Test af Withings ScanWatch – fremragende hybrid-ur

Withings ScanWatch er et hybrid-smartwatch med lang batteri, avancerede funktioner og et flot design. Her er vores test af det fremragende Withings ScanWatch.

Test af Withings ScanWatch – fremragende hybrid-ur

Leder du efter et smartwatch med virkelig lang batteritid og som ligner et rigtigt ur? Så kunne et hybrid smartwatch være det rigtig valg for dig. Du går på kompromis med nogle af de smarte funktioner, som et typisk smartwatch byder på. Men har du i virkeligheden ikke behov for disse, så er et hybrid smartwatch et oplagt valg, da denne type smartwatch byder på andre fordele. Er du fristet? Så er Withings ScanWatch et fremragende valg, som kommer i forskellige designs. Her er vores test af Withings ScanWatch.

Withings (udtales with-things) er en fransk eletronik virksomhed med fokus på hybrid smartwatches, som i 2016 blev købt af Nokia. Withings laver en række forskellige smartwatch, hvor de forskellige ScanWatch-varianter er tekniske identiske, men byder på forskelligt design. Her er alt fra et helt enkelt ur i guld eller sort farve til et det klassiske dykkerur. Uret byder på en analog urskive, kombineret med en lille digital skærm, der viser notifikationer og andre smarte funktioner i uret. Her er funktioner som søvntracking, pulsmåling, EKG, aktivitets- og træningssporing, som styres via uret app og kan synkroniseres med velkendte platform, som Apple Sundhed og Google Fit. Withings ScanWatch koster lige under 2.000 kroner. Du kan finde de billigste priser på uret her i testen.

Se også: Test af smartwatches

Fordele og ulemper ved Withings ScanWatch

Fordele:

  • Lækkert design og god byggekvalitet
  • Lang batteritid
  • Gode sundheds- og træningsfunktioner
  • Nemt at bruge
  • God og brugervenlig app
  • Virker til både Android og iPhone

Ulemper:

  • Kræver mobiltelefon for GPS-tracking
  • Færre smarte funktioner end et almindeligt smartwatch

De bedste priser på Withings ScanWatch 42mm

Opdateret 24/5 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Johannes Fog Bolig & Designhus
Mindstepris
1.798,-
1.798,-
Valmano
Mindstepris
2.232,-
2.232,-
Compumail
Mindstepris
2.361,-
2.361,-

Withings ScanWatch 42mm udbydes af 9 udbydere. Du kan spare op til 892,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Withings ScanWatch 42mm

Sammenlign aktuelle priser hos 9 webshops »

Design og skærm

Det er de færreste smartwatches, der er særligt kønne. De prøver at ligne et rigtigt ur, men kommer sjældent tæt på. Her er et ur som Withings ScanWatch anderledes. ScanWatch ligner et rigtigt ur, men kommer med smartwatch-funktioner.

Og det er både kønt og velbygget. Nu har jeg godt nok modtaget et ScanWatch i guld med hvid urskive, selvom jeg er mest til et den sorte udgave eller ScanWatch Horizon, men på trods af det, så er jeg imponeret over kvaliteten. Det føles solidt og velbygget. Uret er beskyttet med ridsefrit safirglas, har en ramme i rustfrit stål og er vandtæt ned til 50 meter. Det er samtidig utroligt behageligt at have på, og jeg har let kunnet have det på håndleddet dågnet rundt. Remmen på det Withings ScanWatch jeg har anmeldt er i gummi, men der kan frit skiftes efter lyst og behov.

Skærmen er ikke den mest avancerede til gengæld – i hvert fald ikke sammenlignet med rigtige smartwatches. Det er en såkaldt PMOLED, der giver adgang til de smarte funktioner i uret. Der er tilstrækkeligt med lys i og den udmærker sig ved sit lave strømforbrug. Man navigerer rundt i menuen på uret ved at dreje på kronen og man vælger ved at trykke den ind – super simpelt.

På bagsiden af ScanWatch finder man alle sensorer til blandt andet puls- og iltmåling.

Withings ScanWatch
Withings ScanWatch og indpakningen.

Se også: Find billige priser på smartwatches

Ydelse og software

Som du nok har fundet ud af, så er Withings ScanWatch ikke dit typiske smartwatch. Det betyder også, at der er mindre fokus på ydelsen, som er knap så vigtig. Men selvom der stilles mindre krav til softwaren, så er den dog stadig en vigtig del af oplevelsen.

At navigere rundt i ScanWatch er både simpelt og hurtigt. Det tager kun et øjeblik at lære, hvordan uret fungerer. Til opsætningen bruges Withings Health Mate appen. Appen fungerer både som en sundhedsplatform og indstillinger for uret. Bruger du allerede en anden platform til træning og sundhedsdata, så kan Health Mate sikkert synkronisere med denne. Der understøttes Apple Sundhed, Google Fit, Strava og MyFitnessPal.

Her er masser af indstillinger og data, men det hele er overskueligt opbygget og ser samtidig nydeligt ud. Jeg har dog manglet muligheden for at se notifikationer igen. Er man ikke hurtig nok til at se notifikationen på uret, så har man man ikke mulighed for at se den igen – og så skal man til at hive telefonen frem. Det kunne være smart, hvis fx et dobbelttryk på kronen ville vise seneste notifikationer igen. Og jeg mangler dertil muligheden for at justere den hastighed, som notifikationer vises i.

Withings ScanWatch
Withings ScanWatch har masser af træningsfunktioner.

Fitness og sundhed

Selvom dette ikke er et “fuldblods” smartwatch, så er der masser af sundheds- og træningsfunktioner i Withings ScanWatch.

Withings ScanWatch har nemlig pulsmåling, detektion af atrieflimren ved hjælp af EKG og luftvejssygdomme ved SpO2, vurdering af fitnessniveau med VO2 Max, søvnovervågning (længde, kvalitet, søvnfaser), antal etager gået, skridttæller samt automatisk aktivitetssporing (gå, løb, svømning). Til at få et overblik over det bruger man Health Mate-appen. Så på trods af, at dette er et hybrid smartwatch, så er der altså sundheds- og træningsfunktioner nok til langt de fleste.

Når det kommer til måling af træning, så har dette hybrid ur dog en stor mangel. Her er nemlig ikke en indbygget GPS, så skal man ud at løbe, cykle eller tracke andet sport, så skal man have mobiltelefonen med. For den der går meget op i træning, så er dette en stor ulempe.

Batteritid og opladning

Der er mange ting ved Withings ScanWatch, som jeg er vild med, fx designet og den simple styring. Men det jeg sætter mest pris på er den lange batteritid. Jeg benytter dagligt enten Apple Watch Series 6 eller Samsung Galaxy Watch4, som begge har en batteritid mellem 1-2 dage. Withings påstår ScanWatch har en batteritid på en hel måned.

Og det faktisk også hvad jeg har oplevet i min test af Withings ScanWatch. Efter to uger var jeg på 48 procent batteri, så der er lige knap til en måned. Og det er ret imponerende, for jeg har været meget aktiv i min brug af ScanWatch. Så en hel måned med normalt brug virker meget sandsynligt. Man bliver meget hurtigt afhængig af den lange batteritid på ScanWatch.

Opladningshastigheden er også ganske fin. Efter en time oplades der fra 0-80 procent og efter 2 timer er uret ladet helt op.

Withings ScanWatch
Sensorer på bagsiden af Withings ScanWatch.

Pris og konklusion på Withings ScanWatch

Skal du købe et Withings ScanWatch hybrid smartwatch? Jeg var meget spændt på hvad jeg ville mene om et hybrid smartwatch som Withings ScanWatch, når jeg dagligt benytter et “rigtigt” smartwatch. Og jeg må indrømme, at jeg efter næsten tre ugers test er meget imponeret. Faktisk så imponeret, at jeg ikke har lyst til at tage uret af og sende det retur til Withings.

Designet, byggekvaliteten, styringen, appen, sundhedsfunktionerne batteritiden samt at det virker til både Android-telefoner og iPhones. Skifter man fra iPhone til Android eller omvendt, så behøver man ikke også skifte uret ud.

Uret har dog også nogle ulemper. Det er ikke et ur til dig, der ofte måler træningspas med GPS. Så skal du vælge et ur med indbygget GPS. I forhold til et rigtigt smartwatch er der mangel på smarte funktioner, såsom at kunne besvare opkald, svare på beskeder, styring af smarthjemmet osv. Jeg må dog indrømme, at det ikke er noget jeg har manglet meget (og i stedet nydt den lange batteritid). Det er dog op til dig at vurdere, om du død og pine har brug for funktioner som disse. Personligt ville jeg ønske, at man kunne gense notifikationer på uret, men måske den funktionalitet kommer senere.

Withings ScanWatch har lige nu en pris omkring 1.900 kroner. Til den pris får man utroligt meget hybrid smartwatch for pengene, og jeg kan efter at have haft det til test varmt anbefale det.

Withings ScanWatch lander på 8 ud af 10 i test.

De bedste priser på Withings ScanWatch 42mm

Opdateret 24/5 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Johannes Fog Bolig & Designhus
Mindstepris
1.798,-
1.798,-
Valmano
Mindstepris
2.232,-
2.232,-
Compumail
Mindstepris
2.361,-
2.361,-

Withings ScanWatch 42mm udbydes af 9 udbydere. Du kan spare op til 892,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Withings ScanWatch 42mm

Sammenlign aktuelle priser hos 9 webshops »

De bedste priser på Withings ScanWatch 38mm

Opdateret 24/5 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Johannes Fog Bolig & Designhus
Mindstepris
1.648,-
1.648,-
Power
Mindstepris
2.028,-
2.028,-
Merlin
Mindstepris
2.099,-
2.099,-

Withings ScanWatch 38mm udbydes af 9 udbydere. Du kan spare op til 1.036,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Withings ScanWatch 38mm

Sammenlign aktuelle priser hos 9 webshops »

Efterfølgende nyt om sagen

Selvfølgelig fulgte vi op. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 28/9/2021 publicerede redaktionen en nyhedsartikel med fokus på Samsung Galaxy Watch Active 2 har laveste pris nogensindeKlik her og læs videre.. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.