Her er den billigste bredbånd til studerende

Som studerende er punkter som pris og fleksibilitet vigtige kriterier. Vi guider her til de bedste billige løsning, både kablet og mobilt bredbånd.

Her er den billigste bredbånd til studerende

Der er mange faktor at tage højde for, når man er studerende, og man skal lede efter det rette bredbånd. Internet skal man jo have – især i disse tider. Rækken af muligheder kan være ret overvældende, så vi guider til de løsninger, vi mener, fungerer bedst til de studerende. Vi kommer ind på punkter som pris, hastigheder og fleksibilitet. Samlet set mener vi, at mobilt bredbånd er den bedste løsning, hvor der er taget højde for alle disse kriterier. 

Se også: Mobilt bredånd i 2020: dette skete der

Pris

Hvis man skal have den billigste løsning, skal man have fat i noget mobilt bredbånd. Der kan man få priser helt ned til 50 kroner. Dette er naturligvis med små mængder data. Minimumskravet for de fleste vil nok ligge på omkring 100 GB om måneden. Med dette er der både indberegnet studiearbejde og streaming. 

Har man behov for rigtig meget data, kan man få mobilt bredbånd med 1.000 GB inkluderet i abonnementet. Her er vi dog oppe i priser, som bliver tæt på, hvad man kan få en kablet bredbåndsforbindelse for, hvor hastighederne er højere. Til gengæld mister man noget fleksibilitet – mere om det senere.

Hastighed

Som sagt får man den hurtigste forbindelse med en kablet bredbåndsforbindelse. Men spørgsmålet er, om man har brug for meget høje hastigheder. Mobilt bredbånd ligger oftest mellem 17/71 Mbps. Det er hastigheder, udbyderne lover.

Dette er fine hastigheder til studiearbejde, surfing, videochat og streaming af video. Gaming og overførsler af store filer nok ikke være en god oplevelse med mobilt bredbånd.

Se også: Find det billigste og hurtigste bredbånd

Fleksibilitet

Det ligger naturligvis i navnet, at mobilt bredbånd er den eneste fleksible løsning. Ikke nok med, at den kan placeres hvor end i hjemmet der er en stikkontakt, så kan den også tages med i sommerhuset eller andre steder. Med den kablede bredbånd er man tvunget til at være i hjemmet. 

Som studerende er man måske ikke garanteret den samme bopæl i lang tid, og her vil mobilt bredbånd passe rigtig godt ind. Den kan komme med over alt. 

Se også: Sådan får du bedre WiFi i hjemmet

Dækning

Man kan som sagt tage sit mobile bredbånd med i sommerhuset eksempelvis. Men lidt hjælper det, hvis dækningen er dårlig. Sikkert er det, at dækningen er bedst i de store danske byer – her bør man ikke være nervøs for om dækningen holder. 

Til at hjælpe med at vælge den rigtige udbyder, hvis man ender med at vælge et mobilt bredbånd, har vi lavet et nyttigt værktøj. På vores dækningkort kan man se tilfredsheden hos kunder, der er bruger de forskellige netværk i Danmark. Man kan altså se, hvilke teleudbyderes netværk, der her den højeste tilfredshed, der hvor man bor.

Se også: Sammenlign priser & hastigheder på 4G & 5G Bredbånd

Sidste nyt om Bredbånd

Sagens videre udvikling om temaet. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. 20/1/2021 blev fortællingen ført videre med en artikel med fokus på Bredbånd og tv – spar penge med pakkeløsning – Den videre historie om temaet finder du her. Se også seneste nyt om emnet her..