Røg internetforbindelsen? Sådan gør man, når bredbånd ikke virker

Har du mistet internetforbindelsen, så findes der heldigvis gode råd. Sådan gør du, når dit bredbånd ikke virker.

Røg internetforbindelsen? Sådan gør man, når bredbånd ikke virker

Du kender det sikkert: Man har endelig sat sig foran TV’et og pludselig stoppes filmen, fordi internetforbindelsen er røget. Der er mange situationer, hvor det er uhyre træls at stå med et internet, som pludselig ikke virker – nogle værre end andre. For at hjælpe sig på vej, så fortæller vi i denne guide hvad du kan gøre, når dit bredbånd ikke virker.

Det er svært at undgå adgang til internettet i hverdagen. Og sjovt nok har det det med at gå i stykker, når man har mindst brug for det. Heldigvis er de kablede bredbåndsforbindelser efterhånden utroligt stabile, og det er meget sjældent man løber ind i problemer. Dog er det teknik vi har med at gøre, så af og til står man med et Wi-Fi, som ikke længere kan få adgang til internet. Løsningen? Den kan være både simpel og lidt mere besværlig. Herunder giver vi dig nogle gode tips til, hvordan du igen får dit bredbånd op at køre.

Læs også: Billigste bredbånd via kabel-tv stik

Hvorfor virker mit bredbånd ikke?

Svaret er, at det er svært at svare på. Det er nok ikke lige det svar du forventede, men heldigvis er der gode råd at hente. Nogle af fremgangmåderne kan variere, alt efter om du har Telenor, Telia, Yousee eller en af de andre udbydere, men grundlæggende er det det samme. Når dit bredbånd ikke virker, så skal du starte ud med det åbenlyse.

  • Sluk og tænd din router: Hiv stikket ud på din router, vent 10 sekunder, og tænd så igen. Går alt vel, så burde der igen være hul igennem. Denne løsning virker ofte.
  • Tjek driftforstyrrelser: Virkede det ikke, så tjek din udbyder for driftforstyrrelser. Her oplyser de, hvis der er problemer på netværket. Det kan dog være, at de ikke har fået opdateret oversigten endnu, hvor du med fordel kan tjekke deres Facebook side for kommentarer fra brugere.
  • Undersøg din router: Er der ingen rapporterede driftforstyrrelser, så er det tid til at gå lidt mere avanceret til værks. Nu skal du tage et nærmere kig på din router. Den skulle gerne fortælle dig, hvis der er problemer med forbindelsen. Tjek kablerne på bagsiden af den sidder korrekt. På forsiden har den nogle lysende lamper, som gerne skulle lyse konsant. Står en eller flere og blinker, så tyder det på, at der er problemer med forbindelsen. Nu skal du slukke din router igen og lad den være slukket i 10 minutter. Tænd den herefter igen og lad den stå. Det kan tage noget tid inden forbindelsen bliver genskabt, men ikke mere end 30 minutter. Har du mod på det, så kan det også hjælpe at nulstille modemmet.
  • Kontakt din udbyder: Virker intet af ovenstående, så er det tid til at ringe til din udbyder. De fleste yder support mellem 8-18 og hverdage og 9-18 i weekender og helligdage.

Læs også: Er dit bredbånd langsomt? Fix et ustabilt internet

En midlertidig løsning, når dit bredbånd ikke virker

Nogle gange er man så uheldig, at man ikke kan løse problemet med det samme. Det findes der heldigvis gode råd for. Lige meget om det er arbejde eller underholdning, så kan man let få internet på computeren, tv’et, spillekonsol eller en anden enhed. Løsningen er et hotspot fra mobiltelefonen, også kaldet internetdeling. Via din mobiltelefon kan du oprette et Wi-Fi, som du kan logge på med andre enheder. Det eneste du skal sikre dig er, at du har mobildata nok til dette i dit mobilabonnement. Her kan du se billige mobilabonnementer med masser af data.

Se også: Guides og tips til Wi-Fi og bredbånd

Flere nyheder om Bredbånd

Få den kronologiske fortsættelse af sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om temaet. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 26/3/2021 fik historien nyt liv med en artikel omkring temaet Bredbånd via telefonstik – hastighed og billigste prisKlik her for fortsættelsen.. Seneste nyt om emnet finder du her.