Virker dit mobile bredbånd ikke? Sådan får du internet igen

Mobilt bredbånd kan ligesom andre typer bredbånd, miste forbindelsen til internettet. Virker dit mobile bredbånd ikke, så er der hjælp at hente.

Virker dit mobile bredbånd ikke? Sådan får du internet igen

Mobilt bredbånd er smart, men ligesom andre typer bredbånd, kan forbindelsen til internettet af og til forsvinde. Virker dit mobile bredbånd ikke, så er her nogle gode råd, så du kan komme online igen.

Både vores Wi-Fi og bredbåndsløsninger er blevet betydeligt mere stabile de seneste år, men alligevel kan der ske fejl. Og når man pludselig står uden internet i hjemmet, så er det altid på det værst tænkelige tidspunkt. I en tid hvor vi er mere og flere i hjemmet, så sker det oftere, at vi oplever denne slags problemer med internetopkoblingen. Vi har tidligere kigget på, hvad man gør når det kablede bredbånd ikke virker. Denne gang har vi fokus på mobilt bredbånd, og hvad du kan gøre, når det ikke virker.

Mobilt bredbånd er nemlig meget anderledes end kablet bredbånd. Det benytter samme netværk som vores mobiltelefoner, hvorfor det kun kræver et stik til strøm og et sim-kort fra en teleudbyder. Mobilt bredbånd har mange fordele, også når det kommer til det tekniske, da det er noget mere simpelt at arbejde med.

Se også: Find de billigste priser på mobilt bredbånd

Hvorfor virker mit mobile bredbånd ikke?

Det kan der være flere grunde til. Herunder får du nogle tips til, hvad du kan gøre, når dit mobile bredbånd ikke virker. Nogle af fremgangmåderne kan variere, alt efter om du har TelenorTeliaYousee, Teleselskabet 3, Telmore, Oister, CBB eller en af de andre udbydere, men grundlæggende er det det samme. Når dit mobile bredbånd ikke virker, så skal du starte ud med det mest simple:

  • Sluk og tænd din router: Hiv stikket ud på din router, vent 10 sekunder, og tænd så igen. Går alt vel, så burde der igen være hul igennem. Denne løsning virker som oftest.
  • Se hvor meget data du har tilbage: Mobilt bredbånd kommer med en datapakke. Har du brugt al din data, så lukkes eller nedsættes hastigheden til nærmest ubrugelig hastighed.
  • Tjek dækningen: Eftersom mobilt bredbånd benytter mobilnetværk, så skal der også være dækning. Er dækningen ikke god nok, så kan nettet være både langsomt og slet ikke virke. Man kan fx have taget routeren med sig på ferie eller lignende, hvor der ikke er god mobildækning. Tjek routerens signalstyrke på dens LED-lamper.
  • Er der driftforstyrrelser: Er der stadig problemer, så er det tid til at tjekke driftforstyrrelser hos din udbyder. Du kan finde driftforstyrrelser på deres hjemmeside. Alternativt kan du se om andre oplever problemer på udbyderens Facebook-side.
  • Kontakt din udbyder: Virker intet af ovenstående, så er det tid til at ringe til din udbyder. De fleste yder support mellem 8-18 og hverdage og 9-18 i weekender og helligdage.

Læs også: Sådan vælger du den rigtige router til mobilt bredbånd

Virker dit mobile bredbånd stadig ikke?

Det kan være rigtig irriterende at stå uden internet, ligemeget om du gælder arbejde eller underholdning. Heldigvis findes der en midlertidig løsning, som er let og ligetil. Bruger man mobilen som hotspot, også kaldet internetdeling, så kan man let få internet på computeren, tv’et, spillekonsol eller en anden enhed. Via din mobiltelefon kan du oprette et Wi-Fi, som du kan logge på med andre enheder. Det eneste du skal sikre dig er, at du har mobildata nok til dette i dit mobilabonnement. Her kan du se billige mobilabonnementer med masser af data.

Se også: Guides og tips til Wi-Fi og mobilt bredbånd