommer både med og uden 4G-opkobling.

Vil du have det bedste smartwatch og i hvert fald det bedste Apple Watch, så kommer du ikke uden om Apple Watch 7.

Watch 7 koster fra cirka 3.000 kroner. Du finder dagsaktuelle priser på Apple Watch 7 her.

Se også: Sammenlign priser på alle smartwatch

#3 Apple Watch Series 6 (2020)

apple watch 6 pris

Series 6 var Apples flagskibs-smartwatch fra 2020. Det har always-on-skærm, en sensor til at måle iltniveauet i blodet og en højdemåler. Det har også en kraftfuld processor og en lidt lysere skærm end på Series 5. Som de andre ure fra Apple fungerer det naturligvis fortrinligt med iPhone og der findes masse af urskiver og apps til uret.

Apple sælger ikke længere selv Series 6, men det betyder ikke, at den er udgået. Den får stadig de opdateringer, som Apple har lovet.

Uret kommer både med og uden 4G-opkobling.

Watch 6 koster fra 2.300 kroner. Du finder dagsaktuelle priser på Apple Watch 6 her.

Se også: Guide til de bedste smartwatch

Apple Watch Series 5 (2019), Series 4 (2018) og Series 3 (2017)

Apple har flere andre ure på markedet også, men vi anbefaler, at man ikke vælger et af de ure. For det første har de en ret høj prisen alderen taget i betragtning og sammenlignet med de bedre og nyere ure, som vi har gennemgået.

For det andet er alderen også et problem. De bliver nemlig ikke opdateret i ret lang tid endnu med ny software og sikkerhedsfunktioner, så de lever lidt på lånt tid.

Kort summeret op, så er disse tre ure for gamle og du kan få et bedre og nyere smartwatch til sammen eller næsten samme pris.

Se også: Hvilke tech-produkter er de bedste?

Mere om temaet

Vi følger op med den seneste udvikling. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 13/12/2021 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med et indlæg om Apple Watch med eSIM og mobilnetværk – fordele og ulemper – Artiklen kan du læse her her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Apple Watch” finder du her..