Valg af teleselskab? Priser, fordele og ulemper ved 3

Teleselskabet 3 tilbyder roaming til privatkunder i flere lande end noget andet teleselskab. Se vores guide til priser, fordele og ulemper ved 3.

Valg af teleselskab? Priser, fordele og ulemper ved 3

En ting, som teleselskabet 3 altid har været udskældt for, er begrænset dækning udenfor byerne. For godt og vel et år siden indgik 3 dog en aftale med TDC, der tillader 3’s kunder at benytte TDC’s netværk til at komme på nettet, når 3 ikke selv har dækning. Ifølge Teknologisk Institut, har TDC Danmarks bedste netværk, hvilket 3’s kunder altså nu skulle nyde godt af.

Kigger vi på 3’s mobilpakker, så har selskabet en række ideelle fordele til både familien og de rejselystne. Med 3LikeHome er det muligt at bruge 3’s mobilpakker i hele 66 lande som privatkunde. Det er mere end noget andet teleselskab her til lands. Udover et enkelt abonnement, som kun kan bruges i Danmark, så tilbyder alle 3’s abonnementer også 3Deling. Det betyder ganske enkelt, at du for 100 kroner om måneden kan få et ekstra nummer med fri tale og fri SMS/MMS, som deler data med hovedabonnementet. Du kan eksempelvis have et abonnement med 100 GB data, tilkøbe 3 ekstra abonnementer til 100 kroner stykket, og en familie på fire har nu hver især fri tale, fri SMS/MMS, 3LikeHome og 100 GB data til delig – altså 25 GB hver.

12 timers tale, fri SMS/MMS og 12 GB data – 100 kroner om måneden

Hvis du ikke har brug for at kunne bruge din telefon i 66 lande, og ikke skal dele din data med resten af familien, så har 3 også et billigere abonnement. For 100 kroner om måneden får du nemlig rigeligt med tale og data til at dække behovet hos langt de fleste.

Se aktuelle tilbud hos 3

3 – Priser på alle selskabets mobilabonnementer

12 timers tale, 12 GB data og fri SMS/MMS
Kan bruges i DK
Månedlig pris: 100,-

Fri tale, 10 GB data og fri SMS/MMS
Kan bruges i 66 lande
Månedlig pris: 140,-

Fri tale, 25 GB data og fri SMS/MMS
Kan bruges i 66 lande
Månedlig pris: 160,-

Fri tale, 50 GB data og fri SMS/MMS
Kan bruges i 66 lande
Månedlig pris: 210,-

Fri tale, 100 GB data og fri SMS/MMS
Kan bruges i 66 lande
Månedlig pris: 240,-

Alle abonnementer hos 3 har et oprettelsesgebyr på 100 kroner, men ingen binding, så længe du ikke samtidig køber en telefon. Der er mulighed for at tilkøbe et ekstra nummer med fri tale og fri SMS/MMS til alle abonnementer, der kan bruges udenfor Danmark. Her er oprettelsesgebyret 50 kroner. Hvis du blot vil have et datadelingskort til din tablet, koster dette 60 kroner om måneden, og har ligeledes et oprettelsesgebyr på 50 kroner.

3 – Priser på alle selskabets bredbåndsabonnementer

20 GB
Kan bruges i 65 lande
Oprettelse: 100,-
Månedlig pris: 120,-

35 GB
Kan bruges i 65 lande
Oprettelse: 100,-
Månedlig pris: 140,-

200 GB
Kan bruges i 65 lande
Oprettelse: 100,-
Månedlig pris: 210,-

1000 GB
Kan bruges i 65 lande
Oprettelse: 100,-
Månedlig pris: 300,-

Til alle ovenstående bredbåndsabonnementer kan du ligeledes købe datadelingskort og ekstra abonnement, på samme måde som til mobilabonnementerne. Der følger dog ikke nogen router med, så den skal købes ved siden af.

3 har også lanceret internet til hjemmet, som kun kan bruges i Danmark og ikke kan deles med flere numre. Til gengæld får du 1 TB data for 230 kroner om måneden, og der følger en 4g-router med. Bor du i et område med dårlig dækning, kan du få en udendørsantenne med, som forstærker signalet til routeren. I så fald koster pakken 263 kroner om måneden.

Fordele og ulemper ved 3

Fordele

 • 3LikeHome i 66 lande
 • 3Deling – så du kan samle familiens mobilpakke
 • Mulighed for eSIM til kompatible telefoner, tablets og smartwatches
 • WiFi opkald
 • Mulighed for mobilt bredbånd med router og udendørsantenne
 • Mulighed for datadelingskort
 • Stort udvalg af telefoner, tablets, smartwatches og tilbehør
 • Ingen binding uden køb af telefon
 • Mulighed for tilkøb af forskellige tjenester, herunder Spotify og Dplay
 • Rigtig god mobilforsikring

Ulemper

 • Høje priser på mobilpakker
 • Danmarks svageste netværk
 • Oprettelsesgebyrer på alle abonnementer
 • Ingen nævneværdig besparelse ved tilkøb af underholdningstjenester
 • Ingen medfølgende router til almindeligt mobilt bredbånd

Alternativer til 3

Alle teleselskaber bryster sig af at kunne levere det bedste, indenfor hver deres speciale – YouSee har Danmarks bedste netværk, Oister er billige og Telmore tilbyder en komplet streamingpakke. Det samme gælder for 3, der tilbyder den mest alsidige roamingpakke til private.

Hvis man skal nævne et muligt alternativ, er Telenor et godt bud. Hos Telenor får du større rabat, jo flere abonnementer du har, hvilket er et alternativ til 3Deling. Derudover har du mulighed for at få roaming i op til 56 lande med Telenor – altså 10 færre end hos 3.

Konklusion

Hvis du rejser meget, og især udenfor EU, så er 3 det ideelle teleselskab for dig. 3 er også attraktivt, hvis familien vil spare penge på at dele data med et hovedabonnement. Derudover har 3 et bredt udvalg af telefoner, og 3Forsikring er måske den bedste jeg har oplevet. På den måde kan du sikre, at alle i familien har en telefon, selv hvis uheldet er ude.

På den anden side er 3’s abonnementer ret dyre. Hvis du vil have de billigste mobilpakker på markedet, så er det et andet sted, du skal søge hen – faktisk skal du ikke meget længere end datterselskabet, Oister. Det samme gælder, hvis du vil sikre, at du har den bedst mulige dækning. Dækningen svinger selvfølgelig meget afhængigt af, hvor I landet du befinder dig. Men der er ingen tvivl om, at 3 har det svageste af de fire netværk. Her bør du nærmere søge mod teleselskaber, som bruger Telenors, Telias eller TDC’s netværk.