Bedste mobile bredbånd

Hvordan finder du det bedste mobile bredbånd til dit behov? Vi guider dig, så du kan gøre det helt rigtige køb ud på det mobile internet.

Bedste mobile bredbånd

Hvilke udbydere tilbyder det bedste mobile bredbånd og hvordan definerer man, hvornår mobilt bredbånd er bedst? I modsætning til mobilabonnementer, hvor mange teleselskaber ligger meget tæt på pris og indhold, så er det lettere at skille fårene fra bukkene på mobile bredbåndsabonnementer. Der er ganske enkelt ret stor forskel på enten indhold eller pris – i nogle tilfælde begge dele.

Pris og indhold er vigtig

De fleste vil med rette kigge på, hvor meget data der er i et abonnement og til hvilken pris det kommer. Det er også en helt forståelig måde at gribe tingene an på – og meget håndgribelig.

Koster et mobilt bredbåndsabonnement med fri data 219 kroner hos et selskab, mens det koster 349 kroner et andet sted, så vil det naturligvis gøre udslaget for mange.

Se også: Få bedre netværk med mesh system

Netværksdækning er endnu vigtigere

Du skal dog også være opmærksom på et par andre ting. For eksempel dækningen. Du kan spare nok så mange penge og sidde med nok så meget data til rådighed, men har du dårlig netværksdækning med den valgte udbyder, så sidder du med skægget i postkassen. Eller i hvert fald med en internetforbindelse, der kan give en dårlig oplevelse.

Derfor bør du som det første sikre dig, at der er god dækning med den mobile bredbåndsudbyder, som du vælger. Du kan se kvaliteten af netværksdækningen på det dækningskort, der er her på telepristjek.dk. Du kan helt ned på postnummerniveau se, hvordan andre i området oplever netværksdækningen.

Se også: Bedste og mest sikre routere

5G kan blive game changer

Derudover skal du også overveje, om du skal vælge et abonnement med 4G eller 5G. I dag er det reelt kun YouSee og Telmore, der tilbyder mobilt bredbånd med 5G. Fordelen ved at vælge en løsning med 5G er, at du kan få betydeligt højere hastigheder sammenlignet med 4G. I dag er der ikke den helt vilde forskel på 5G og 4G, men den er der og i løbet af 2022 skal forskellen nok blive endnu større.

Det betyder altså, at man med et 5G-bredbåndsabonnement kan have flere opkoblede enheder i gang på samme tid og kan streame video af højere kvalitet for eksempel. Arbejder man hjemme, kan man også hurtigere sende og modtage filer.

Skal du have tjenester med?

Endelig bør du også overveje, om du kan få glæde af de streamingtjenester, som enkelte udbydere inkludere. Hos Telmore kan du for eksempel få HBO Max, Netflix, Viaplay og TV2 Play inkluderet i selskabets dyreste abonnement.

Se også: Mobilabonnementer med tjenester

Sådan skal du prioritere dit valg

Når du skal vælge mobilt bredbånd, anbefaler vi, at du først og fremmest tjekker netværksdækningen i det område, hvor du skal bruge det.

Herefter bør du gøre op med dig selv, om du skal have 5G og tjenester med i købet. Du kan dog altid vælge 4G-løsning nu og så opgradere til 5g på et senere tidspunkt.

Endelig bør du så kigge på det udvalg af abonnementer, der er tilbage. Her kan du så sammenligne pris og indhold og vælge det abonnement, der passer bedst til dig.

Anbefalede abonnement til mobilt bredbånd

Oister – 30 GB til 89 kroner

Se aktuelle tilbud hos Oister

CBB Mobil – 30 GB til 99 kroner

Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil

CBB – 100 GB til 129 kroner

Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil

Oister – 150 GB til 149 kroner

Se aktuelle tilbud hos Oister

Oister – 2 000 GB til 229 kroner

Se aktuelle tilbud hos Oister

CBB – 1 000 GB til 229 kroner

Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil

YouSee – 1 000 GB (5G) til 349 kroner

Se aktuelle tilbud hos YouSee

Telmore – 1 000 GB data (5G) inklu. Viaplay, Netflix, HBO Max og TV2 Play

Se aktuelle til bud hos Telmore

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd