5G-mobilabonnementer hos Telia og Telenor

Telenor og Telia er klar med 5G i enkelte områder på deres fælles TT-netværk. Disse 5G-mobilabonnementer tilbyder Telia og Telenor, samt datterselskaberne CBB og Call Me.

5G-mobilabonnementer hos Telia og Telenor

Telenor og Telia meldte den 4. september 2020 ud, at de havde startet udrulningen af deres fælles 5G-netværk. Tilbage i 2020 blev enkelte master aktiveret og udrulningen af 5G-netværket forsætter indtil 2023, hvor TT-netværket forventes at være landsdækkende med 5G. Kigger du efter 5G-mobilabonnementer hos Telia og Telenor, eller datterselskaberne Call Me og CBB, så skal du læse med her.

Både TDC, 3 og Telenor/Telia har startet udrulningen af 5G-netværk, i starten med fokus primært på storbyerne. Da Telia og Telenor meldte klar med 5G i september, så var det med testmaster i København og Aalborg. Herefter følger en række eksisterende mastepositioner i København, der som de første bliver opgraderet med 5G-teknologien. Teleselskaberne vil indledningsvist etablere og udbygge 5G-netværk i Danmarks fire største byer, da det vil være i de tætbefolkede områder, at kunderne får størst udbytte ud af teknologien. Telia og Telenor forventer at være landsdækkende med 5G i 2023. Før Telia og Telenor for alvor kan udrulle de hurtige 5G-frekvenser i Danmark, skal der indkøbes såkaldte frekvensblokke i en kommende frekvensauktion, som skydes i gang den 11. marts.

Se også: Mobilabonnementer på Telia og Telenors netværk

Ingen 5G i de billigste abonnementer

Med en begrænset dækning på 5G, så er det dermed også svært at differentiere prisen mellem 4G og 5G. Derfor er det indtil videre gratis at få 5G hos Telia og Telenor samt Call Me og CBB, hvilket vi forventer ændres når de er landsdækkende med teknologien. Gratis er dog lige med det forbehold, at det ikke er inkluderet i de billigste mobilabonnementer.

Inden du kaster dig over et abonnement med 5G hos Telia, Telenor, Call Me eller CBB, så skal du sikre dig din mobiltelefon har 5G, og kan benyttes på teleselskabernes 5G-netværk. Derudover skal du være i nærheden af en af deres 5G-master.

Se også: Mobilt bredbånd på TT-netværket

Mobilabonnementer med 5G hos Telia og Telenor

Der er inkluderet 5G i flere mobilabonnementer hos både Telia, Telenor, Call Me og CBB. Her er et overblik:

– Telenor: Hos Telenor er 5G ikke inkluderet i deres billigste mobilabonnement samt deres to børneabonnementer. Derudover er 5G inkluderet i to mobilabonnementer med henholdsvist fri tale og 40 GB til 200 kroner per måned og fri tale og fri data til 250 kroner per måned.

Se aktuelle mobilabonnementer fra Telenor

– CBB: Hos CBB er det udelukkende deres dyreste mobilabonnement, som er 5G-ready. Det er mobilabonnementet med fri tale og fri data til 179 kroner per måned. Lige nu har CBB tilbud på fri data-abonnementet til halv pris.

Se aktuelle mobilabonnementer fra CBB

– Telia: Samme billede ser man hos Telia, hvor det billigste mobilabonnement ikke har 5G. Det er derfor kun inkluderet 5G i mobilabonnementer fra 199 kroner per måned, for fri tale og 50GB, op til 299 kroner, for fri data og fri tale.

Se aktuelle mobilabonnementer fra Telia

– Call Me: Kun et enkelt mobilabonnement hos Call Me giver adgang til 5G. Her er det deres fri data og fri tale til 179 kroner per måned, som er 5G-Ready. Lige som hos CBB er her også halv pris lige nu.

Se aktuelle mobilabonnementer fra Call Me

Mere om sagen

Tematikken slutter ikke her. Steen Jørgensen valgte at gå videre med sagen. Allerede d. 4/2/2021 bragte vi nyt i sagen med nyheden 5G-mobilabonnementer på TDC’ netværk – Du kan læse den her. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om Mobilabonnement finder du her. .