Test af OnePlus Buds – lige skrabet nok på lyden

OnePlus Buds er selskabets første true wireless headset - prisen er god, design og batteritid fin, men lyden er ikke helt optimal. Test af OnePlus Buds.

Test af OnePlus Buds – lige skrabet nok på lyden

Test af OnePlus Buds – hvor OnePlus fortjent høster store roser for deres nyeste telefon Nord, lader det nye true wireless headset en del tilbage at ønske på lyden.

Test og anmeldelse af OnePlus Buds

Design

True wireless headset har to designs at arbejde med. Enten de helt små, der sidder næsten usynligt inde i øregangen eller også de mere aflange, der stikker synligt ud af øret. OnePlus har valgt sidstnævnte design til deres første true wireless headset, Buds. Samme design som vi blandt andet kender fra Apple og Huaweis true wireless headset. Fordelen ved det headset-design er, at man rent faktisk kan se, når de sidder i ørene på folk – så ved man at de ikke nødvendigvis kan høre en.

Headsettet sidder fint og sikkert i mine ører, når jeg sidder, går eller cykler. Men jeg er ikke så tryg ved dem, når jeg løber. Man kan styre musikken og besvare opkald på touch-knapperne.

oneplus buds test 2

Se også: Mobilabonnementer med musik

Lyd

OnePlus forklarer, at Buds er udstyret med særlig teknik og algoritmer, der fjerner noget støj. Det fungerer ikke særligt effektivt og når jeg cykler eller går i modvind, så suser det virkelig meget – så meget at jeg ikke har lyst til at lytte til musik.

Lyden lader i øvrigt noget tilbage at ønske på særligt bassen – der mangler lidt bund i i lyden. Det kunne man måske forvente på et forholdsvist billigt headset som dette, men vi har set eksempler på andre true wireless headset til en pris pænt under 1.000 kroner med bede lyd.

Se også: Sammenlign priser på telefoner

Batteri

Batteritiden sammen med æsken er på 30 timer, ifølge OnePlus. Det er rigtig godt og det er også fint med 7 timers afspilning på en opladning af de to ear buds. Løber æsken helt tør for batteri, så kan den lades op til at kunne give headsettet 10 timers afspilning på kun 10 minutter. Det er godt at vide, når man er på vej ud af døren og opdager, at hverken æske eller headset har batteri.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Funktioner

Der er nogle praktiske funktioner på OnePlus Buds, men de virker primært kun, hvis man har en OnePlus 6 eller nyere. Ikke på andre telefonmærker.

For eksempel kan man ikke opdatere headsettene på andre telefoner, man kan ikke bruge Find mine høretelefoner-funktionen på andre telefoner og man kan heller ikke justere funktionalitet på ear buddene på andre telefoner. Her skal altså have en nyere OnePlus-telefon, for eksempel OnePlus Nord. Man kan ellers benytte touch-overfladen på de små earbuds til at skifte sang, pause og besvare opkald.

Se også: Billige headset til træning

Pris og konklusion

Karakter: 6/10
Pris for OnePlus Buds: Fra cirka 700 kroner

Se også: Test af headset