Test af Jabra Elite 7 Pro – Ikke helt pro nok

Topmodellen Jabra Elite 7 Pro imponerer på komfort og batteritid, men har ellers svært ved at hamle op med konkurrenterne. Test af Jabra Elite 7 Pro.

Test af Jabra Elite 7 Pro – Ikke helt pro nok

Vi var heldige at få lov til at teste Jabras nye mainstream Elite 3 in-ear headset, som gav en imponerende oplevelse prisen taget i betragtning. Nu er turen kommet til topmodellen hos Jabra, som byder på mere avanceret teknologi. Kan Jabra stadig klare sig mod de store udenlandske producenter? Her er vores test af Jabra Elite 7 Pro.

Jeg er altid en ekstra smule mere spændt, når jeg skal teste hovedtelefoner fra danske Jabra, end når det gælder de store udenlandske techproducenter. Heldigvis bliver mine forventninger meget ofte indriet, som man tydeligt kan læse i mine tidligere Jabra-tests. Nu er turen kommet til nyeste topmodel, som har fået navnet Jabra Elite 7 Pro, som byder på nyt kompakt design, bone conduction sensorer til forbedring af opkald, avanceret ANC, forbedret batteritid og meget mere. Er Jabra Elite 7 Pro de vejledende 1.599 kroner værd? Ikke helt, for faktisk må jeg indrømme, at Elite 7 Pro har skuffet mig en smule. Læs herunder hvorfor.

Se også: Test af hovedtelefoner

Fordele og ulemper ved Jabra Elite 7 Pro

Fordele:

  • Fin lydkvalitet
  • God og behagelig pasform
  • Lille og kompakt opladningsetui
  • Lang batteritid
  • Veludført app og let styring
  • Effektiv støjreduktion

Ulemper:

  • Den aktive støjreduktion er svag
  • Ambient/HearThrough kvalitet skuffer
  • Lyden kræver en manuel justering med equalizer
  • Opkaldskvaliteten er god, men kan fås bedre

De bedste priser på Jabra Elite 7 Pro

Opdateret 24/5 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Dustinhome.dk
Mindstepris
1.390,-
1.390,-
Komplett.dk
Mindstepris
1.390,-
1.390,-
HIFI Klubben
Mindstepris
1.390,-
1.390,-

Jabra Elite 7 Pro udbydes af 5 udbydere. Du kan spare op til 209,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Jabra Elite 7 Pro

Sammenlign aktuelle priser hos 5 webshops »

Design og komfort

Hvis der er noget Jabra gør godt (bedst faktisk), så er det pasform og komfort. Jabras in-ear hovedtelefoner har længe været de in-ear, der har passet bedst i vores ører, og som har siddet mest behageligt – lige bortset fra de Jabra Elite 85T vi tidligere havde til test. Når Jabra påstår, at Elite 7 Pro er designet ud fra 62.000 forskellige ører, så tror vi på dem.

Jabra Elite 7 Pro er nogle af de mindste in-ear hovedtelefoner på markedet og de er utroligt lette. Der medfølger tre eartips, som i kombination med den tilhørende app finder den bedst mulige pasform. Elite 7 Pro er både lette at få i ørerne, de sidder godt fast og de er behagelige selv ved brug i længere tid.

Byggekvaliteten på hovedtelefonerne er typisk Jabra. De er velbyggede, virker solide, men vi begynder ærligt talt at kede os lidt. Skal der ikke snart nogle nye farver til eller noget andet? Når de først sidder i ørerne, så kan man ikke skelne gamle fra nyeste Jabra-modeller.

Byggekvaliten på etuiet med indbygget opladning er ikke i helt samme høje standard. Låget virker for tyndt og materialet indeni i etuiet, som virker som en slags gummi, suger skidt og ørevoks til sig. Det ender hurtigt med at se ret ulækkert ud. Jeg ved ikke lige hvad Jabra har tænkt her?

Alt i alt, så er Jabra Elite 7 Pro et af de mest komfortable sæt hovedtelefoner på markedet lige nu.

Jabra Elite 7 Pro test
Jabra Elite 7 Pro er utroligt komfortable.
Jabra Elite 7 Pro test
Hvorfor har man brugt et materiale, der suger støv, skidt og ørevoks til sig i etuiets indre? Det er en ommer.

Se også: Find billige priser på hovedtelefoner

Hvordan lyder Jabra Elite 7 Pro?

Elite 65T lød godt, Elite 75T lød godt og det samme gør de nye Elite 7 Pro. Lyder de bedst, hvis vi sammenligner med de bedste på markedet lige nu? Nej. Det er helt klart muligt at finde hovedtelefoner, der ud af æsken lyder bedre end Jabras Elite 7 Pro. Faktisk er forskellen mellem disse og de ældre og billigere Elite 75T ikke meget stor.

Elite 7 Pro har en typisk Jabra-lyd, som har tilpas mængde bas og detaljer – en behagelig lyd, som mange vil finde tilfredsstillende. Dog spiller de ikke helt så klart og dynamisk som andre hovedtelefoner i denne prisklasse. Man kan let få Elite 7 Pro til at lyde bedre, men det kræver at man roder med equalizeren i appen (og at man ved hvad man laver med den).

Når det kommer til at nyde lyden, så formår Elite 7 Pro ganske fint at fjerne støj fra omgivelserne – men det er ikke på grund af deres aktive støjreduktion. Deres passive støjreduktion er nemlig utroligt effektiv, for den aktive gør ikke den store forskel. Her på redaktionen har tre personer testet Elite 7 Pro’s ANC og alle er enige om, at den enten ikke virker efter hensigten eller ikke er særligt effektiv. Når man på andre in-ear, også med lukket design, slår ANC til, fornemmer man tydeligt hvordan omverdenen fader ud. Dette er ikke tilfældet på 7 Pro. Så faktisk vil vi anbefale, at man slår ANC fra og nyder den ekstra batteritid – det har vi gjort.

Banebrydende opkaldsteknologi?

Jabra kalder selv opkaldsteknologien i Elite 7 Pro for banebrydende. De er udstyret med fire mikrofoner med en avanceret Voice Pick Up-sensor (VPU) og benytter fx bone conduction-teknologi, når de blæser. Og det lyder imponerende, men er i virkeligheden ikke revolutionerende.

Vi har i vores test taget Jabra Elite 7 Pro og tre konkurrenter med en tur ud på Østerbrogade med masser af trafikstøj, vind og vejarbejde, hvor vi har sammenlignet deres opkaldskvalitet og evne til at fjerne støj. I vores test finder vi, at Elite 7 Pro har en god opkaldskvalitet, men er mindre effektiv til at fjerne støj fra omgivelserne end de allerbedste. Det betyder ikke, at Elite 7 Pro ikke håndterer opkald godt, men bare at der findes bedre hovedtelefoner til netop dette.

Jabra Elite 7 Pro test
Der er idag enormt stor konkurrence på markedet blandt de trådløse hovedtelefoner.

Se også: Mobilabonnementer med musikstreaming

Funktioner og betjening

Det er en fornøjelse af betjene Jabra Elite 7 Pro, både på selve hovedtelefonerne og når appen bruges. På selve hovedtelefonerne sidder der fysiske knapper, hvor man kan pause, skifte nummer, slå HearThrough til og meget mere. Det er langt bedre end touchknapper, som mange andre producenter bruger. Appen er ligeledes rigtig god, giver mange muligheder og et godt overblik.

Ambient sound, HearThrough, transparent lyd – kært barn har mange navne. Jabra Elite 7 Pro har selvfølgelig HearThrough, som Jabra kalder det. Det er en funktion, hvor man kan høre omgivelserne, selvom man har øretelefonerne i. Det fungerer efter hensigten, men lydkvaliteten fra omgivelserne er ikke den bedste på markedet. Nogle hovedtelefoner har så god HearThrough, at man ikke fornemmer man har dem i ørerne, men det gør man med Elite 7 Pro.

Jabra Elite 7 Pro test
Jabras Sound+ app er virkelig god og tilbyder mange funktioner og tilpasningsmuligheder.

Batteri og opladning

Jabra Elite 7 Pro har virkelig god batteritid. Batteritiden, inklusiv opladeetuiet, lander på hele 30 timer. Hovedtelefonerne har i sig selv en batteritid på 8 timer, hvilket er mere end de fleste.

Og der er også styr på opladningen. Der er både kablet opladning og trådløs opladning i etuiet. Efter blot 5 minutter i etuiet er der til 1 times afspilning, og efter 30 minutter er de blevet opladt fra 0-50 procent.

Læs også: De 10 bedste trådløse in-ear hovedtelefoner i 2021

Pris og konklusion

Jabra Elite 7 Pro koster vejledende 1.599 kroner, hvilket idag er meget for et sæt trådløse in-ear hovedtelefoner. Man kan finde dyrere, men der er også kommet modeller til, som tilbyder en enormt høj kvalitet for billigere penge. Så konkurrencen på markedet er enorm og der er fart på udviklingen.

Skal du købe Elite 7 Pro? Jeg er vild med hvor lette de er at sætte i ørerne, deres komfort og byggekvaliteten. Det samme gælder batteritiden, som er ret imponerende. Jeg er ikke helt oppe at ringe over lydkvaliteten. Den er fin, men der er flere konkurrenter, der lyder bedre.

Når det kommer til deres ANC og HearThrough, så er jeg skuffet. ANC’en er meget svag, hvilket heldigvis opvejes af en meget effektiv passiv støjreduktion. HearThrough fungerer fint, men kvaliteten er ikke god nok. Og når det kommer til opkaldskvaliteten, så havde jeg forventet bedre. Når Jabra selv kalder opkaldsteknologien for banebrydende, så forventer jeg også, at de som minimum kan hamle op med andre headsets i prisklassen.

Jabra Elite 7 Pro er et godt headset, som desværre ender med at skuffe på nogle kvalitetsparametre. For hvad man får for de 1.599 kroner, så er det for dyrt. Når prisen med tiden falder, så bliver det lettere at anbefale dem.

Jabra Elite 7 Pro lander i test på 7 ud af 10.

Alternativer til Jabra Elite 7 Pro

De bedste priser på OnePlus Buds Pro

Opdateret 24/5 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Dustinhome.dk
Mindstepris
965,-
965,-
MyTrendyPhone
Mindstepris
969,-
969,-
Compumail
Mindstepris
1.047,-
1.047,-

OnePlus Buds Pro udbydes af 12 udbydere. Du kan spare op til 469,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus Buds Pro

Sammenlign aktuelle priser hos 12 webshops »

De bedste priser på Samsung Galaxy Buds Pro

Opdateret 24/5 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Soldfy
Mindstepris
1.041,-
1.041,-
eBookReader
Mindstepris
1.049,-
1.049,-
Befro
Mindstepris
1.079,-
1.079,-

Samsung Galaxy Buds Pro udbydes af 28 udbydere. Du kan spare op til 1.239,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Buds Pro

Sammenlign aktuelle priser hos 28 webshops »

De bedste priser på Sony WH-1000XM4

Opdateret 24/5 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Ongadgets
Mindstepris
2.100,-
2.100,-
HIFI Klubben
Mindstepris
2.189,-
2.189,-
Komplett.dk
Mindstepris
2.189,-
2.189,-

Sony WH-1000XM4 udbydes af 19 udbydere. Du kan spare op til 814,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Sony WH-1000XM4

Sammenlign aktuelle priser hos 19 webshops »