Byt til nyt hos 3: Gammel mobil eller tablet giver rabat

Hvis du har en gammel mobil eller tablet, kan du indlevere den til 3 og få rabat på dit næste mobil- eller tablet-køb med abonnement.

Byt til nyt hos 3: Gammel mobil eller tablet giver rabat

Fra i dag kan man hos teleselskabet 3 indlevere sin gamle mobil eller tablet i alle 3Butikker landet over. Gør man det, kan man få rabat på den nye mobil eller tablet, som man køber.

En undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af teleselskabet 3 viser, at to ud af tre danskere har en mobil eller flere liggende i skuffende, som de ikke bruger. Det er ikke godt set med miljøbriller. Samtidig er faktisk også penge værd – også selvom de skulle være defekte.

Byt til nyt: Få penge for din gamle mobil eller tablet når du køber ny hos 3

De kan nemlig repareres og få nyt liv hos en ny bruger. Er de helt smadrede, så det ikke giver mening at reparere dem, kan materialer som plastic og metaller sorteres fra og genanvendes i nye produkter. Med ’Byt til nyt’ vil 3 altså prøve at få folk til at kigge i gemmerne og komme ned med deres aflagte enheder i en 3Butik.

Undersøgelsen viser nemlig også, at mange danskere ikke ved, hvad de skal stille op med genstande, som de ikke længere bruger, men som stadig har en vis værdi, for eksempel telefoner. “I stedet for at lade de forskellige værdigenstande overleve den ene hovedrengøring efter den anden vil vi gerne opfordre danskerne til at gå lidt kritisk til værks. Gå i gemmerne og se, om det er muligt at få omsat nogle af de aktiver, som andre kan få glæde af, og som alligevel bare ligger og samler støv,” siger David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked.

Se også: Sådan køber du brugt telefon sikkert

Man får mest for pengene med iPhone

3 oplyser, at de tager imod alle mobiler og tablets, men det vil påvirke enhedens værdi, hvis den ikke kan tændes eller er låst. Ødelagte skærme, skrammer og andre skønhedsfejl spiller altså ingen rolle, men kan også påvirke enhedens værdi. Det er muligt at få et prisestimat på 3.dk/Byttilnyt, men den konkrete vurdering foretages af medarbejderne i 3Butikken.

iPhone 11 i rigtig god stand, giver knap 3.000 kroner, mens samme telefon der kan tænde, men hvor skærmen ikke virker og har revner kun hiver 875 kroner. En Samsung Galaxy S10 i rigtig god stand får man godt 1.500 kroner for, mens man kun får 477 kroner, hvis skærmen ikke kan tændes og har revner.

Generelt får man mere for iPhone end alle andre telefoner.

Man kan ikke få penge i hånden, når man indleverer ens gamle enheder, men man tilskud til en ny telefon eller tablet med abonnement.

Se også: Bedste brugtpris på iPhone

Sletter al data 

3 slår i øvrigt også fast, at indleverede mobiler og tablets bliver renset for al data, såsom apps, billeder og beskeder, og dernæst sendt videre til 3’s samarbejdspartner, der er specialiseret i håndtering af brugt elektronik og certificeret efter internationale standarder.

De vurderer, om en telefon eller tablet er i god nok stand til at blive repareret og genbrugt. Hvis ikke, bliver alle genanvendelige komponenter sorteret fra, hvorefter de sidste rester bliver miljøvenligt destrueret.

Se også: Nyheder om brugte telefoner