Tips til at forbedre og forlænge wifi signalet

Rækker dit bredbånd og wifi-router ikke langt i hjemmet, så er der forskellige ting, du kan ændre og justere på - sådan giver du wifi længere rækkevidde.

Tips til at forbedre og forlænge wifi signalet

Oplever du dårlig rækkevidde på din wifi signal, så kan det skyldes flere ting, blandt andet indretningen af dit hjem, hvor du placerer wifi routeren og så videre. Sådan forstærker og forlænger du signalet fra din wifi router.

WiFi netværk har en rækkevidde, der kan begrænses af mange ting – for eksempel signalstyrken i routeren, antennetypen, hvor routeren er placeret, omgivelserne og så videre. Et typisk router til indendørsbrug har rækkevidde på omkring 30 meter, men forskellige ting kan forkorte rækkevidden. Der er dog forskellige praktiske ting, du kan gøre, for at forlænge rækkevidden på dit bredbånd.

 

Sådan forstærker og forlænger du signalet fra din wifi router

#1 Placeringen

Placeringen af Wi-Fi-routeren spiller ind på signalets rækkevidde. En god idé er at placere routeren midt i huset og er huset i to etager, så placér routeren på 1. sal –  radiobølger sendes bedst nedad og ud til siderne.  Eventuelt kan den placere højt på en reol eller hylde. Det er også en god idé at placere routeren så langt væk fra mikrobølgeovne som muligt, da de bruger samme frekvens.

 

#2 Repeater / forlænger / Meshsystem

En wifi repeater / wifi forlænger eller eller et Mesh-system kan løse mange problemer med wifi dækningen. Placér den cirka halvvejs mellem wifi routeren og de enheder, der er svære at dække med trådløst bredbånd. De koster dog ekstra.

Se også: Bredbånd med høje hastigheder

 

#3 Flyt store møbler

Store møbler skal rykkes helt ind til væggen. Et wifi-signal, der ikke skal trænge igennem store og tunge møbler rækker længere.

 

#4 Drop spejle

Er I særligt glade for spejle i jeres hjem og oplever dårlig netværksdækning, så kan det være årsagen. Metalliske overflader reflekterer nemlig WiFi signaler, også de tynde lag, der findes i de fleste spejle.

Se også: Danmarks billigste bredbånd

 

#5 Begræns antallet af enheder

Begræns antallet af enheder, der er koblet til wifi routeren. Jo flere enheder, desto svagere bliver signalet. Det er selvfølgelig en lidt ærgerlig begrænsning og skal være en af de sidste udveje til bedre forbindelse. Men det kan være værd at overveje, om alle de enheder, der er koblet til wifi routeren behøver at være det.

 

#6 Ændre indstillinger

Du kan overveje at ændre indstillingen fra WEP til WPA/WPA2. Begge er sikkerhedsalgoritmer, der skal forhindre hackere i at bryde ind i dit netværk. Med WEP vil rækkdevidden forbedres, men det er en langt mere usikker metode mod hackere end WPA/WPA2. Så det skal man være opmærksom på.

Se også: Hurtigere internet med hybrid bredbånd

 

#7 Life hack – brug sølvpapir

En trick, vi ikke selv har prøvet, men som er blevet vist på nogle af de utallige life hacks, man kan finde på nettet, går på at sætte sølvpapir op bag routeren. Det skal være på størrelse med et A-4 ark og skal helst bue lidt. Sølvpapir reflekterer og forstærker wifi signalet.

Se også: Billig mobil bredbånd

 

#8 Hurtigere bredbåndsabonnement

Den dyre løsning over sigt kan være at købe et bredbåndabonnement med højere hastigheder. Højere hastigheder giver ikke per automatik længere rækkevidde, men det betyder, at du kan have flere samtidige enheder koblet til wifi routeren – 300 Mbit/s wifi giver mulighed for at koble langt flere enheder til routeren end hvis du har  bredbånd med 20 Mbit/s wifi. Signalet vil stadig blive forringet desto flere enheder, du har koblet til routeren, men der er højere hastigheder at tære af.

Du kan finde de bedste priser på bredbånd på teleprisguide.dk.