Test og bedømmelse: Apple Watch Series 4 LTE 

Apple Watch Series 4 LTE understreger, at Apple har førertrøjen på, når det gælder smartwatch. Læs test og bedømmelse af Apples nye ur.

Test og bedømmelse: Apple Watch Series 4 LTE 

Da Apple introducerede Watch Series 3 LTE i foråret i Danmark, begyndte det pludselig at give mere mening med et smartwatch om håndleddet og nu er turen allerede kommet til Apple Watch 4 LTE – spørgsmålet er, om der er nok nyheder til at retfærdiggøre et køb. Test og bedømmelse af Apple Watch Series 4 LTE.

Jeg vil rigtig gerne kunne sige, at jeg er fan af smartwatch, men siden de første ure med bluetooth og opkobling til mobiltelefoner kom, har jeg været skeptisk. De allerførste smartwatch kom faktisk før min tid i telebranchen, men jeg har da været med siden Sony Ericsson slog sig sammen med Fossils og skabte uret MBW-100. Uret var bare ikke lige noget for mig, hvis jeg skulle se på det med forbrugerpraktiske øjne og lige siden har det været op af bakke for at få mig overbevist om herlighederne ved et smartwatch. Det ændrede sig med Apple Watch Series 3 LTE, der som det første ur herhjemme blev understøttet af E-sim hos teleselskabet 3 og det gjorde, at man kunne bruge mobilen uden hele tiden at være koblet op til en mobiltelefon.

Apple Watch Series 3 kom ud på markedet herhjemme i foråret her i 2018 og spørgsmålet er så, om Watch Series 4 LTE har nok nyheder til, at man bør opgradere. Herunder finder du test og bedømmelse af Apple Watch Series 4 LTE.

Se også: Prissammenligninger på smartwatch

 

Test af Apple Watch Series 4 LTE

Fordele ved Apple Watch Series 4 LTE

Skærmen fylder mere på fronten og det gør uret en tand pænere og mere elegant end tidligere. Det ligner ellers meget forgængerne og er vandtæt ned til 50 meter. Det er også let at se på skærmen i direkte sollys.

Brugerfladen er watchOS 5 og den fungerer godt og er hurtig – det er let at bevæge sig rundt i menuerne direkte på skærmen eller ved at bruge den Digitale Krone på siden.

LTE-opkobling giver mulighed for at føre samtaler, sende mails og sms’er, for at streame musik og i det hele taget at være online uden at skulle være koblet til en mobil. Der er samtidig mange fitness-funktioner til forskellige typer træning og uret registrerer selv, hvilken type træning man er i gang med.

Pulsmåleren virker god og præcis og GPS’en gør også et godt job. En fin finesse, der kan være interessant for særligt ældre er, at uret kan registrere, hvis man falder på en unaturlig måde og ikke rejser sig op igen. Hvis Apple Watch ikke registrerer bevægelse i 60 sekunder efter faldet, ringer det automatisk til alarmcentralen og sender en besked med lokaliteten til nødkontakterne. I den forbindelse er også SOS Alarm smart, der ringer efter hjælp, når du ikke selv er i stand til det. Funktionen ringer 1-1-2, underretter dine nødkontakter, sender din nuværende placering og giver ambulancefolkene adgang til din Nødinfo på skær­men.

Se også: Pris på Apple Watch Series 4

 

Ulemper ved Apple Watch Series 4 LTE

Apple har et problem med batteritider og det ser vi også på Apple Watch 4 LTE, der kun har 18 timers batteritid på én opladning.

Den største nyhed ved Apple Watch 4 LTE er faktisk en nyhed, der ikke er tilgængelig i Danmark og det er uklart, hvornår den bliver det. Det er nemlig EKG-måler, der kan måle hjertets tilstand. Den slags måleudstyr kræver dog godkendelse af de danske myndigheder og den har Apple ikke endnu.

Prisen er 700 kroner højere end på forgængeren Watch Series 3 LTE og med 4.100 kroner for LTE-versionen er Apple Watch 4 LTE faktisk et noget dyrt smartwatch.

Se også: Pris på Apple Watch 4 LTE

 

Pris på Apple Watch 4 LTE

Prisen for Apple Watch Series 4  LTE starter fra 4.100 kroner. Vælger du versionen uden 4G, starter dens pris ved 3.300 kroner.

I dag er det kun muligt at købe LTE-versionen hos teleselskabet 3, hvis du vil have glæde af 4G-forbindelse – se priser på uret hos 3 her.

Se også: Sammenlign priser på smartwatch

 

Mere til stoffet

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen kunne ikke lade være. 14/9/2018 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med en artikel med temaet Pris på Apple Watch 4 LTE hos 3 – Det videre forløb i sagen finder du her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..