Hvor meget data skal jeg vælge til mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd kommer med meget forskellig mængde data og priser - se her, hvor meget data du har brug for i til dit mobile bredbånd.

Hvor meget data skal jeg vælge til mobilt bredbånd?

Hvis man har besluttet sig for, at man vil have mobilt bredbånd, så har man nok spurgt sig selv, hvor meget data man har behov for om måneden for at få dækket ens behov.

En af de væsentligste forskelle på almindeligt bredbånd og mobilt bredbånd er nemlig, at den mobile variant ikke bare stiller al den data til rådighed, som man har brug for. Her skal man i stedet vælge den mængde data, man ønsker at kunne bruge løs af hver måned.

Guide til dataforbrug

Det er grunden til, at man er nødt til at spørge sig selv, hvor meget data man egentlig regner med at skulle bruge om måneden. Der er desværre ikke bare en tommelfingerregel, som fungerer for alle.

Herunder kan du dog få råd til, hvor meget data du bør gå efter i et mobilt bredbåndsabonnement. Alle abonnementer herunder er med 4G-hastigheder med mindre andre er oplyst.

Se også: Gør dit mobile internet hurtigere

Lille forbrug

Hvis husstanden ikke streamer musik, radio, tv og video på opkoblede enheder i hjemmet, så kommer man rigtig langt med 10-30 GB data. Det vil rigeligt dække til at surfe på nettet, online shopping, sociale medier, mail og lignende.

Oister – 30 GB til 89 kroner

Se aktuelle tilbud hos Oister

CBB Mobil – 30 GB til 99 kroner

Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil

Greentel – 10 GB til 69 kroner

Se aktuelle tilbud hos Greentel

Mellem forbrug

Hvis husstanden udover at surfe på nettet, shopper online, er på sociale medier, læser og sender mails og så videre, også streamer musik og radio dagligt og et par film eller 5-6 afsnit af en serie om ugen, så skal du op i datamængde. Du skal derfor kigge efter abonnementer med 75-125 GB data.

Det er faktisk meget, men når man først begynder at streame video, så kan ens dataforbrug let løbe løbsk.

Oister – 150 GB til 149 kroner

Se aktuelle tilbud hos Oister

CBB – 100 GB til 129 kroner

Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil

OK Mobil – 100 GB til 159 kroner

Se aktuelle tilbud hos OK Mobil 

Stort forbrug

Er husstanden med på alle moderne streamingnoder og streamer video, musik, radio, podcast og gaming hver dag, så bør I bare gå all in og vælge et abonnement med det, man kalder for “fri data”. Helt fri er det ikke, da der er en begrænsning på 1 000 eller 2 000 GB data.

Det er dog så meget data, at det vil være rigeligt for langt de fleste, også selvom man er fire i husstanden, der streamer løs hver dag. Hører husstanden til i kategorien “Stort forbrug”, så vil den få meget ud af det mobile bredbånd med 5G. Du skal dog først sikre dig, at der er 5G i det område, hvor du bor.

Oister – 2 000 GB til 229 kroner

Se aktuelle tilbud hos Oister

CBB – 1 000 GB til 229 kroner

Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil

YouSee – 1 000 GB (5G) til 349 kroner

Se aktuelle tilbud hos YouSee

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd