Billigt fibernet? Her får du mest fiber for pengene

Der kommer flere og flere udbydere af fiber og en bedre dækning i Danmark. Er du på jagt efter billigt fibernet, så har vi fundet udvalget til dig her.

Billigt fibernet? Her får du mest fiber for pengene

Der findes flere måder at få internet på, men den bedste er via fibernet. Desværre har fiber også længe været en dyrere løsning, men med flere udbydere på markedet, flere abonnementer og en større konkurrence, så er priserne på vej ned. Leder du efter et billigt fibernet, så har vi fundet udvalget af abonnementer frem til dig i denne guide.

Når jagten går ind på bredbånd, så skal man ofte holde tungen lige i munden – medmindre man er vidende på området. Skal man vælge mobilt bredbånd via 4G eller 5G, bredbånd via kabel-tv, bredbånd via telefonstik eller fibernet? Den sidstenævnte er sværest er opdrive, da den kræver specielle optiske kabler. Dem finder man ikke alle steder i landet endnu, men der bliver hastigt arbejdet på at forbedre dækningen. Med en større dækning, så kommer der automatisk også flere udbydere til.

Se også: Sammenlign priser på bredbånd

Hvorfor skal du vælge fibernet?

Men hvorfor vælge fibernet over andre bredbåndstyper? Selvom fibernet ofte er en dyrere løsning, så er det i mange tilfælde også den bedste løsning. Alle bredbåndsforbindelser starter med en fiberforbindelse, men med fibernet går det optiske kabel direkte ind i din bolig. Fibernet er kendt for at være stabilt, have meget større båndbredde og være meget hurtigt. Bredbånd via kabel-tv og telefonstik påvirkes let af belastningen på netværk, men fibernet vil altid have den samme hastighed. Det gør det derfor også meget velegnet til en familie, hvor der bliver streamet, anvendt mange enheder og ikke mindst games.

Billigt fibernet – her er de bedste abonnementer

#1 Fastspeed
Hastighed: fra 1000/500
Pris: fra 299 kroner per måned
Se aktuelle priser hos Fastspeed

#2 Telenor
Hastighed: fra 1000/500
Pris: fra 299 kroner per måned
Se aktuelle priser hos Telenor

#3 Kviknet
Hastighed: fra 100/100
Pris: fra 299 kroner per måned

#4 Hiper
Hastighed: fra 100/100
Pris: fra 299 kroner per månedFor a

#5 Yousee
Hastighed: fra 50/50
Pris: fra 329 kroner per måned
Se aktuelle priser hos Yousee

Tjek om du kan få fibernet

Inden drømmer videre om det hurtige fibernet, så skal du tjekke om du kan få det. Langt de fleste danskere kan få bredbånd via kabel-tv, men dækningen er endnu begrænset på fibernet. Så inden du kaster dig ud i bestillingen af fiber, så tjek om det er tilgængeligt i husstanden. Hvis ikke, så kan du trøste dig med, at andre typer bredbånd også er hurtige og ofte også billigere.

Se også: Guides til bredbånd og Wi-Fi