Kan man bruge alle mobilabonnementer i udlandet?

Det er mere reglen end undtagelsen, at man kan bruge sit mobilabonnement i udlandet, men det er ikke alle, der inkluderer roaming.

Kan man bruge alle mobilabonnementer i udlandet?

For knap et år siden var det svært at forestille sig et liv, hvor man ikke kunne rejse ubesværet rundt i udlandet. Flyafgange til selv de yderste grænser på jordkloden og mobildækning til at kommunikere, orientere, navigere og så videre.

Så kom COVID-19 og lagde sin klamme ånde på verden og tingene ændrede sig med ét slag. Meget tyder dog på, at der snart kommer en vaccine, så vi igen kan rejse i hvert fald lidt mere lempeligt rundt om i verden igen. Når det sker, er det naturligvis stadig rart at kunne bruge sin mobil uden for de danske grænser. Mange mobilabonnementer inkluderer roaming, altså muligheden for at kunne benytte sit mobilabonnement uden for Danmark.

Se også: Teleselskaber med roaming i flest lande

Ikke alle mobilabonnementer kan bruges i udlandet

Der er dog enkelte undtagelser hos nogle af teleselskaberne. De er markeret med et lille DK-abonnement. Hos det enkelte teleselskab betyder det som regel, at man får lidt ekstra tale eller data – eller begge dele – når man vælger et DK-abonnement.

Til gengæld kan du så kun bruge abonnement, og dermed din mobil, i Danmark.

Se også: Billige mobilpakker der kan bruges i udlandet

Kan ikke betale sig at vælge et DK-abonnement

Ser man i det lidt større billede, så kan det faktisk ikke betale sig at vælge et DK-abonnement. For eksempel får man 6 timers tale og 6 GB data for 79 kroner i DK-abonnement hos CBB Mobil og OK Mobil og OK Mobil har også et DK-abonnement med fri tale og 15 GB data til 99 kroner. I rene kroner øre er DK-pakkerne billigere end EU-pakkerne hos de to selskaber, men du finder let samme indhold eller mere for samme pris hos andre teleselskaber.

Så nej, ikke alle mobilabonnementer inkluderer roaming og mulighed for at bruge mobilen i udlandet. I de fleste tilfælde gør de dog. Samtidig kan det slet ikke betale sig at vælge et mobilabonnement, der ikke kan bruges i udlandet – du får ganske enkelt mere tale og data for pengene i abonnement med roaming-inkluderet.

Skifte til nyt teleselskab kan tage op mod 30 dage

Samtidig stiller man også sig selv i en irriterende situation, den dag man rent faktisk har behov for at bruge mobilen i udlandet. Det kan ske med kort varsel og det tager som regel 10-30 dage at skifte teleselskab.

Se også: Guides til mobilabonnementer