Så meget data bruger du på Spotify, Netlifx, Facebook…

Mobilpakkerne bliver billigere og billigere og får blandt andet mere data inkluderet. Men hvor meget data bruger man egentlig på sin mobil på Spotify (musik), Netflix (video), Facebook, websurf og så videre?

Så meget data bruger du på Spotify, Netlifx, Facebook…

Hvor meget data bruger man på Spotify, Netlifx, Facebook og så videre? Det er er spørgsmål vi ofte får og som er relevant alt efter, hvordan dit forbrug er.

Selvom man måske ikke bemærker det så meget som tidligere, så raserer priskrigen altså stadig herhjemme blandt mobiloperatørerne. Den foregår bare mere ubemærket i dag, hvor priserne falder lidt efter lidt eller man får tilføjet mere indhold i et mobilabonnement i form af mere tale og/eller data.

Og det er nok især data-delen, der kan være et springende punkt for mange, for uden data er der ikke meget ved at have en smart mobil.

 

Se også: Find billigste Datapakke for dig

 

Mobiler kan streame alt

Med en mobil i dag kan du streame musik og videoer, du kan hente flotte og datatunge spil ned, du går på Facebook, læser nyheder, ser fodboldkampe eller live-tv, læser e-magasiner eller e-bøger eller du bruger måske også din mobil som Wi-Fi-hotspot til din tablet eller computer. Plus mange andre ting.

Hvis du er vant til en bredbåndsforbindelse derhjemme med frit forbrug, så kan det dog være svært at forestille sig, hvor meget eller hvor lidt data, du egentlig bruger om måneden.

Hvor meget data bruger

Dyrt med for meget eller for lidt data

Og det kan koste dig dyrt, hvis du køber et mobilabonnement med for lidt eller for meget data. Man kan hurtigt betale i dyre domme for masser af data, hvis man ikke bruger den data, der er inkluderet i ens mobilpakke.

Har man for lidt data og løber tør midt på måneden, skal man enten betale ekstra for mere data eller man må affinde sig med ikke at kunne komme på nettet eller at have virkelig lave hastigheder, ind til man tager hul på en ny måned. Selv den bedste mobil er nyttesløs uden data.

Hvis du hverken bruger dit mobile data til internetdeling / Wi-Fi hotspot og eller til at streame musik eller film, ja så behøver du formentlig ikke meget mere end 1 GB data i dit mobilabonnement.

Men bruger du dit mobile data til internetdeling / Wi-Fi hotspot og streamer du musik og film, så gør du klogt i at anskaffe dig et mobilabonnement med meget data. Og det skal helst være et mobilabonnement med 4G, hvis det skal være optimalt.

Du synes måske ikke, at du streamer specielt meget video, men ser du bare et afsnit om dagen af en serie på Netflix, HBO Nordic, Cmore og hvad de ellers hedder, så løber det rigtig hurtig op.

Hvor meget data bruger man?

Vi har lavet en lille guide, der giver overblik over, hvor meget data de forskellige online-tjenester sluger fra din mobilpakke. Husk, at det kun er vejledende anvisninger, mange ting kan spille ind på dit forbrug på de enkelte tjenester:

  • 1 time video streaming i god kvalitet forbruger mellem 700-800 MB data
  • 1 time video streaming i HD kvalitet forbruger cirka 2,5 GB data
  • 1 times webradio forbruger cirka 50 MB data
  • 1 billede du mailer eller uploader til cloud-tjeneste forbruger 2-4 MB data (meget afhængig af antal megapixel på din mobil)
  • 1 visning af en www-side forbruger cirka 1 MB.
  • 1 visning af en mobiloptimeret side forbruger cirka 150-200 KB
  • 1 opdatering uden billede på Facebook forbruger typisk 100 KB
  • 1 opdatering på Twitter forbruger cirka 70 KB

1024 KB = 1 MB
1024 MB = 1 GB

 

Se også: Find billigste mobilabonnement for dig

Sidste nye om historien

Fortællingen gik sin videre gang. Nicolas Fredriksen gik videre med sagen. Allerede d. 22/1/2015 publicerede vi en opfølgning med et indlæg omkring Skift mobilselskab? Sådan bliver det bedst & billigst! – Nyheden kan læses her. Tjek også seneste nyt om temaet her.