COVID-19-vacciner åbner verden igen – gør din mobil klar

Vacciner mod COVID-19 giver semi-lovning på, at vi kan komme ud og rejse i 2021 - så skal dit abonnement gøres klar til brug i udlandet.

COVID-19-vacciner åbner verden igen – gør din mobil klar

Selvom det ikke ligefrem ser særligt opmuntrende ud lige nu i forhold til COVID-19 med hårde lockdowns i mange lande, så kan vi faktisk begynde at se lys for enden af tunnelen. Et lys, der peger ud mod verden. Okay, et lille bitte glimt så da. Men det er der, håbet om at vi inden for nogle måneder er kommet ud af COVID-19s klamme og dræbende hånd og igen kan bevæge os ud i det offentlige rum som vi plejer. Ikke kun i Danmark, men også i den store dejlige verden på den anden side af de danske grænser.

De sidste 12 måneder er det ikke meget, vi har kunnet bruge roaming i vores mobilabonement til. Der går nok også nogle måneder endnu inden det sker – i hvert fald fra skrivende stund. 12-18 måneder er lang tid i telebranchen, også når det gælder mobilabonnementer. Derfor er det en rigtig god idé at tjekke op på dit mobilabonnement og sikre dig et par ting, inden du igen planlægger at rejse ud i verden.

Mobilabonnement med roaming  – efter COVID-19

Har dit mobilabonnement roaming?

For det første skal du sikre dig, at du overhovedet kan bruge dit mobilabonnement i udlandet. Mange har stadig et DK-abonnement, der ikke kan bruges i udlandet, heller ikke EU.

De fleste mobilabonnementer inkluderer dog roaming i EU til både tale og data. Er det flere år siden, du skiftede mobilabonnement, kan det dog sagtens være, at det ikke har roaming inkluderet.

Se også: Mobilpakker med meget data

Hvor i verden skal du bruge mobilen?

Dernæst skal du tænke over, hvor du ønsker at rejse og bruge mobilen. Alle de danske teleselskaber tilbyder mobilabonnementer med roaming i EU, men skal du længere end det, kan du støde på problemer. Selskaber som YouSee, Telia og Telenor tilbyder roaming i nogle lande uden for EU, men primært i dyre abonnementer.

Teleselskabet 3 går derimod all in med roaming i nu 66 lande i alt. Det er stadig langt fra alle lande, 3 inkluderer, så det er stadig en god idé at undersøge, om de dækker i det land, du ønsker at rejse til. I følge dem selv dækker de dog cirka 99 procent af de mest populære rejsedestinationer for rejselystne danskere.

Se også: Oversigt til mobilabonnementer med roaming

Tjek mængden af data i dit mobilabonnement

Endelig skal du undersøge, hvor meget data der er til brug i udlandet i dit mobilabonnement. Jo billigere dit abonnement er desto færre GB data kan du bruge i udlandet. Det er tommelfingerreglen.

Rejser du med børn – særligt store børn – så kan det være, at du skal have meget mobildata. Rejser du uden børn eller med små børn, så kan du klare dig med begrænset mængde data, hvis du tænker dig om, inden du rejser. For eksempel kan du downloade musik og eventuelt en sæson eller to af en serie til din telefon eller iPad, inden du rejser ud. Så skal du ikke bruge dyrebar data på det på rejsen.

Se også: Kan man bruge alle mobilabonnementer i udlandet?

Hvordan finder man billigt mobilabonnement, der kan bruges i udlandet?

Praktisk talt alle teleselskaber tilbyder mobilabonnementer med roaming – som altså kan bruges i udlandet. Derfor kan det være uoverskueligt at finde det rigtige abonnement til ens behov. Det skal jo helst også dække ens behov i Danmark.

På teleprisguide.dk kan du finde de billigste mobilabonnementer med roaming inkluderet.

Se også: Guides til mobilabonnementer

Efterfølgende nyt

Siden vi bragte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. 13/1/2021 blev sagen bragt videre med en artikel omkring Disse teleselskaber tilbyder eSIM til telefoner – Artiklen kan læses her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.