Bedste smartwatch 2021

Ud af hundredevis af smartwatches, der er på markedet, har vi fundet de fem bedste lige nu. Se stor guide og priser på de bedste smartwatch.

Bedste smartwatch 2021

Et godt smartwatch er mere end bare endnu en gadget, vi slæber med os rundt. De er ikke længere bare en forlængelse af vores mobiltelefoner, men byder på flere brugbare funktioner. De bedste ure fungerer også rigtigt fint uden at man skal have en mobil med og giver os informationer og bevægelighed, som en mobil ikke kan.

I 2020 blev der solgt tæt på 70 millioner smartwatch på globalt plan og det tal ventes at stige til 260 millioner de næste fem år. Interessen er altså stor og der findes da også hundredvis af forskellige smartwatch på markedet i dag til alle mulige priser. Jeg har undersøgt markedet for at finde de bedste smartwatch lige nu. Herunder kan du se de fem bedste, som vi kan anbefale.

Hvilke smarte ure skal man vælge?

#1 Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7

Man kommer ganske enkelt ikke uden om Apple Watch 7, når vi skal kåre årets bedste smartwatch. Apple Watch Series 7 har den største skærm, der tilbydes på et Apple smartwatch, med sine 1,9 tommer. Skærmen er flot og skarp med høj lysstyrke på op til 1.000 nits.

Skærmen er også robust med Ion-X-styrkede glas samtidig med at det også er tykkere end hidtil.

Berøringssensoren er indlejret i OLED-panelet og reagerer hurtigt og præcist på tryk. Uret kommer med nyeste WatchOS 8 fra start med en masse både lavpraktiske og avancerede muligheder. Uret understøtter eSIM og kan derfor bruges uden, at man har sin iPhone i nærheden (de to enheder skal dog forbindes, første gang uret tages i brug).

Opkald, musikstreaming, online-radio, mail, mobilbetaling, smart home-styring, navigation og meget andet kan håndteres direkte fra uret.

Apple Watch 7 dækker alle tænkelige sundhedsfunktioner: aktivitet, søvn, træningsinstruktioner, sundhedsovervågning og det kommer også med EKG-funktion til overvågning af hjertefrekvens. Der er naturligvis også en pulsmåler med. Batteritiden rækker til en til to dages brug.

Som Android-bruger er uret ikke meget værd – som iPhone-bruger er den alle pengene værd.

Pris fra cirka 3.200 kroner.

Se også: Sammenlign priser på Apple Watch

#2 Huawei Watch GT 3

huawei watch gt3 bedste smartwatch

Watch GT 3 har et flot design og kommer med forskellige urremme: aluminium, læder, silikone. En af urets mere interessante funktioner er AI-løbecoachen, der, som navnet antyder, udnytter kunstig intelligens til at hjælpe løbere med at forbedre deres præstationer.

AI-løbecoachen analyserer brugerens løbedata over tid for at generere en individuelt tilpasset løbeplan, for eksempel puls, tempo og løbedistance.

Uret henvender sig også til andre atleter, herunder dem, der deltager i skiløb, svømning, cykling og vandreture.

Når det er relevant, kan brugeren forbinde sit Watch GT 3 med for eksempel sin romaskine eller sit løbebånd for at synkronisere sine præstationsdata med andre fitnessapps.

Uret giver også adgang til de mange andre funktioner, der forventes af et wearable. Herunder søvnovervågning, mulighed for at besvare og afvise opkald (via en Bluetooth-forbindelse med en smartphone), understøttelse af trådløs opladning, overvågning af puls og iltmætning i blodet, mulighed for at ændre urskiver, en krone til at styre apps, understøttelse af påmindelser og adgang til vigtige daglige oplysninger som f.eks. vejret.

Forbrugerne bør dog huske på en stor begrænsning, nemlig at Huaweis nyeste smartwatch kører virksomhedens Harmony OS og ikke Wear OS. Mens Harmony OS er et anstændigt alternativ til Googles software, kommer det med meget begrænset støtte til apps fra tredjeparter.

Det betyder, at brugerne for det meste vil være fastlåst til at bruge Huaweis egen Health-app, og selv om den gør det godt, kan det være et minus for nogle. Det er dog noget, som Huawei oplyser de arbejder på at få ændret og forbedret.

Pris fra cirka 2.300 kroner. Se aktuelle og altid opdatererede priser herunder.

De bedste priser på Huawei GT3 Dual SIM

Opdateret 20/3 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Computersalg A/S
Mindstepris
2.263,-
2.263,-

Huawei GT3 Dual SIM udbydes af 1 udbydere. Du kan spare op til 0,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Huawei GT3 Dual SIM

Sammenlign aktuelle priser hos 1 webshops »

#3 Samsung Galaxy Watch 4

galaxy watch 4 bedste 2021

Samsung fik sig noget af et hit med Galaxy Watch 4, der da også er det bedste smartwatch til Android-brugere. Galaxy Watch 4 kombinerer en høj byggekvalitet med avancerede Wear OS-funktioner. Wear OS er Googles system til smartwatch og det er første gang, Samsung benytter det.

Galaxy Watch 4 har en skærm på 1,2 tommer eller 1,4 tommer, afhængigt af om du overvejer 40 mm eller 44 mm versionen af uret. Begge skærme er runde med Super AMOLED-paneler med Gorilla Glass DX+ og understøttelse af always-on-funktionalitet.

Uret er bygget med Samsungs ekstra holdbare “Armor Aluminum”, der kan prale af en IPX8-klassificering og er altså vandtæt og kan klare en tur med i svømmehallen.

Uret er pakket med et enormt antal funktioner herunder søvnsporing med snorkedetektion, EKG-målinger i realtid med virksomhedens BioActive Sensor, aktivitets- og træningsmåling, gruppeaktivitetsudfordringer, forenklet sundhedsindsigt, understøttelse af dynamiske urskiver, understøttelse af mobilbetaling, navigation, lydafspilning og adgang til det store Wear OS-appbibliotek. Batteriet rækker typisk til knap to dages brug.

Pris fra cirka 1.700 kroner. Se aktuelle og altid opdatererede priser herunder.

De bedste priser på Samsung Galaxy Watch 4 40mm Bluetooth

Opdateret 20/3 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Teknikdele
Mindstepris
1.089,-
1.089,-
Soldfy
Mindstepris
1.177,-
1.177,-
NordicElectronics
Mindstepris
1.308,-
1.308,-

Samsung Galaxy Watch 4 40mm Bluetooth udbydes af 16 udbydere. Du kan spare op til 1.401,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Watch 4 40mm Bluetooth

Sammenlign aktuelle priser hos 16 webshops »

#4 Garmin Venu 2

garmin venu 2 bedste smartwatch

Venu 2 er Garmins bedste smartwatch, især med hensyn til software og funktioner til helbredsregistrering. Garmin har fuldstændig fornyet softwareoplevelsen til Venu 2. Det viser nu urets skarpe OLED-skærm med sine levende farver næsten uanset, hvad man bruger uret til.

Venu 2 overtager også mange af det oprindelige Venus smartwatch-funktioner, herunder beskedbesvarelser (kun Android), understøttelse af Garmin Pay og endnu mere indbygget musiklagerplads end tidligere.

Venu 2 fås i to størrelser, har masser af nye funktioner og forfiner mange af Garmins eksisterende sundhedstrackingtilstande for at gøre det til et mere omfattende wearable. Uret er naturligvis også vandtæt. Der er for eksempel præcis fitness-, søvn- og sundhedssporing og fremragende GPS-præcision. Man kan gemme musik på uret til offline-musikafspilning, hvilket også er smart – 500-600 sange er der plads til. Uret understøtter Spotify, Amazon Music, Deezer, iHeartRadio og lokale musikfiler offline.

Bruger man uret uden GPS og musikafspilning får man op til 11 dages batteritid.

Pris fra cirka 2.400 kroner. Se aktuelle og altid opdatererede priser herunder.

De bedste priser på Garmin Venu 2

Opdateret 20/3 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
2.542,-
2.542,-
Dustinhome.dk
Mindstepris
2.559,-
2.559,-
Scandinavian Photo
Mindstepris
2.595,-
2.595,-

Garmin Venu 2 udbydes af 21 udbydere. Du kan spare op til 1.461,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Garmin Venu 2

Sammenlign aktuelle priser hos 21 webshops »

#5 Fitbit Charge 5

fitbit charge 5 bedste smartwatch

Charge 5 blev lanceret i år som en slags hybridenhed. Ud over typiske tracking-funktioner indeholder Charge 5 også sundhedsfunktioner, hvoraf den mest bemærkelsesværdige er en EKG-app, der hjælper brugerne med at opdage, hvis de oplever en uregelmæssig hjerterytme.

Sundhedsfunktionerne omfatter også overvågning af iltmætning, åndedrætsfrekvens, sporing af hudtemperatur, sporing af menstruationscyklus, søvnovervågning med oplysninger om søvnstadier og en natlig søvnscore, en stresshåndteringsscore. Endelig er der en funktion kaldet Reflections, der lader brugerne logge deres humør hver dag.

Sundhedsfunktionerne får selskab af en række fitness-orienterede funktioner, herunder sporing og oplysninger om for eksempel, hvor mange minutter man bruger i den “aktive zone”, en træningsintensitetstilstand, SmartTrack, sporing af aktivitet hele dagen og et VO2 max-måleværktøj, der viser ens kondition over tid. Uret har 20 forskellige træningstilstande som cykling og løb.

Charge 5 indeholder en pulssensor til 24/7 pulsmåling, og der er integreret GPS til registrering af ruter og visning af distance/hastighedsoplysninger i realtid uden at skulle bære en smartphone. Uret er også vandtæt. Fitbits nyeste wearable giver adgang til 20 forskellige træningstilstande som cykling og løb, men den indeholder også et par af de vigtigste funktioner, der er tilgængelige på almindelige smartwatches.

Når den er parret med en smartphone, kan brugerne få en række meddelelser på Charge 5, herunder sms- og opkaldsadvarsler, meddelelser om kalenderbegivenheder og Facebook/WhatsApp-notifikationer.

Pris fra cirka 1.400 kroner.

De bedste priser på Fitbit Charge 5

Opdateret 20/3 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
887,-
887,-
24hshop.dk
Mindstepris
899,-
899,-
Soldfy
Mindstepris
923,-
923,-

Fitbit Charge 5 udbydes af 13 udbydere. Du kan spare op til 837,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Fitbit Charge 5

Sammenlign aktuelle priser hos 13 webshops »

Se også: Guides til de bedste produkter

Seneste tilføjelse i sagen

Siden vi kørte denne artikel er der kommet mere til sagen. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 19/4/2021 kørte vi artiklen; Test af OnePlus Watch – Et mangelfuldt smartwatch – Den finder du her. Se også seneste nyt om temaet ved at trykke her..