De bedste mobilabonnementer til familien

Hvilket abonnement til familien er bedst? Se hvilke mobilabonnementer vi kan anbefale, uanset om familien ønsker masser af streamingtjenester, lave priser eller noget tredje.

De bedste mobilabonnementer til familien

Det kan være lidt af en jungle at finde hoved og hale i alle de forskellige mobilabonnementer, som de mange forskellige teleselskaber sælger – især når man er en familie med mange (forskellige) behov.

Er du i tvivl om, hvilket mobilabonnement der egner sig bedst til dig og din familie, så læs blot med her. Vi guider dig til de bedste abonnementer, man kan vælge som familie, uanset om ens behov er streamingtjenester, lave priser eller noget tredje.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Hvad er et godt abonnement til familien?

Hvad der er et godt mobilabonnement til familier, er naturligvis forskelligt fra familie til familie. Nogle familier vægter et stort udvalg af streamingtjenester højt, mens andre blot vil have mest mobiltelefoni til hele familien så billigt som muligt.

Uanset familiens prioritering bør en familie med flere abonnementer have nem mulighed for at få overblik over de forskellige mobilabonnementer og forbruget på hvert abonnement.

Vi anbefaler derfor kun mobilabonnementer, hvor du og resten af familien nemt kan følge med i forbruget dag for dag, og hvis familiens behov ændrer sig, er der nem mulighed for at kunne skifte abonnement i selvbetjening.

Læs også: Se hvor god teleselskabernes dækning er hos dig

Mobilabonnementer med streaming og underholdning

Abonnementernes indhold er selvfølgelig det vigtigste, og noget af det, som mange familier i dag vægter højt, er adgang til underholdning og streamingtjenester. Teleselskaberne har mærket en stigende efterspørgsel på populære streamingtjenester gennem mobilabonnementer, og der er derfor mange muligheder for at kombinere underholdning og mobilabonnement.

Telmore Play

Telmore er det teleselskab, der har flest tilbud inden for streaming og underholdning. Teleselskabet tilbyder de såkaldte Telmore Play-abonnementer, hvor forskellige streamingtjenester kombineres med forskellige mængder af data. Telmore tilbyder følgende Play-abonnementer – alle med 5G og fri tale:

  • 60 GB data (15 GB i EU) med Telmore Musik for 169 kroner per måned
  • 60 GB data (16 GB i EU) med HBO Max for 179 kroner per måned
  • 70 GB data (18 GB i EU) med Chapter og Telmore Musik for 199 kroner per måned
  • 80 GB data (22 GB i EU) med Viaplay og TV2 Play for 249 kroner per måned
  • 80 GB data (31 GB i EU) med Disney+, Netflix og HBO Max for 349 kroner per måned
  • 80 GB (22 GB i EU) med Viaplay og TV2 Play for 249 kroner per måned
  • 80 GB data (31 GB i EU) med Disney+, Netflix og HBO Max for 349 kroner per måned
  • Fri data (44 GB i EU) med Disney+, Netflix, Viaplay, TV2 Play, HBO Max og Paramount+ for 449 kroner per måned
  • Fri data (44 GB i EU) med Disney+, Netflix, Viaplay, TV2 Play, Chapter, Telmore Musik, HBO Max og Paramount+ for 499 kroner per måned

Er streaming i høj kurs hos familien, vil det smarte at gøre være, at én person køber et abonnement med den eller de streamingtjenester, som familien bruger i husstanden. Jo flere tjenester der kan kombineres i et og samme abonnement, desto større er besparelsen frem for at skulle købe dem alle enkeltvis til normal pris. Pas dog på ikke at falde i fælden med at købe det absolut største abonnement med alle tjenester for så kun at bruge halvdelen af dem.

De øvrige familiemedlemmer kan med fordel købe et ganske almindeligt mobilabonnement uden nogen tjenester inkluderet. Det behøver ikke at være hos samme selskab – det kan ofte svare sig at vælge mobilabonnementer hos lavprisselskaber som eesy, Call me, CBB Mobil og OiSTER. Mere om det senere.

Andre mobilabonnementer med streaming

Ser I kun Netflix i familien, er der mulighed for at købe et mobilabonnement hos Telia med kun den ene streamingtjeneste inkluderet. Abonnementet One Netflix giver fri tale og fri data med 5G samt roaming i USA, Thailand, Tyrkiet og EU og vigtigst af alt adgang til Netflix for 299 kroner per måned. Op til yderligere fem personer kan tilføjes, så prisen per måned per person kan komme helt ned på 158 kroner. Mere om samlerabat om lidt.

Telia tilbyder desuden også et billigere abonnement med Netflix med fri tale og 40 GB data med 5G for 219 kroner per måned. Dette abonnement er at  foretrække, hvis du ikke har behov for 1.000 GB data.

Også hos teleselskabet 3, Call me og Telia er det muligt at tilkøbe et udvalg af streamingtjenester – ofte med lidt rabat – til sit abonnement. Her kan abonnementerne sammensættes lige efter hvert familiemedlems ønske, men de bedste besparelser opnås, når familien i fællesskab bruger samme streamingtjenester købt gennem et abonnement, for eksempel som hos Telmore Play.

Samlerabat giver hele familien billigere abonnementer

Vi kom ganske kort ind på det under gennemgangen af Telias Netflix-abonnementer – nemlig familierabat, samlerabat eller mængderabat. Kært barn har mange navne.

Samlerabat er en rigtig god måde som familie at vælge abonnement ud fra – især hvis familien ikke har som kriterie, at streamingtjenester skal være inkluderet i mobilabonnementerne.

Flere teleselskaber giver rabat, hvis man køber et mobilabonnement til flere personer i husstanden – en rabat, som gælder i hele abonnementets periode. Der er altså penge at spare hver eneste måned ved at bruge familierabat.

Eksempler på abonnementer med familierabat

Hos Telenor sparer du 50 kroner på hvert ekstra mobilabonnement, når familien samler to eller flere mobilabonnementer. Det kan for eksempel være et abonnement med fri tale og 60 GB data til 199 kroner, som kombineres med et abonnement med fri tale og 30 GB data til 159 kroner. Førstnævnte abonnement falder 50 kroner i pris til 149 kroner – og dette kan man gøre med op til fire ekstra abonnementer.

Telia tilbyder familierabat gennem abonnementet ONE, som kommer med fri tale, fri data (22 GB i USA, Thailand, Tyrkiet og EU) og 5G til 249 kroner per måned. Der kan tilkøbes et ONEMORE-abonnement til op til fem personer for 129 kroner per måned, hvilket bringer den gennemsnitlige pris ned på 149 kroner per måned.

Som gennemgået tidligere kan Telias Netflix-abonnement købes til flere familiemedlemmer på lignende facon.

YouSee tilbyder også samlerabat til familien, hvor op til 6 personer kan købe samme abonnement. Alt efter hvilket abonnement man vælger, kan der være op til 100 kroner at spare for hver ekstra bruger. Det kan eksempelvis være abonnementet med fri tale og 50 GB data med 5G til 199 kroner per måned for det første abonnement, og hvor hvert ekstra abonnement magen til koster 149 kroner per måned.

Teleselskabet 3 har en ordning, hvor man for 100 kroner per måned kan købe data til en ekstra bruger. Hvis én person i familien har et abonnement med fri tale og fri data til 250 kroner per måned, kan alle øvrige familiemedlemmer altså også gøre brug af samme frie data (begrænset til 1.000 GB) for 100 kroner per person. Hver ekstra bruger får sit eget nummer samt fri tale og 5G.

Køb billige mobilabonnementer hos lavprisselskaberne

Den sidste måde, som familier kan købe mobilabonnementer på, er ved at gå på opdagelse hos lavprisselskaberne. Alle de store teleselskaber, YouSee, Telenor, Telia og 3, sælger billigere mobilabonnementer via deres lavprisselskaber eesy, CBB Mobil, Call me og OiSTER.

For kun 99 kroner får man eksempelvis fri tale og 100 GB data med 5G hos OiSTER, og ved at købe dette abonnement til flere familiemedlemmer kan det sagtens vise sig at være billigere end at sætte sig i et unødvendigt dyrt abonnement for at opnå familierabat hos et dyrere teleselskab.

Det afhænger dog i sidste ende af den enkelte families behov. Er der flere i familien med sparsomt forbrug af data, så et billigt abonnement med 20 GB data om måneden er tilstrækkeligt, kan det især svare sig at vælge de billigere teleselskabers abonnementer. Hvis familien stadig vil deles om at kunne bruge streamingtjenester, bør kun én person købe et stort mobilabonnement med rabat på streamingtjenester, mens resten af familien vælger et billigt abonnement hos et lavprisselskab, der passer til den enkeltes begrænsede forbrug.

Familietelefoni hos Greentel

Der findes også andre lavprisselskaber, som er værd at undersøge – blandt andet Greentel. Greentel udmærker sig ved at have et meget stort udvalg af billige abonnementer, så hvis du og resten af familien vil sammensætte abonnementer meget præcist efter den enkeltes behov for tale og data, er der rigtig gode muligheder for dette hos Greentel.

Greentels abonnementer ligger i prislejet 48-179 kroner per måned og er derfor meget billige. Dertil har Greentel gratis oprettelse, ingen binding, EU-roaming, gratis pakkeskift, ingen prisstigning, eSIM og opkald over 4G og Wi-Fi.

Undersøg familiens forbrug og vælg abonnementer derefter

Hvilken løsning der passer til netop dig og din familie, kommer i sidste ende an på jeres forbrug. Sæt jer derfor ned og undersøg jeres faktiske forbrug. Det kan I gøre i selvbetjening hos jeres nuværende teleselskaber.

Kig gerne det seneste års forbrug af mobildata efter og undersøg, hvor meget data der egentlig er behov for på en gennemsnitlig måned. Er det kun 5, 10, 20 GB? Eller måske 50 GB data? Eller er vi oppe i flere hundrede gigabyte data per person? Det har stor indflydelse på, hvilke abonnementer familien bør vælge.

Samtidig er der også et eventuelt behov for roaming i udlandet, som kan spille ind på, hvilke abonnementer familien bør vælge. Hvis familien blot rejser inden for EU et par gange om året, rækker langt de fleste abonnementer, da de tilbyder roaming i EU. Men så snart rejsen går til lande som USA, Canada, Tyrkiet og Thailand, skal du kigge godt efter, om de lande inkluderet.

Overvej i den sammenhæng også, om det kan være tilstrækkeligt for blot ét familiemedlem at betale ekstra for roaming til ikke-EU-lande, så resten af familien kan gøre brug af de mange andre billigere muligheder, der tilbydes af teleselskaberne.

Ovenstående priser og abonnementer er senest opdateret 8. marts 2022.

Læs også: Telefoni og mobilt bredbånd til familier