Mobiltelefoni til hele familien – vælger du det bedste abonnement til hele familien

Et familieabonnement kan være rigtig smart, hvis I vil samle familiens telefoni i én let og overskuelig løsning. Find bedste løsning til familien.

Mobiltelefoni til hele familien – vælger du det bedste abonnement til hele familien

Det kan være en god idé at samle hele familiens telefoni under ét hovedabonnement. Én ting er, at der kan spares penge – men der er faktisk også andre faktorer, du skal kigge efter, når du samler familiens telefoni. Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken løsning netop din familie har behov for. På det danske telemarked findes der nemlig løsninger, som har fordele og ulemper, alt efter familiens behov.

 

Familieabonnement, ekstra abonnementer eller tjenester

I denne guide kigger vi på de væsentligste forskelle på et såkaldt familieabonnement, og så det man bedre kan kategorisere som et ekstra abonnement med rabat. Den første, og måske største, forskel er, at et familieabonnement er et abonnement, hvor hele familien deler mængden af inkluderet forbrug. På den anden side har et tilkøbsabonnement som regel sin egen mængde tale og data – så allerede her skal du tage en beslutning om, hvilken løsning din familie får mest gavn af.

En anden forskel er prisen. Et familieabonnement har en fast månedlig pris, uanset antallet af abonnementer, så længe man ikke bruger mere end den inkluderede tale og data. Et eksempel er, at et familieabonnement hos Greentel koster 345 kroner om måneden, uanset om man bruger det til 1, 2, 3, 4 eller 5 telefonnumre. Hagen her er så, at man deler datamængde og taletid – igen uanset antallet af telefonnumre.

Derfor egner abonnementstypen sig ikke til en familie med 2 voksne og 3 teenagere, der hver især bruger meget data. Til gengæld passer det godt til en familie med et par yngre børn, som ikke har et kæmpe forbrug.

Endelig har vi også abonnementer med tjenester til hele familien. Dem er der ikke mange af, men de få der er, kan give store besparelser hver måned.

Se også: Find gode mobilpakker

 

Forbrugs- og saldokontrol

Hvad end du har større eller mindre børn, så kan forbrugs- eller saldokontrol være en prioritet for dig, når du overvejer et familieabonnement. Undersøg derfor altid mulighederne for at begrænse og monitorere forbruget i de forskellige abonnementer. Nogle begrænsninger kan gå hen og spare dig for mange penge, som eksempelvis begrænset mulighed for brug af inholdstakserede SMS’er eller køb over mobilen generelt.

Der findes flere eksempler på børn, der bliver narret til at købe indhold til mobilspil for rigtige penge, hvilket mor eller far så ender med at betale.

I familieabonnementer vil du ydermere have muligheden for at bestemme, hvordan den inkluderede data og taletid skal skal allokeres. På den måde har du mulighed for at give mere data og taletid til de familiemedlemmer, som har et større forbrug. Herunder har vi to eksempler på mobilabonnementer – det ene som familieabonnement, det andet med tilkøbsabonnementer.

Se også: Find gode mobiltelefoner med rabat 

 

Greentel

Greentel tilbyder at samle hele familiens telefoni under et enkelt abonnement. De 35 timers tale og 50 GB data kan fordeles efter behov. Dette abonnement anbefaler vi primært til familier med yngre brugere eller mindre forbrug.

  • 35 timers tale
  • Fri SMS/MMS
  • 50 GB data
  • Op til 5 abonnementer

Pris: 345 kroner om måneden

Se familieabonnementet hos Greentel her

 

Telia

Modsat Greentel tilbyder Telia, at du kan købe ens abonnementer med rabat. I dette tilfælde giver abonnementet fri tale og data for 249 kroner om måneden for det første abonnement. Herudover kan man tilkøbe op til 5 abonnementer til 119 kroner om måneden per abonnement – man sparer altså godt og vel 50 procent. Dette abonnement anbefaler vi til familier med store børn/teenagere, som generelt har et højere forbrug, hvor det ikke er rentabelt at skulle dele data og taletid.

  • Fri tale
  • Fri SMS/MMS
  • Fri data
  • Op til 6 abonnementer

Pris: Fra 249 kroner om måneden

Ingen aftale om trafik

 

Telmore

Telmore har et mobilabonnement,der kan komme familier til gode, nemlig Play Supreme med fem digitale streaming-tjenester inkluderet og mulighed for yderligere tilkøb af flere tjenester med rabat. Det er tjenester som HBO, Viaplay, BookMate og Telmore Musik, der er inkluderet og de vil alle kunne bruges af hele familien. Selve abonnementet er lidt dyrt, men når man medregner de inkluderede tjenester kan man spare flere hundrede kroner om måneden.

Fri tale
Fri SMS/MMS
50 GB data

Se mere om Telmore Play Supreme her

 

Hvilken type familieabonnement skal man vælge?

Som nævnt kan du finde fordele og ulemper ved hver type abonnement. Det er derfor vigtigt, at du får fastlagt din families behov, inden du samler telefonien i ét abonnement. Undersøg eventuelt, hvad de enkelte selskaber kan tilbyde af rabatter, og hvilke tjenester de tilbyder i forhold til forbrugskontrol og lignende.

Har familien et stort forbrug af digitale underholdningstjenester kan det ligeledes ved en stor fordel økonomisk at finde et abonnement med tjenester inkluderet.

Se også: Find bedste familieabonnement