Spar på varmeregningen med disse smarte termostater

Ved at benytte intelligente smarte termostater og sensorer kan du nedsætte dit forbrug af varme. Her er de fem bedste smarte termostater.

Spar på varmeregningen med disse smarte termostater

Der er god grund til at kigge nærmere på, hvordan man i denne tid kan spare på både el og varme. Og til det er smart home og teknologien til stor hjælp. Ved at benytte smarte radiatermostater bliver det lettere at spare på varmen – og gør samtidig hverdagen en anelse lettere. I denne artikel kan du se de fem bedste smarte termostater.

Hvad kan en smart termostat?

Man kan få mange produkter til smart home, men radiatortermostaten er blandt vores favoritter. Som så mange andre ting i hjemmet kan man også få termostater, der er koblet på internettet. De smarte termostater findes både til radiatorer, fyr, gulvvarme og klimaanlæg. I denne artikel kigger vi nærmere på radiatortermostater, som mange husstande har en eller flere af.

En smart termostat er meget let at komme i gang med. Man udskifter den med den gamle termostat og bruger en app til opsætningen. Det er typisk ikke noget, der tager mange minutter – alt efter hvor mange radiatorer, der skal have en smart termostat.

Med en smart termostat og appen dertil får man flere praktiske funktioner, der kan hjælpe med at spare på varmen. Man kan for eksempel lave en plan for, hvornår der skal tændes for varmen, hvor meget det skal være i rummet og hvornår varmen skal slukkes. På den måde glemmer man ikke at skrue på termostaten. Den smarte termostat kan også selv registrere, hvis et vindue er åbent, hvorved den automatisk lukker for varmen.

Man kan også på afstand slukke (eller tænde) for varmen, skulle man have glemt det. Man kan også benytte geofencing, der aktivere og deaktivere varmen alt efter om du er hjemme eller ej.

Mulighederne er mange, men fælles for termostaterne er, at de kan reducere din varmeregning.

Se også: Test af produkter til smart home

De 5 bedste smarte radiatortermostater

Tado° Smart Radiator Thermostat Starter Kit V3+

Tado er en af de mest populære mærker inden for smart-termostater. Tado har en app, hvor man kan indstille termostaten og oprette daglige planer. Termostaterne fungerer sammen med en netværksbridge, og derfor skal man have starterkittet. Tado lover op til 31 procent besparelse på varmeregningen.

Se den laveste pris på Tado° Smart Radiator Thermostat Starter Kit V3+

Netatmo smart-termostat Starter Pack

Netamos smart-termostater minder rigtigt meget om Tados. Til forskel fra Tados starterpakke får du her to termostater med i pakken samt en internetbridge. Netatmo har også et lille display på termostaten, der viser temperaturen, og via appen kan du konfigurere, hvilken temperatur den skal have og automatisere termostaten. Netatmo lover pengene tilbage, hvis man ikke er tilfreds med besparelsen på varmeregningen.

Se den laveste pris på Netatmo smart-termostat Starter Pack

Danfoss Eco 2

Danfoss Eco 2 er en meget simpel og relativt billig smart-termostat, som fungerer via Bluetooth. Den har også et lille display, der viser temperaturen, og temperaturen kan styres enten ved at dreje på termostaten eller ved at ændre den i den medfølgende app. Der er også mulighed for at lave en ugeplan. Danfoss lover op til 23 procent besparelse på varmeregningen.

Se den laveste pris på Danfoss Eco 2

Nedis ZBHTR10WT

Nedis ZBHTR10WT er en smart-termostat, der har indbygget, selvlærende regulering af radiatoren. Vil man bruge den sammen med appen SmartLife, skal man tilkøbe en Nedis ZigBee-gateway. Det gør det muligt at fjernstyre termostaten og opsætte tidsplan for, hvornår den skal varme et rum op.

Se den laveste pris på Nedis ZBHTR10WT

Bosch Smart Home radiatortermostat

Den sidste smart-termostat er fra Bosch og adskiller sig fra de andre med dens firkantede design. Den bruger Wi-Fi til at forbinde til Boschs Smart Home-app, og den har mange af de samme funktioner som de andre: Et lille display til visning af temperatur, manuel indstilling af temperatur og en app til at planlægge termostatens temperatur. Den registrerer også åbne vinduer ligesom flere af de andre. Bosch lover op til 30 procent besparelse på varmeregningen.

Se den laveste pris på Bosch Smart Home radiatortermostat