Har du fri data? – Sådan kan du bruge dit mobilabonnement som bredbånd

Som vi tidligere har skrevet, så findes der desværre ikke mange mobile bredbåndsabonnementer, som inkluderer fri data. Der findes dog en løsning til dig, der har fri data i dit mobilabonnement.

Har du fri data? – Sådan kan du bruge dit mobilabonnement som bredbånd

Det er ikke altid muligt at få en fast internetforbindelse på sin adresse, af den ene eller anden årsag. I sådanne tilfælde kan et mobilt bredbånd være den rigtige løsning for dig. Desværre er et mobilt bredbånd ofte begrænset i forhold til den inkluderede mængde data, der følger med i abonnementet. Helt konkret betyder det, at du ikke bare kan streame og downloade ubegrænset. Problemet opstår primært, hvis du udover at streame også spiller computer eller konsol.

Selvom du kan se mange timers Netflix før du har brugt eksempelvis 50 GB data, er det straks værre, hvis du skal til at downloade spil. De nyeste titler kan hurtigt fylde 100 GB, hvilket hurtigt opbruger den inkluderede data i mange abonnementer.

Løsningen er at finde et mobilt bredbåndsabonnement med fri data – hvilket desværre er en sjældenhed efterhånden. Faktisk har vi kun fundet to abonnementer på markedet, fra henholdsvis Oister og Net1, hvor man kan få mobilt bredbånd med fri data. Andre selskaber tilbyder 1.000 GB data, hvilket reelt er fri data for mange, men ikke for alle. Hvis du har dine telefonabonnementer hos et andet selskab er det ikke sikkert, at du har interesse i at tegne et abonnement hos en af de to.

Heldigvis kan det måske undgås.

 

Sådan bruger du dit mobilabonnement som mobilt bredbånd

Det mobile hotspot

Hvis du har et mobilabonnement med en stor mængde inkluderet data – eller måske ligefrem fri data – kan din telefon bruges som modem til dine andre enheder. Hvad end du har en Android-telefon eller en iPhone, så har du muligheden for at dele mobiltelefonens internetforbindelse. Det eneste du skal gøre er at tænde for hotspot-funktionen i telefonens indstillinger.

Derfra kan du også selv angive navn til dit hotspot og selvfølgelig koden, så andre ikke bare kan bruge dit net. Hotspottet tillader dine andre enheder at koble op, som til et hvert andet trådløst netværk. Hvor mange enheder, der kan tilsluttes ad gangen, kommer an på selve telefonen. Har du brug for en kablet internet forbindelse, kan dette let gøres ved at tilslutte telefonen via USB, mens hotspottet er tændt.

Se også: Så meget data bruger Netflix, Spotify…

 

Ekstra SIM-kort

Hos mange teleselskaber, som tilbyder mobilabonnementer med en stor datamængde, kan man også få et ekstra SIM-kort – et såkaldt datadelingskort. Kortet kan eksempelvis bruges i en tablet eller bærbar computer, som understøtter 4G, men også i en 4G-router.

Datakortet er ofte billigere end hovedabonnementet, og kan ikke bruges til opkald eller sms/mms. Det bruges udelukkende til data, som tages fra abonnementes inkluderede mængde. Hvis du har fri data, er dette en billig måde at få mobilt bredbånd med ubegrænset data.

Se også: Del din mobildata med andre

 

Ekstra abonnement

Der findes teleselskaber, som ikke tilbyder tilkøb af et datakort, her har man dog en anden mulighed, om end den er en anelse dyrere – man kan købe et ekstra abonnement med rabat.

Flere teleselskaber tilbyder samlerabet eller anden form for rabat på abonnement nummer 2, 3 og 4. Hvis hele husstanden har mobilabonnementer i samme selskab, kan du på den måde få et abonnement med meget – eller fri – data, til relativt billige penge. Her kan et ekstra abonnement så bruges som mobilt bredbånd.

Se også: Mobilpakker med meget data

 

Sådan bruges dit SIM-kort i en 4G-router

Hvis du vil bruge et almindeligt mobilabonnement i en 4G-router, er der en enkelt ting, du skal være opmærksom på. De fleste routere kan nemlig ikke finde ud af at bruge dit SIM-kort, hvis der kræves pinkode ved opstart. Løsningen er ganske simpel – smid kortet i en mobiltelefon og fjern kravet om pinkode via indstillingerne, eller fjern pinkoden via dit teleselskabs selvbetjeningsløsning.

Så snart kravet om pinkode er fjernet, skulle SIM-kortet kunne bruges i de fleste routere.

Se også: Find mobilabonnement med fri data

 

Vær opmærksom på datamængde og vilkår

Hvis du vælger at bruge et mobilabonnement som mobilt bredbånd, så er det vigtigt, at du er opmærsom på din mængde af data. Når den inkluderede mængde er opbrugt, kan det nemlig være dyrt at købe ekstra data til resten af måneden. Hvis du derimod har fri data inkluderet, skal du være opmærksom på teleselskabets vilkår.

Som teleanalytiker, Nicolas Frederiksen siger: “Du bør altid læse vilkårene igennem og sikre dig, at dataforbruget afregnes på kb. Hvis afregningsintervallerne er større, vil du aldrig få den mængde data, som der skiltes med.”

Hvis du følger vores guide, kan du måske få en super billig bredbåndsløsning, så længe du er opmærksom på dit teleselskabs vilkår. Leder du efter et passende abonnement kan du se de billigste abonnementer med fri data her.

Se også: Find billig mobilabonnement med meget data

Mere til historien

Fortællingen sluttede absolut ikke her. Nicolas Fredriksen fastholdt sit fokus på emnet. 17/2/2020 gik vi videre med artiklen; Mobilabonnementer med musik & underholdning – Disse abonnementer inkluderer streamingtjenester – Historien bringes videre her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Mobilabonnement..