Test af Sony SRS-XB43 – højtaler til de helt unge

Højtaler med god lyd, i orden batteritid og fornuftig pris, men med lysfest, der kun appellerer til helt unge mennesker. Test og pris på Sony SRS-XB43.

Test af Sony SRS-XB43 – højtaler til de helt unge

Test af Sony SRS-XB43: En bluetooth højtaler med bimlende og bamlende lyseeffekter til at skræmme almindelige mennesker væk – dog er lyden glimrende og prisen ikke helt ved siden af.

Test af Sony SRS-XB43 bluetooth speaker

Design

Sony SRS-XB43 er en ret tung bluetooth højtaler med vægt på godt tre kilo. Den er ikke så forfærdelig stor i målene, men vægten er altså ganske høj. Det er ikke lige en højtaler, man smider i rygsækken og nupper med på cykelturen. Den er mere til brug et fast sted.

Og dette faste sted er nok på teenage-værelset, hvor bimlende og bamlende lys i lidt halvhjertet takt til musikken er acceptabelt. Nogen designperle er højtaleren ikke i forvejen og det bliver ikke kønnere med det blinkende lys.

Den er dog vandtæt og støvtæt, så den kan tåle en tur uden for – også i det danske efterårsvejr med skybrud og blæst.

Se også: Købeguide til bluetooth højtalere

Lyden

Den trådløse højttaler SRS-XB43 har i følge Sony selv rigtig god lyd. Surprise… De forklarer, at den blander dyb, kraftfuld bas med klare vokaler for at opnå den ægte festivallyd.

Lyden er er faktisk rigtig god. Normalt kan bluetooth højtalere i denne størrelse godt få en lidt overskruet, skinger lyd, når man fyrer højt op for volumen. Her klarer højtaleren sig faktisk godt. Detaljer i høje og lave frekvenser er behagelig og klare.

XB43 har et tovejshøjttalersystem, der kombinerer en basenhed til frekvenser i det lave til det mellemliggende område med en dedikeret diskantenhed til frekvenser i det højere område. Det giver bedre vokallyd, oplyser Sony. Jeg bilder mig ind, at det er korrekt.

Jeg har generelt været vældig godt tilfreds med lyden og i prisklassen fra 1.300 kroner er den klart blandt de bedste.

Se også: Guide til streamingtjenester

Batteritid

Batteritid på knap 24 timer, men det afhænger også af, hvor højt man spiller. Det er jo en ganske stor bluetooth højtaler og jeg havde på den baggrund forventet længere batteritid.

Knap 24 timer vil de fleste nok kunne leve med dog.

Se også: Priser på tilbehør til mobiltelefoner

Funktioner

Der er hverken stemmestyring, multirumsfunktion eller WiFi i Sony SRS-XB43, så det er en ret skrabet højtaler, man får. WiFi havde været smart til bedre afspilning af musikken – for eksempel til at kunne tale i mobil, mens musikken spiller samtidig.

Stemmestyring begynder også at vinde frem og det havde også været en velkommen feature med tanke på, at det er de unge, den henvender sig til.

Man kan dog bruge den som højttalertelefon, hvilket er praktisk nok at tale håndfrit på, uanset om det er til et telefonmøde på arbejdet eller en snak med venner. Lyden er i orden i begge ender til samtaler.

Sony forsøger at tale festlyset på højtaleren op – til netop at sparke ekstra gang i festen. Det bilder jeg mig selv ind, at det ikke gør. I hverdagen er det i hvert fald irriterende og lyset bidrager altså ikke med noget spændende til festen. 14-15 årige vil måske synes det er meget sjovt og med til at skabe en fest.

Se også: Mobilabonnementer med musik

Konklusion og pris

Sony SRS-XB43 har en vejledende pris på 1.800 kroner, men kan fås fra 1.500 kroner.

Teenagere vil formentlig synes, den er nice med det indbyggede festlys, men de fleste voksne vil nok takke nej til højtaleren og i stedet bruge penge på en højtaler som BeoPlay A1, der har bedre og langt lettere mere elegant design, fremragende lyd og samme pris.

Karakter: 6/10

Pris: Fra 1.300 kroner

Se også: Test af bluetooth højtalere