Test af OpenSignal: Her er Danmarks bedste mobilnet

OpenSignal viser gennem crowsourced data, hvilke danske teleselskaber der har den bedste mobildækning, de højeste datahastigheder og det største dataforbrug.

Test af OpenSignal: Her er Danmarks bedste mobilnet

OpenSignal henter data om teleselskabernes netværk gennem det, der kaldes for “crowdsourced statistikker” – altså data fra brugerne. Og de har nu behandlet tallene for mobilnetværkene for hele Norden, hvor det særligt er de danske mobilnet der er interessante.

Dataen er samlet sammen i perioden december 2017 til februar 2018 og dækker cirka 380 millioner aflæsninger fra 12.000 unikke enheder. Hvor mange af disse aflæsninger og unikke enheder, der gælder for Danmark, er ikke oplyst.

 

4G-dækning i Danmark – hvilke teleselskaber dækker bedst?

Konklusionen i Danmark, når det gælder 4G, er, at TDC‘s netværk, der bruges af YouSee, Telmore og Fullrate, i 89 procent af tilfældene giver 4G til brugerne. Telenor tager andenpladsen med 87 procent, mens Telia leverer 4G i 83 procent af tilfældene. Teleselskabet 3 tager fjerdepladsen med 79 procent.

Det konkluderes dog, at 3 har lukket noget af hullet til konkurrenterne og sammen med Telenor har 3 løftet sig mest, når det gælder 4G.

Se også: De bedste teleselskaber i Danmark

 

Datahastigheder i Danmark – hvilke teleselskaber tilbyder hurtigst mobil data?

Der er også set nærmere på den gennemsnitlige datahastighed i de mobile netværk i Danmark – tallene dækker både data over 3G og 4G.

  • Gennemsnitlig datahastighed hos TDC: 35 Mbit/s
  • Gennemsnitlig datahastighed hos Telia: 31,4 Mbit/s
  • Gennemsnitlig datahastighed hos Telenor: 29,9 Mbit/s
  • Gennemsnitlig datahastighed hos 3: 25,8 Mbit/s

TDC tilbyder den klart højeste gennemsnitlige hastighed, når det gælder mobildata i Danmark.

Se også: Sådan er danskernes oplevelse af mobilnettene i Danmark

Dataforbrug i Danmark – hvilke teleselskaber har det største forbrug af data?

I den forbindelse er det interessant at se på, hvor meget data der i snit bliver brugt per bruger hos de enkelte teleselskaber.

  • Gennemsnitlig dataforbrug hos TDC: 4,5 GB / måned
  • Gennemsnitlig dataforbrug hos Telia: Cirka 6,5 GB / måned
  • Gennemsnitlig dataforbrug hos Telenor: Cirka 4 GB / måned
  • Gennemsnitlig dataforbrug hos 3: Cirka 9 GB  / måned

Teleselskabet 3 har altså den laveste gennemsnitlige datahastighed, men det kan måske tilskrives, at deres kunder bruger klart mere data i gennemsnit end konkurrenterne. Mobile netværk dele kapaciteten mellem brugerne og hastigheden bør derfor være højere på netværk, der er mindre belastede, mens hastigheden tilsvarende vil være langsommere på mere belastede netværk.

Danskernes gennemsnitlige dataforbrug kan så også regnes ud: Det er cirka 6 GB om måneden i følge tallene fra OpenSignal.

Se også: Nyheder om de danske teleselskaber

kilde