Test af OnePlus Buds Pro – det bedste headset køb lige nu
Det er ikke alle gadgets fra OnePlus, der rammer plet. Telefoner har de godt styr på, men deres første bud på et smartwatch fungerede ikke for godt. Til gengæld har de haft meget godt fat i headsets og deres seneste trådløse TWS headset er faktisk fremragende – og det ikke kun med tanke på prisen. Her er vores test af OnePlus Buds Pro.
OnePlus Buds Pro test – fordele og ulemper
Fordele:
- Flot design, god byggekvalitet og IP55-certifikation
- Utroligt lette og behagelige
- Rigtig god lyd
- Rigtig god støjreduktion
- Hurtig opladning og trådløs opladning
Ulemper:
- Ingen bluetooth multipoint
Se også: Find de bedste priser på hovedtelefoner
Design og komfort
Med en vægt på 4,5 gram per enhed er headsettet virkelig en letvægter – selv blandt høretelefoner i denne kategori. Der følger i alt fire forskellige størrelser eartips med, så man kan finde en størrelse, der passer.
Headsettet har flot design og skiller sig ud fra de fleste andre headset uden at det kammer over som det lidt er tilfældet på Nothing Ear 1, som vi netop har testet også.
Jeg har haft headsettet i ørene i tre timer i træk for at teste komforten og de sidder virkelig behageligt og bemærkes næsten ikke.
OnePlus Buds Pro er IP55-klassificeret og er derfor resistent overfor for vand og støv. De klarer derfor sagtens en tur ud i det danske vejr eller en svedig tur i fitnesscenteret.
Læs også: De bedste in ear høretelefoner
Sådan er lyden
Et headset står og falder først og fremmest på lyden. Her leverer Buds Pro varen. Først og fremmest bliver man lidt “forført” af en lille lydtest, når man starter op. Man kan vælge at få testet ens hørelse, så man får den lyd, der passer bedst til en. Man kan høre en “før og efter” lyd og efter-lyden er noget bedre end før-lyden.
Man kan også vælge at teste, om de eartips, der sidder på, passer korrekt til ens ører. Det gøres via appen ligesom lydtesten.
Grundlæggende er jeg i hvert fald uhyre godt tilfreds med lyden. Bassen er god og fyldig, diskanten virker god og nedre, mellem og øvre frekvenser virker klare og naturlige. Dolby Atmos understøttes også, men selvfølgelig kun på telefoner, der også understøtter teknikken.
Den aktive støjreducering fungerer også godt. OnePlus Buds Pro tilbyder tre støjreducerende tilstande (Svag, Smart og Ekstrem), der varierer mellem 15 dB og 40 dB. Man kan vælge en Aktiv Hybrid-støjreduktion, der automatisk tilpasser sig til omgivelserne. Cykler man ude i trafikken, lukkes støj ind, der er tæt på, mens summen og brummen holdes ude. For eksempel er det godt at kunne høre biler, der kører tæt på en.
Ofte plages lyden på headset af susen, når man benytter ANC, når man cykler, men det er faktisk ikke tilfældet med Buds Pro.
Lyden er også god til samtaler takket være støjreduktionsalgoritmer, der drives af AI og tre ENC-støjreducerende mikrofoner. De reducerer vind og støj omkring en og ens stemme lyder faktisk meget klar, siger dem, jeg har talt med under testen.
Funktioner
Har man en OnePlus-mobil, parres headsettet nærmest uden at du skal røre en finger. Det går utroligt let, lige som med Apples AirPods, når de parres med en iPhone. Har man en anden Android-mobil eller iPhone tager det dog heller ikke mange sekunder at parre headset og mobil.
Er man gamer og har en OnePlus-mobil, får man også som en lille bonus en meget kort latenstid på lyden – ned til 94 ms, når Pro Gaming Mode er slået til på telefonen.
En finurlig lille funktion, som faktisk har været rar at bruge, er Zen Mode Air. Den giver fem afslappende muligheder for hvid støj, der hjælper dig med at fokusere eller slappe af.
Rækkevidden med bluetooth er noget længere end de forsigtige 10 meter, som OnePlus selv oplyser. Med telefonen placeret midt i stuen i huset kan jeg gå ud i haven og opholde mig 16-17 meter fra telefonen og stadig have god forbindelse.
Jeg savner multipoint bluetooth parring, så jeg let kan skifte mellem samtaler og lyd på mobilen og min computer. Det er naturligvis muligt at bruge headsettet med en computer og mobil, men man skal selv sørge for skiftet.
Se også: Mobilabonnementer med musikstreaming
Batteritid
I alt får man 38 timers batteritid sammen med æsken uden ANC – med ANC i brug hele tiden får man 28 timer. De to earbuds i sig selv giver cirka 5 eller 7 timers batteritid alt efter, om man bruger ANC eller ej.
OnePlus’ Warp Charge-teknologi er taget med over i headsettet og det betyder, at man kan lade op til ti timers brug på 10 minutter. Det er en fed feature.
Se også: Priser på streaming tjenester
Pris og konklusion på OnePlus Buds Pro
Prisen på OnePlus Buds Pro ligger på 1.199 kroner. Det synes jeg er en virkelig god pris komfort, design, batteritid og ikke mindst den samlede lydoplevelse taget i betragtning. Lyden kan ikke fuldt ud matche Sonys seneste TWS headset, Sony WF-1000XM4. De koster dog også 800 kroner mere og set i det lys, er OnePlus Buds Pro et langt bedre køb.
OnePlus Buds Pro lander i test på 9 ud af 10.
Alternativer til OnePlus Buds Pro
De bedste priser på Jabra Elite 75t TWS
Opdateret 03/12 2024
Jabra Elite 75t TWS udbydes af 7 udbydere. Du kan spare op til 962,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Jabra Elite 75t TWS
De bedste priser på Apple AirPods Pro
Opdateret 03/12 2024
Apple AirPods Pro udbydes af 16 udbydere. Du kan spare op til 2.070,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple AirPods Pro
De bedste priser på Sony WF-1000XM4
Opdateret 03/12 2024
Sony WF-1000XM4 udbydes af 7 udbydere. Du kan spare op til 630,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Sony WF-1000XM4
De bedste priser på Bang & Olufsen BeoPlay E8
Opdateret 03/12 2024
Bang & Olufsen BeoPlay E8 udbydes af 5 udbydere. Du kan spare op til 2.051,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Bang & Olufsen BeoPlay E8