Barnets første telefon – Guide til 5 telefoner

Skal barnet have sin første mobiltelefon? Så skal du tage højde for vigtige funktioner og også pris - Her er vores guide til barnets første telefon.

Barnets første telefon – Guide til 5 telefoner

Telefonindustrien udvikler sig hele tiden, og vores børn lærer at bruge de håndholdte enheder tidligere end nogensinde. Derfor sker det også, at de kære små ønsker sig den første telefon i en langt yngre alder end forældrene gjorde. Selvom mange forældre gør deres bedste for at skærme børnene fra ting, som generelt bør være forbeholdt teenagealderen og derover – eksempelvis sociale medier – så kan der være fordele ved at forære barnet sin første telefon.

Den måske altoverskyggende fordel er, at man har mulighed for at kontakte sit barn på alle tidspunkter af døgnet. Derfor kan man finde en ekstra tryghed, hvis man har børn i den alder, hvor de selv kan cykle i skole, til og fra sport eller lignende. Bagsiden af medaljen er dog, at en smartphone også fungerer som en indgang til et univers, hvor børn er langt mere sårbare end voksne.

Derfor har børn heller ikke behov for dyre, funktionstunge telefoner, men blot en telefon, hvor basale behov som opkald og SMS’er opfyldes – og måske mulighed for en smule underholdning.

Se også: Mobiltelefoni til hele familien

5 gode førstegangstelefoner til børn

Samsung Galaxy A10

Samsung Galaxy A10 er den absolut billigste telefon i Samsungs nye A-serie. Telefonen kommer med lige nøjagtigt nok kraft til at klare dagligdagens opgaver, og samtidig kunne bruges til små spil, musik og streaming.

Samsung Galaxy A10 opfylder med andre ord alle krav til en telefon, hvor både forældre og børn får behovet opfyldt. Derudover kan telefonens hukommelse udvides med Micro SD, hvilket gør det muligt eksempelvis at lægge film og musik over på telefonen, hvis du gerne vil begrænse dit barns adgang til streamingtjenester.

En ulempe ved telefonen er, at den kommer med 6,2 tommer display, hvilket kan være stort for små hænder.

Pris: Ca. 1000,-

Sammenlign priser på Samsung-telefoner

 

Huawei Y5 (2019)

Ligesom med Samsung Galaxy A10, så kommer Huawei Y5 med lige præcis den rette mængde saft og kraft til at opfylde både dine, og dine børns behov. Telefonen kan også udvides med Micro SD kort.

Huawei Y5 har dog et par fordele, som du ikke finder på Galaxy A10. Først og fremmest er bagsiden af telefon betrukket med imiteret læder, hvilket måske kan virke totalt ligegyldigt for et barn. Men hvis uheldet er ude, så vil imiteret læder alt andet lige holde til flere stød end en glasbagside. Derudover er telefonens skærm på spiselige 5,71 tommer, hvilket muligvis passer bedre til et barns hænder.

Pris: Fra 774,-

Sammenlign priser på Huawei-telefoner

 

Motorola One Action

Motorola One Action er lidt en anden størrelse, end de første telefoner på listen – i hvert fald når vi snakker førstegangstelefon til et barn. Motorola One Action er bedre på stort set alle parametre, når det kommer til RAM, processorkraft og kamera. Telefonen passer givetvis også bedre til børn, der har nået 10, 11 eller 12 år, før de skal have den første telefon.

Men med et tredobbelt kamera, FHD+-display og noget nær rent android styresystem – til en pris fra 1.100 kroner – så er det svært ikke at anbefale telefonen, hvis dit barn skal have en god mobiltelefon.

Pris: Fra 1.100,-

Sammenlign priser på mobiltelefoner

 

Nokia 2.2

Nokia 2.2 er den billigste og mest basale model på vores liste. Der er dog ikke langt op til Huawei Y5 og Samsung Galaxy A10, så man får på den vis mere for pengene.

Telefonen vil opfylde langt de fleste behov til forældre og børn, når det kommer til den første mobiltelefon. Nokia 2.2 kan udvides med Micro SD, og har en passende skærmstørrelse på 5,71 tommer – fik vi sagt, at den er rigtig billig?

Pris: Fra 437,-

Sammenlign priser på Nokia-telefoner

 

Apple iPhone 7 (32GB)

En iPhone, som den første telefon, er på ingen måde den billigste løsning, så hvorfor er den overhovedet på listen? Det er den fordi, at den henvender sig til dig og dit barn, hvis I i forvejen bruger Apples økosystem i familien.

Apples telefoner arbejder nu engang bare bedre med hinanden, end de gør med andre mærker. Så hvis du selv har iPhone og gerne vil have fuld kontrol over, hvad dit barn kan bruge sin telefon til, så er den bedste løsning endnu en iPhone. Prismæssigt ligger iPhone generelt højt, og det kan i mange tilfælde bedre betale sig at købe brugt – nyere og bedre iPhones, som iPhone X, findes til samme pris på internettets mange brugtmarkeder.

Pris: Fra 2.400,-

Sammenlign priser på iPhone

Telefonerne kan være billigere med abonnement

På listen over 5 gode førstegangstelefoner til børn, har vi taget udgangspunkt i priser uden abonnement, da børn som oftest ikke behøver et selvstændigt abonnement – man kan hos langt de fleste teleselskaber finde underabonnementer, som deler tale og data med et hovedabonnement.

På den måde er den bedste løsning måske blot at købe telefonen uden abonnement, og tilknytte et ekstra nummer til et eksisterende abonnement, til en lavere pris. På den anden side kan telefonerne måske findes billigere, hvis man køber dem med 6 måneders binding. Men på grund af de i forvejen lave priser, vil rabatten også være tilsvarende lav – de største rabatter findes sandsynligvis på iPhone.

Sammenlign priser på mobilabonnementer

Det sidste nye om emnet

Interessen for emnet tog ikke slut. Robin Dixen Eggert fortsatte fortællingen. d. 4/3/2020 gik vi videre med temaet i sagen; Danske teleselskaber med eSIM – her er status – Læs her. De sidste nyheder om emnet finder du her.