Tre gode smart-termostater til varmepumper – sådan får du billigere varmeregning

Spar mange penge på elregningen ved at opgradere din varmepumpe med en smart-termostat, der giver intelligent og automatisk styring af varmen i din bolig.

Tre gode smart-termostater til varmepumper – sådan får du billigere varmeregning

Har du en varmepumpe i din bolig, og vil du gerne gøre varmeregningen endnu billigere? Så bør du overveje at købe en smart-termostat til din varmepumpe. Se priser på tre gode smart-termostater til din varmepumpe her.

Det er blevet dyrt at opvarme sin bolig, så der er god grund til at spare penge hvor som helst man kan. Netop det kan man ved at investere i en smart-termostat til en varmepumpe.

Se også: Test af produkter til smart home

Hvad er en smart-termostat til varmepumpe?

En smart-termostat er en internetopkoblet termostat, som kan styre et apparat på en smart måde. Apparatet er i dette tilfælde en varmepumpe, men det kan også være en termostat til en radiator, kedel, gasfyr, brændefyr, oliefyr og gulvvarme.

Mange varmepumper, særligt dem af ældre dato, har ingen smarte funktioner. De har måske en fjernbetjening, der gør det nemmere at justere varmen fra afstand, og måske en timerfunktion. Men det er ikke særligt smart i 2022.

Med en smart-termostat kan du koble varmepumpen på internettet og automatisere den, så den er tændt på bestemte tidspunkter og på forskellige dage. Det kan tilpasses lige, som man ønsker det. Man kan også opsætte regler, så varmepumpen kun skal køre, hvis forskellige betingelser er til stede, eksempelvis at du er hjemme (geofencing). Og så kan man naturligvis til enhver tid styre varmepumpen manuelt via sin telefon eller ved at tale til Google Assistent, Siri og Alexa.

Læs også: Spar på varmeregningen med disse smarte termostater

De tre bedste smart-termostater til varmepumper

Herunder kan du se tre gode bud på en smart-termostat til intelligent styring af en varmepumpe.

Tado Smart AC Control V3+

Tado Smart AC Control V3+ er en smart-termostat til styring af stort set alle varmepumper uanset mærke, så længe den kan styres med en infrarød fjernbetjening, der er i stand til at vise varmepumpens nuværende indstillinger såsom tilstand, temperatur og hastighed.

Tado Smart AC Control V3+ kører med strømkabel og kan monteres på væggen. Den skal blot være i visuel kontakt med varmepumpen. Den sender trådløse signaler, og selve enheden kommunikerer via internettet med Wi-Fi. Termostaten og dermed varmepumpen betjenes via Tados app til Android og iOS.

Modsat Tados radiatortermostater kræver denne termostat ingen opkobling til en internetbridge.

Ifølge Tado er det muligt at reducere sine udgifter til el til ens varmepumpe med op til 22 procent, hvis man har fleksibel elpris med timeafregning.

Se aktuelle priser og tilbud på Tado Smart AC Control V3+

Netatmo Smart Termostat

Netatmo Smart Termostat er en smart-termostat, der virker til 98 af alle individuelle varmesystemer såsom varmepumper, kedler, brændeovne og gulvvarme. Den kan installeres på flere forskellige måder, alt efter hvordan ens varmesystem ser ud. Uanset installationsform fungerer den ved at give varmepumpen en masse smarte funktioner og mere intelligent styring via appen til Android og iOS.

Uanset hvor i verden man befinder sig, kan varmen styres fra telefonen, og man kan planlægge opvarmningen, så der kun bruges energi på at opvarme boligen, når der er behov for det. Med Auto-Adapt-funktionen bruges boligens isoleringsniveau og temperaturen udenfor til at programmere, hvornår der skal tændes for varmen. Smart-termostaten virker også med Google Assistent og Siri.

Smart-termostaten kan ifølge Netatmo reducere varmeregningen med op til 37 procent.

Se aktuelle priser og tilbud på Netatmo Smart Termostat

Sensibo Sky Smart Air Conditioner

Sensibo Sky Smart Air Conditioner er en billig smart-termostat til styring af varmepumpe og aircondition. Enheden forbinder varmepumpen til Wi-Fi, så du kan styre den med appen til Android og iOS. Smart-termostaten er kompatibel med alle varmepumper, der har en fjernbetjening.

Med appen kan du automatisk sætte varmepumpen til at opvarme eller køle hjemmet, inden du kommer hjem, via geofencing. Det er også muligt at planlægge, hvordan varmen skal aktiveres i løbet af ugens syv dage. Sensibo Sky Smart Air Conditioner er desuden kompatibel med Apple HomeKit (Siri).

Ifølge Sensibo kan smart-termostaten reducere varmeregningen med op til 40 procent.

Se aktuelle priser og tilbud på Sensibo Sky Smart Air Conditioner