Er mobilt bredbånd godt til gaming?

Kan mobilt bredbånd bruges til gaming? Få svaret på om mobilt bredbånd kan anbefales, når der skal spilles spil på internettet samt gode tips til det.

Er mobilt bredbånd godt til gaming?

Kan mobilt bredbånd bruges og anbefales til gaming? I denne guide vil vi svare på, hvorvidt der kan spilles på det trådløse bredbånd. Her vil der også være gode tips, som giver dig den bedste oplevelse, når der spilles på mobilt bredbånd.

Gaming er vokset enormt i popularitet de seneste år, og fik sidste år et gevaldigt boost af COVID-19-pandemien. Det betyder, at gaming i dag er på sit højeste nogensinde. Der bliver spillet på mange forskellige enheder; mobiltelefoner, tablets, PC’er, konsoller og andre håndholdte enheder. Det er samtidig populært at tage spillet online, hvor man dyster mod fremmede fra hele verdenen. Inden man gør det, så skal man dog sikre sig en stabil og god bredbåndsforbindelse samt en god forbindelse til denne.

Se også: Find billige priser på mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd til gaming – ja eller nej?

Spørger du erfaren gamer, så er svaret på dette nej. Det betyder dog ikke, at mobilt bredbånd ikke kan bruges til gaming, det er bare ikke den optimale løsning. Og hvorfor så det?

Når man spiller online, så kræves der en hurtig forbindelse til internettet. Og mobilt bredbånd har altså en betydeligt størrelse forsinkelse end bredbånd via kabel-tv eller bredbånd via fiber. Den forsinkelse kan mærkes, når der spilles online – specielt i spil, hvor der skal reageres hurtigt, såsom FPS (first person shooter)-spil. Her vil forsinkelse, og eventuelt packet-loss, betyde, at modstandere oftest ser dig før du ser dem – og så ved de fleste hvad det betyder.

Har du ingen vej udenom det mobile bredbånd til gaming, så er der dog nogle ting du kan gøre, for at få den bedst mulige oplevelse. Den første ting du skal sørge for, er at få den mest mulige dækning fra mobilnettet. Med en god dækning får man højere download- og uploadhastigheder samt en lavere forsinkelse. Så vælg mobilt bredbånd hos et teleselskab, som i dit område har bedst dækning.

Se også: Dækningkort for danske teleselskaber

Wi-Fi-udstyret har også stor betydning

Når det kommer til gaming, så er udstyret vigtigt. Det er ikke kun vigtigt med en hurtig computer eller en komfortabel gamingstol, men også netværksudstyret skal være i orden.

Når du har fundet et sted, hvor der kan fanges et kraftigt signal fra mobilnetværket, så skal du kigge på forbindelsen til selve enheden du spiller på, fx en computer, en spillekonsol eller en mobiltelefon. Sørg for ikke at gemme routeren væk bag noget – den skal have frit udsyn. Derudover skal den have en 5 Ghz forbindelse, som giver en betydeligt hurtigere forbindelse og lavere forsinkelse. Hvis muligt, så kan det anbefales at trække et kabel fra router til spilenhed, hvilket eleminerer forsinkelse og interferens.

Læs også: Hvorfor er mobilt bredbånd til tider ustabilt og langsomt?

Mobilt bredbånd kan bruges til gaming

Mobilt bredbånd kan sagtens bruges til gaming, hvis ovenstående forhold er på plads. Det er dog stadig ikke den optimale løsning, og det kablede bredbånd vil under alle omstændigheder være den bedre løsning. Med fremtidens 5G på højere frekvenser, så skulle mobilt bredbånd blive en bedre løsning til online gaming, men som det er lige nu, så er kablet bredbånd den bedste løsning.

Se også: Guides til bredbånd

Fortsættelsen:

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på historien. Lasse Olsen fulgte op på historien. Allerede d. 25/8/2021 kørte vi en opfølgning med fortællingen om Mobilt bredbånd på 3s netværk – her er de bedste abonnementer – Den videre beretning kan læses her. Få også seneste nyt om sagen her.