Test af Samsung Galaxy Tab S7 Plus – fantastisk (dyr)

Test af Samsung Galaxy Tab S7+ (Plus) er en fantastisk tablet med det rette tilbehør til arbejde og studier, men prisen er slem. Test og pris.

Test af Samsung Galaxy Tab S7 Plus – fantastisk (dyr)

Samsung Galaxy Tab S7+ er den bedste Android-tablet på markedet, men den er svimlende dyr og et dårligt køb for langt de fleste brugere og det kun mening at købe den sammen med et tastatur. Test af Samsung Galaxy Tab S7+.

Test af Samsung Galaxy Tab S7+

Design & byggekvalitet

Galaxy Tab S7+ skiller sig ikke så meget ud på designet. Jo, den er da slank og let med 5,7 mm i tykkelsen og 575 gram, men ellers er den ret anonym at kigge på.

Den er dog dejligt velbygget i glas på fronten og aluminium på bagsiden og ramme. Øverst på bagsiden kan man placere sin S-Pen.

Skærm

Skærmen er fabelagtig. Man kan få den med 12,4 tommer og med med det, der svarer til fuld HD-opløsning. Skærmen er af typen Super AMOLED med de fordele den bringer. For eksempel mulighed for always on-skærm, bedre farver og bedre batterioptimering.

Skærmen kommer med op til 120Hz opdateringsfrekvens. Det giver jævnere billede, men det nupper mere af batteriet, end hvis man kan nøjes med at bruge 60 Hz. Sidder man med redigering af billede, video eller grafik, kan det være rarere at arbejde med 120 Hz.

Det ærgrer mig, at refresh rate-funktionen ikke tilpasser sig automatisk til det, man er i gang med. Skriver jeg en artikel, kan jeg nøjes med 60 Hz refresh rate – gamer jeg vil jeg gerne have 120 Hz. Det havde været rart med automatisk tilpasning af refresh raten, så man ikke selv skal gøre det manuelt. Det vil også være bedre for batteritiden.

Se også: Data-simkort til tablets

Brugerflade & ydeevne

Tab S7+ har den nyeste processor fra Qualcomm, Snapdragon 865+ kan fås med 6 eller 8 GB RAM. Egentlig er det lidt underligt, at Samsung har 12 GB RAM i deres toptelefoner og ikke i deres top-tablet. Der er trods alt større chance for, at man bruge en tablet som denne til tungere arbejde end på en mobil.

Når det er sagt, så håndterer den dog alle apps og mange på samme tid helt uden problemer.

Brugerfladen er Android 10 og One UI 2.5. Samsung har garanteret Android-opdateringer i tre år til Tab S7+. Så den får mindst Android 13 og har dermed lang levetid. Generelt holder tablets i mange år, men praktisk talt ingen tablets – bortset fra iPad – får opdateringer i så mange år.

Se også: Byt din gamle tablet og få rabat på ny

Funktioner: Arbejde, underholdning og tilbehør

Galaxy Tab S7+ kommer med forbedret desktopoplevelse. Når man ønsker at få en desktop-oplevelse ændres tablet-brugerfladen til noget, der minder betydeligt mere om en desktop, som man kender det fra en laptop eller computer generelt.

Appene Canva og Noteshelf er forudinstalleret og er to nyttige apps og programmer til billeder og tekst. Den kommer med S Pen, der er blevet forbedret med bedre præcision og hurtigere respons. Man kan i øvrigt også bruge S Pen til Note-telefonerne på Tab S7+ – i hvert fald den S Pen, der følger med den nye Note 20-serie.

Samsung Dex begynder så småt at vise sit format og fungerer faktisk godt til at koble en mobil op til en større skærm og så lave det meste af det, du laver på en mobil, på computeren. Den er ikke helt til helt så meget hjælp med en tablet til at skrive sms’er for eksempel, men kan godt være en fordel til rigtig computerarbejde. Det giver i hvert fald et mere vant look and feel, når man aktiverer desktop mode. Det gør man ved at trykke på Fn + DeX-tasterner på samme tid.

Her ser vi almindelig tablet-brugerflade på Tab S7 Plus.
Her ser vi desktop-brugerfladen.

For at få en ordentlig desktop-oplevelse, så skal man benytte et rigtigt tastatur. Fysiske tablet-tasturer virker sjældent lige så godt som et almindeligt tastatur til stationære computere eller laptops. Det er dog muligt at tilkøbe et tastatur fra Samsung til de nye tablets.

Det, har vi brugt under testperioden og det er ganske enkelt en fornøjelse at bruge. Taster er virkelig gode at skrive på og bedre end på mange almindelige laptops.

Den store flotte skærm kombineret med rigtig god lyd fra fire højtalere placeret i hjørnerne af tabletten sikrer også, at den egner sig fortrinligt til underholdning – i hvert fald video og også musik. Den er lidt stor sidde og game på.

Se også: Billig erhvervstelefoni

Batteritid

Batteriet er på 10.090 mAh, så det er et kraftigt batteri, der sidder i Tab S7+. Det kan oplades med en 45W oplader, så man kan lade den ret hurtigt op med tanke på størrelsen. En fuld opladning tager knap tre timer.

Vi har ikke lavet en decideret batteritest, men den holder fint batteri i 3-4 dage til almindelig brug, når jeg kun bruger 60 Hz refresh rate. Streamer man film dagen lang, så holder den naturligvis ikke 3-4 dage. Så rækker batteriet til godt 12 timer, hvilket også er rigtig godt.

Se også: Find de bedste priser på tablets

Pris og konklusion

Samsung Galaxy Tab S7+ med kun WiFi har en pris fra 7.499 kroner, mens versionen med 5G har en pris fra 9.499 kroner. Det er naturligvis en alt for høj pris for langt de fleste brugere, der med fordel kan nøjes med en langt billigere tablet.

Tastaturcoveret koster 1.349 kroner.

Har man planer om at anskaffe sig en tablet, der samtidig kunne erstatte ens bærbare computer, så kunne den være en løsning sammen med et tastatur. Det bliver bare en samlet meget høj pris. Man kan få en rigtig god laptop og tablet til en noget lavere samlet pris. Med Samsungs løsning får man så en bærbar og en tablet i én enhed. Det kan være en fordel for nogen.

Isoleret set er Samsung Galaxy Tab S7+ en fantastisk tablet til et rent 10-tal. Tager vi prisen med i betragtning, hvilket vi gør her på telepristjek.dk, når vi tester, så lander karakteren noget lavere. Den er ganske enkelt et for voldsomt køb for langt de fleste. Samtidig giver det ingen mening at købe en tablet som S7+, hvis man ikke samtidig køber tastaturet.

Pris: Fra 7.499 kroner

Karakter: 7/10

Se også: Test af tablets

Mere om fortællingen

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. 10/9/2020 var der nyt om emnet i fortællingen om Test af Samsung Galaxy Watch 3 – Det bedste smartwatch til Android – Følg den videre histore her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.