Guide til billig telefoni

Telemarkedet i Danmark er uoverskueligt. I denne guide hjælper vi dig med at finde billig telefoni, der passer til dit behov, med store fordele inkluderet.

Guide til billig telefoni

Telejunglen er uoverskuelig, men billig telefoni er faktisk lettere at finde, end man skulle tro. Det er bare at bruge fem minutter på at tjekke prissammenligningstjenesterne på nettet, som alle lufter billig telefoni lige for næsen af dig. 90 procent af danskerne kan årligt spare mere end 2.400 kroner på mobiltelefoni, bredbånd og telefoner. Familier – ja, de kan spare meget mere. Det er bare at følge vores guide.

Vi anbefaler: Sammenlign alle danske mobilabonnementer og find det billigste for dig

Telefonens opfinder, Alexander Graham Bell, forestillede sig næppe, at telefoni en dag skulle blive trådløs allemandseje med direkte adgang til noget så futuristisk som et internet, der bringer hele verden sammen i en lille landsby, hvor alle kender hinandens dybeste hemmeligheder. Men sådan blev det med smartphones, og med de smarte telefoner blev drejeskiver med tunge rør omdannet til mobiltelefoni i små og meget kraftige bærbare computere.

I første omgang meget dyre af slagsen. Heldigvis har teleselskaberne med tiden besindet sig, og billig mobiltelefoni er absolut inden for rækkevidde, hvis altså man bare er villig til at bruge fem minutter på at tjekke prissammenligningstjenesterne på nettet for at finde billig telefoni i telejunglen.

Sponseret budskab

Greentel tilbyder billig telefoni
Fri tale + 50 GB inkl. roaming i EU
KUN 119,- pr. måned

Tjek tilbuddet hos Greentel

Sådan finder du billig telefoni med store fordele inkluderet

Billig mobiltelefoni hænger absolut på træerne i telejunglen, men der kan være meget langt mellem de lavthængende frugter. Problemet er nemlig, at billig telefoni drukner i et overflødighedshorn af mange fristende tilbud, hvor du hurtigt brænder nallerne, hvis du ikke passer på.

Vi har derfor lavet denne guide til billig telefoni. Den er omfattende og måske ikke så pædagogisk, men den giver en nøjagtig anvisning til, hvordan du og familien årligt kan spare tusinder af kroner på mobiltelefoni, bredbånd, telefoner, roaming og streamingtjenester. I tillæg er mobiltelefoni også blevet klimavenligt, og for at ramme tidens ånd beskriver vi også nærmere, hvordan Greentel har knyttet klimaaktivisme til billig telefoni.

#1
Mobildækning og adgang til internettet er vigtigere end pris

God mobildækning og hurtigt internet på mobilen er vigtigere end pris. Uden mobildækning og fornuftig adgang til internettet er prisen på selv det billigste mobilabonnement fuldstændig ligegyldig. Sørg derfor altid for at tjekke kvaliteten på mobilselskabernes mobildækning og netværk, hvor du bor, inden du skifter til et billigere mobilabonnement.

Ved at bestille dit mobilabonnement på nettet er du jf. købeloven og bestemmelserne om fjernsalg garanteret 14 dages fortrydelsesret. Det vil sige, at du har ret til at teste mobildækningen, når du modtager sim-kortet i posten, eller via eSIM i op til 14 dage. Hvis du erfarer, at mobildækningen og adgangen til internettet er mangelfuld, kan du frit returnere sim-kortet og få dine penge tilbage.

#2
Dit faktiske mobilforbrug afgør, hvilket abonnement der er billigst

Billig telefoni er skræddersyet telefoni. Tag derfor altid udgangspunkt i dit faktiske mobilforbrug, før du vælger dit næste mobilabonnement. Du bør som hovedregel vælge et abonnement, der indeholder lige netop den mængde taletid og mobildata, du har brug for. Hvis du er i tvivl om dit faktiske mobilforbrug, så tag et kig på dine seneste mobilregninger og skaf dig et overblik dit faktiske mobilforbrug. Billig mobiltelefoni opnår du ved at have et abonnement, der matcher dit mobilforbrug. Derved undgår du at betale for taletid og mobildata, som du ikke bruger.

#3
Prisen på telefoni = prisen på mobilforbrug + prisen på nye telefoner

Billig telefoni opnår du kun på den lange bane. Af og til må du anskaffe dig en ny mobiltelefon, men undervejs må du i hverdagen betale for dit mobilforbrug i henhold til gældende vilkår og takster i dit mobilabonnement. Din samlede pris på mobiltelefoni er således en funktion af prisen, som du af og til må betale for en ny mobiltelefon, og prisen, som du løbende må betale for dit mobilforbrug. Billig mobiltelefoni opnår du derfor ved at optimere prisen på det løbende forbrug med prisen, som du af og til må betale for nye telefoner.

#4
Hvis du køber telefoner oftere end hvert tredje år

Hvis du køber ny mobil oftere end hvert tredje år, kan det ofte betale sig for dig at have et mobilabonnement i et mobilselskab, der giver rabat på nye mobiltelefoner. Prisen på selve abonnementet er typisk dyrere end ved de absolut billigste mobilselskaber. Til gengæld vil rabatten, du opnår ved køb af ny telefon, ofte overstige, hvad du har betalt for meget for dit mobilforbrug. Jo oftere du køber ny mobil, des mere kan det betale sig for dig at have et mobilabonnement hos et mobilselskab, der giver rabat på telefoner.

#5
Hvis du sjældent køber ny mobil

Hvis du køber ny mobil sjældnere end hvert tredje år, kan det ofte bedst betale sig for dig at have et mobilabonnement i et af de absolut billigste mobilselskaber på markedet. Derved kan du få fuldt udbytte af et billigt mobilforbrug. Når du så endelig står og skal anskaffe dig ny mobil, kan det ofte betale sig at købe kontant – uden binding – i en webshop som Bilka, Power eller Elgiganten. Jo længere tid der går mellem du køber ny mobil, des bedre kan det betale sig at købe mobiltelefonen uden binding og have et mobilabonnement hos et af de billigste mobilselskaber.

#6
Streamingtjenester

Stadig flere mobilselskaber inkluderer rabatter på streamingtjenester i deres mobilabonnementer. Hvis du i forvejen er interesseret i og villig til at betale for streamingtjenester som Netflix, HBO Max, Viaplay, Spotify (musik), Disney+ og meget andet, kan det være en rigtig god idé at overveje et mobilabonnement med streamingtjenester inkluderet. Disse abonnementer er typisk meget dyrere end de billigste på markedet, men til gengæld kan du opnå store besparelser på streamingtjenesterne. Summa summarum, så kan abonnementer med streamingtjenester inkluderet vise sig at være ekstremt billig telefoni.

Se også: Guide til abonnementer med streamingtjenester

#7
Roaming og udlandstelefoni

Rejselystne danskere er gode til at pakke tandbørsten, skjorter og bukser, men de er ikke gode til at pakke mobilen med et mobilabonnement, der inkluderer gratis roaming. Rejser man til et land i EU, er der lille risiko for, at man brænder nallerne på høje roamingtakster, men går rejsen til et land uden for EU, risikerer man let, at mobilregningen bliver dyrere end flybilletten. Hvis mobilen er en hyppig rejsemakker, kan det være en god idé at have et mobilabonnement med gratis roaming inkluderet.

Stadig flere mobilselskaber tilbyder også fordelagtige priser på udlandstelefoni – altså opkald foretaget fra et dansk nummer til et udenlandsk nummer. Har man venner og familie i udlandet, kan det derfor være en god idé at vælge et mobilabonnement, hvor det er gratis at ringe fra Danmark til udlandet.

Bemærk, at roaming vedrører mobiltelefoni foretaget i udlandet, mens udlandstelefoni alene vedrører opkald fra Danmark til udlandet. Mange danskere har venner og familie i Tyrkiet, Tyskland, Norge, Sverige, Island, ja spredt over hele EU. Et mobilabonnement med gratis udlandstelefoni kan let vise sig at være rigtig billig mobiltelefoni, især for borgere med venner og familie i Norge, Sverige, Island, Tyskland, USA og Tyrkiet.

#8
God kundeservice vægter højere end billig telefoni

Når alt kommer til alt, spiller kundeservice alfa omega – i hvert fald når det gælder den gode relation mellem leverandør og kunde. Sådan er det også for teleselskaberne, men skåret over én kam bakser alle med et dårligt renommé, når det gælder kundeservice. Danske mobilselskaber har ringe anseelse, og det er rigtig skidt for både danskerne og de mobilselskaber, som rent faktisk udmærker sig meget positivt i målinger af kundeservice og kundetilfredshed.

At yde god kundeservice er omkostningskrævende og er derfor ofte et konkurrenceparameter, som teleselskaberne fravælger. Ikke desto mindre er der flere selskaber, der vægter god kundeservice højere end pris. Billig mobiltelefoni er populært, men for rigtig mange danskere er god kundeservice langt vigtigere end pris. Hvis god kundeservice er vigtigere for dig end pris, så er der heldigvis flere mobilselskaber at vælge mellem.

Billig telefoni til familien

Ovenstående betragtninger om billig telefoni er endnu mere gældende for familier, og jo større familierne er, des større er mulighederne for at opnå store besparelser på mobiltelefoni. Vores data viser, at en gennemsnitlig familie på fire (to voksne og to teenagere) årligt kan spare 12.000 kroner på telefoni og mobiltelefoner. Lægger man dertil mulighederne for besparelser knyttet til streamingtjenester og bredbånd oveni, kan en dansk familie på fire årligt spare op til 15.000 kroner på telefoni, mobiltelefoner, streamingtjenester og bredbånd.

Vi har lavet en udførlig guide med klare anbefalinger til, hvordan danske familier kan opnå billig telefoni, bredbånd, streamingtjenester og få store rabatter på mobiltelefoner. Tjek vores guide til familier.

Erhvervstelefoni

Telefoni, strøm og vand i hanen har det til fælles, at der blot er tale om handelsvarer – generiske ydelser, som rigtig mange leverandører kan levere til nogenlunde samme pris. At der så eksisterer store prisforskelle på erhvervstelefoni, er derfor en rigtig stor gåde. Især når der i Danmark er flere end 40 udbydere af erhvervstelefoni, hvoriblandt de største udbydere tager sig ekstremt godt betalt.

Man bør her ikke skylde på udbyderne af erhvervstelefoni. Skylden ligger ene og alene godt plantet hos danske virksomheder, som gennem rigtig mange år har betalt skyhøje priser på erhvervstelefoni.

Langt de fleste virksomheder kan uden problemer reducere deres omkostninger knyttet til erhvervstelefoni og bredbånd med op til 80 procent.

Målt i kroner og ører kan de årlige besparelser på erhvervstelefoni og bredbånd for mindre og mellemstore virksomheder hurtigt svare til udgiften for en deltidsansat sælger. Tjek vores guide til erhvervstelefoni.

Klimavenlig telefoni aktiverer mennesket i kampen for klimaet

Klimaforandringerne hænger over os, og kampen om reduktion af Co₂-udledninger udkæmpes bravt på alle fronter. Verdenslederne og vores hjemlige politikere fastsætter ambitiøse klimamål, men kampen for jordens klima kræver alles indsats, og indsatsen begynder med os selv. Ikke fordi du eller jeg kan gøre en forskel, men hvis alle os i verdens mest privilegerede lande bare gør en minimal indsats, kan klimaeffekten blive enorm.

Ja, det er absolut nødvendigt, at verdens videnskabsfolk, politikere og miljøorganisationer konstant pusher og minder os om, at klimaforandringerne er menneskeskabte, og at vores samfund og forbrugsmønstre må ændres radikalt for at modvirke blivende og skadelige klimaforandringer.

At den videnskabelige og politiske elite i årevis har påtalt truslerne mod klimaet, er imidlertid gået op for rigtig mange, der har vendt det døve øre til. Det er, som om borgerne i vesten – og Danmark – med tiden er blevet lidt immune over for politikernes og videnskabsfolkenes konstante opfordringer, og derfor er vi som individer blevet en anelse for passive.

Vi er nået dertil, at kampen mod klimaforandringerne må blive mere nærværende og i direkte kontakt med os selv og vores hverdag. Men det kræver flere kontaktflader, at nogen tager telefonen og svarer “ja” til spørgsmålet, om de er klar til at gøre noget aktivt for klimaet og miljøet i deres nærområde.

Fremvæksten af klimavenlige virksomheder er gennem de seneste år eksploderet. Et godt eksempel er det Randers-baserede og familieejede mobilselskab Greentel, som nylig gik all-in i kampen for klima og især verdenshavene og regnskovene. Bevares, hvis man først har valgt navnet Greentel, ligger der nærmest også en klar forpligtelse til at gøre mere for klimaet end blot at bære et grønt navn.

Sponseret budskab

Greentel er klimavenlig telefoni til stærke priser
Fri tale + 20 GB inkl. roaming i EU
KUN 89,- pr. måned

Tjek tilbuddet hos Greentel

Og forpligtelsen var god, jysk og meget klimavenlig. Uden at spille på stortromme fik Greentel engageret deres mobilkunder til at samle plast fra danske strande og forpligte sig mere til jordens regnskove, jordens lunger og effektiv Co2 fangst.

At telefoni også kan være meget klimavenligt, er noget nyt. At Greentel gik stille i dørene, men alligevel fik stor positiv respons på deres initiativer er ikke gået ubemærket hen. En stigende andel af den danske befolkning er meget bevidste om klimaudfordringerne, verdenshavene og regnskoven. Greentel viste med sit engagement, at alt der kræves for at aktivere danskernes klimaaktivisme, er en god idé, initiativ og organisering.

Opfølgning på sagen

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om emnet. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 22/12/2021 kom den efterfølgende historie med artiklen om Er et mobilabonnement med 5G pengene værd? – Du kan læse det videre forløb her. Se de seneste nyhede om temaet her.