Billig router til 5G-mobilt bredbånd? Her er mulighederne

Overvejer du 5G-mobilt bredbånd, men mangler en billig router der understøtter 5G? Her er dine muligheder med og uden abonnement.

Billig router til 5G-mobilt bredbånd? Her er mulighederne

Der kan være flere grunde til, at man vælger mobilt bredbånd fremfor kablet bredbånd. Og med 5G ombord kan man opnå hastigheder, der ikke er langt fra de hurtige kablede forbindelse. I denne artikel får du tips til, hvordan du kan finde en billig router til 5G-mobilt bredbånd – både med og uden abonnement.

Se også: Teleselskabet 3 klar med 5G-mobilt bredbånd

Billigste 5G-router til mobilt bredbånd?

Man kan vælge at købe en 5G-router med eller uden abonnement på mobilt bredbånd. Hvilken mulighed der passer bedst, er op til dig. Fordelen ved at købe uden er, at du ikke er bundet til et bestemt abonnement i 6 måneder. Du kan derfor vælge lige præcis det abonnement, der passer dig. Det er også en måde at spare en helt del penge, hvis man vælger et mobilabonnement med 5G til formålet.

Foretrækker du at købe 5G-router uden abonnement, er dine bedste muligheder at købe online eller brugt. Brugt kan en Huawei H122, som er markedets billigste, findes til omkring 2.000 kroner. Men det er sjældent, at den kan findes brugt. Fra ny er prisen set ned til 2.995 kroner, men er i skrivende stund oppe i 3.695 kroner.

Se også: Find billige priser på mobilt bredbånd

Med abonnement kan man enten låne eller købe en 5G-router. Vi vil klart anbefale at købe, da man efter endt bindingsperiode kan komme et billigere abonnement i. Og skal man ikke bruge den mere, kan man opnå en god brugtpris for den. Hos 3 kan man købe Huawei H122 5G i forbindelse med et abonnement til mobilt bredbånd med 5G. Her er routerens pris 2.000 kroner, som kan afdrages over 40 måneder (50 kroner per måned). Abonnementet indeholder fri data (1.000 GB) og koster 350 kroner per måned.

Se aktuelle tilbud hos 3 her

Hastigheden på 5G-mobilt bredbånd

Inden du finder en billig router til 5G-mobilt bredbånd, kan det være en god ting at vide mere om 5G-bredbånd og hvad man kan forvente af det.

Som med normalt mobilt bredbånd er 5G-mobilt bredbånd simpelt og hurtigt at komme i gang med. Sæt simkort i routeren og du er klar til at hoppe på internettet. Derudover er mobilt bredbånd også fleksibelt og kan tages med på tur i sommerhus eller lignende.

Skal man opnå en god hastighed på mobilt bredbånd, skal der være god mobildækning. Er der god dækning på 5G-mobilt bredbånd, kan der opleves hastigheder på helt op til 900 Mbps (det højeste vi har opnået i test er 856 Mbps), men mere normalt er det at opnå hastigheder mellem 200 og 400 Mbps – hvilket er rigeligt til de fleste husstande. Læs mere om 5G-netværk i Danmark her.

Se også: Guides til mobilt bredbånd

Mere om fortællingen

Sagen er ikke slut. Redaktionen har fulgt op på emnet. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. 19/1/2022 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med artiklen om Mobilt bredbånd til det lille forbrug – her er de bedste køb – Læs den her. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..