Test af Jabra Elite 3 – De bedste billige in-ear?

Der er fuld valuta for pengene i Jabras nyeste in-ear hovedtelefoner. Her kan du læse vores test af Jabra Elite 3, som til prisen har imponeret os.

Test af Jabra Elite 3 – De bedste billige in-ear?

Er du på jagt efter et sæt gode in-ear hovedtelefoner, som ikke sprænger budgettet? Så skal du helt sikkert tage et kig på Jabras helt nye Elite 3. For de 649 kroner Elite 3 koster får man ikke fancy ANC, men et godt og gennemtestet sæt hovedtelefoner med brugbare funktioner, som giver fuld valuta for pengene. Her er vores test af Jabra Elite 3.

De trådløse hovedtelefoner er blevet umådeligt populære, og alle de mange producenter vil gerne have en bid af kagen. De første af slagsen kostede let 2.000 kroner, hvorefter vi langsomt så priserne falde til et mere overkommeligt niveau. Senest har vi testet Nothing Ear 1, som til prisen på 899 kroner gør det virkelig godt. Også OnePlus Buds Pro, som til 1.199 kroner leverer en overraskende høj kvalitet. Nu er det blevet tid til Jabra Elite 3, som presser prisen helt ned til 649 kroner. Bliver det for billigt? Er lyden til den pris god nok? Og kan jeg leve uden ANC? Hvad går jeg på kompromis med? Der er mange spørgsmål til Jabra Elite 3, som vi forhåbentlig får svaret ordentligt på i denne test. Der skal dog ikke herske tvivl om det: Jabra Elite 3 er alle pengene værd.

Se også: Find billige priser på hovedtelefoner

Jabra Elite 3 test – fordele og ulemper

Fordele:
  • Virkelig god komfort, sidder godt fast
  • God lyd til prisen
  • Effektiv passiv støjreduktion
  • God batteritid
  • Fint design og god byggekvalitet
  • God opkaldskvalitet og eliminering af baggrundsstøj
  • IP55-certificering

Ulemper:

  • Ingen multipoint
  • Ingen trådløs opladning
  • HearThrough-transparent lyd fungerer, men imponerer ikke

Design og komfort

Jabra Elite 3 er et nydeligt sæt hovedtelefoner, som ikke fylder meget i lommen. De kommer i et etui, som praktisk nok også oplader dem. Både etui og hovedtelefoner har samme matte plastik, som føles lækkert og ser godt ud.

I forhold til tidligere in-ear hovedtelefoner fra Jabra har Elite 3 et lidt andet design. Og da de tidligere modeller altid har imponeret med deres komfort, så var jeg en smule bekymret for at få Elite 3 i ørerne. Heldigvis forsvandt min bekymring hurtigt, for komforten er helt i top. Faktisk så sidder Elite 3 bedre i mine ører end samtlige af Jabras tidligere modeller. Min kollega, som til dagligt bruger Jabra Elite 75t, fik også lov at prøve dem og her var konklusionen den samme. Jabra Elite 3 er både behagelige og sidder godt fast.

Jabra Elite 3 kommer med en IP55-certificering. Derudover har Jabra givet dem 2-års garanti.

Sådan lyder Jabra Elite 3

Det bliver svært at finde et sæt hovedtelefoner til 649 kroner, som lyder bedre end Elite 3. Skal man et skridt op i lydkvalitet, så er vi omkring 900 kroner, hvor vi finder Jabra Elite 75t, Nothing Ear 1 og lige over 1.000 kroner er der Samsung Galaxy Buds Pro. Spørgsmålet er bare om det er pengene værd for dig, at bruge de ekstra penge.

Jabra Elite 3 har samme lydprofil som tidligere produkter fra producenten – hvilket er en god ting! Det er en behagelig varm lyd, hvor der stadig er masser af detaljer i lyden. Sammenligner man med nogle af de bedste i klassen (Sony WF-1000XM4), så er forskellen ganske stor. Men sammenligner man derimod med de 300 kroner dyrere Elite 75t, så er forskellen meget lille. Jeg vil mene, at der skal et trænet øre til at høre forskellen. Jeg er slet ikke i tvivl om, at langt de fleste vil være fuldt ud tilfredse med lydkvaliteten i Elite 3.

Skal jeg være lidt pedantisk, så mangler jeg lidt flere detaljer i toppen og en lidt mere fast bund. Men det er småting og til prisen ikke noget jeg forventer. Alt i alt er jeg fuld ud tilfreds med lyden i Elite 3, men jeg er heller ikke “blown away”.

Læs også: De bedste in ear høretelefoner

Jabra Elite 3
Hvilket sæt skal man vælge? Jabra Elite 3 er det bedste i sin prisklasse.

Funktioner

Det er nok gået op for dig, at disse hovedtelefoner ikke har ANC/aktiv støjreduktion. Og det er en interessant beslutning af Jabra, da netop ANC er en meget hypet funktion for tiden. Men spørger du mig, så kommer du ikke til at mangle aktiv støjreduktion i Elite 3. Deres passive støjreduktion er voldsomt effektiv og kan matche de fleste billige hovedtelefoner med ANC. Skal man virkelig have effektiv ANC i in-ear, så skal vi op i den dobbelt pris – mindst.

Elite 3 har også Heartrough, som er Jabras version af transparent lyd, hvor man kan høre omgivelserne, selvom de sidder i øret. Og jo, slår man HearThrough til, så bliver det lettere at høre hvad andre siger til dig, men kvaliteten er altså ikke fantastisk.

Hvad de derimod gør rigtig godt er opkald. I almindelige telefonopkald, videoopkald og andet er kvaliteten helt i top. I min test gik jeg ned på en trafikeret, menneskefyldt og larmende Østerbrogade og foretog et opkald. Lyden i begge ender var virkelig god og baggrundstøjen blev effektivt fjernet.

Det er let at styre Elite 3, som kommer med fysiske knapper. Selvom touchknapper er blevet bedre, så foretrækker jeg stadig en god gammeldags knap, der giver et lille klik – og det har Elite 3. Derudover kan man i Jabra Sound+-appen finjustere lyden via equalizer, opdatere hovedtelefonerne og meget andet.

Jabra Elite 3 understøtter desuden Google Fast Pair og Qualcomm aptX.

Se også: Mobilabonnementer med musikstreaming

Jabra Elite 3
Sådan ser æsken til Jabra Elite 3 ud.

Batteritid

I forhold til hvor lette Elite 3 hovedtelefonerne er, så er jeg ret imponeret over batteritiden. Jabra lover 7 timers batteritid og op til 28 timer med det medfølgende etui. Og det er sådan cirka hvad jeg i min test af Jabra Elite 3 har oplevet. Og det er en ret lang batteritid, hvor mange andre sæt kun holder omkring 5 timer. Her skal man dog huske på, at Elite 3 ikke skal bruge regnekraft på ANC, hvilket sparer på batteriet. De 7 timer svarer desuden til hvad Elite 75t kan præstere uden ANC slået til.

Jabra Elite 3 oplades via USB-C-kabel. Her er desværre ingen trådløs opladning. Man kan altid se hvor meget batteri der er tilbage, enten i bluetooth indstillinger eller i Jabras app.

Se også: Priser på streaming tjenester

Pris og konklusion på Jabra Elite 3

Jabra Elite 3 hæver barren for, hvor meget trådløs in-ear hovedtelefon man får til prisen. For kun 649 kroner får man utroligt meget in-ear hovedtelefon i Jabra Elite 3.

I Jabra Elite 3 er der god lyd, en skøn komfort, lang batteritid og så klarer de opkald til UG. Nej, man får ikke ANC, men med deres meget effektive passive støjreduktion, så vil du sikkert heller ikke mangle det. Og deres HearTrough-funktion er ikke fantastisk, men den fungerer. Her er ingen multipoint eller trådløs opladning, hvilket er forventeligt til prisen. Jabra Elite 3 er lige nu de bedste billige trådløse in-ear hovedtelefoner og de får en varm anbefaling herfra.

Jabra Elite 3 ender i test på 9 ud af 10.

Se også: Test af høretelefoner

Alternativer til Jabra Elite 3

De bedste priser på Jabra Elite 65t

Opdateret 27/5 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Power
Mindstepris
449,-
449,-
Føniks Computer
Mindstepris
655,-
655,-
Computersalg A/S
Mindstepris
665,-
665,-

Jabra Elite 65t udbydes af 9 udbydere. Du kan spare op til 1.050,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Jabra Elite 65t

Sammenlign aktuelle priser hos 9 webshops »

De bedste priser på Jabra Elite 75t TWS

Opdateret 27/5 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
733,-
733,-
Power
Mindstepris
1.090,-
1.090,-
Av-Cables
Mindstepris
1.149,-
1.149,-

Jabra Elite 75t TWS udbydes af 10 udbydere. Du kan spare op til 866,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Jabra Elite 75t TWS

Sammenlign aktuelle priser hos 10 webshops »

De bedste priser på Samsung Galaxy Buds Pro

Opdateret 27/5 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Soldfy
Mindstepris
1.041,-
1.041,-
eBookReader
Mindstepris
1.049,-
1.049,-
Befro
Mindstepris
1.079,-
1.079,-

Samsung Galaxy Buds Pro udbydes af 29 udbydere. Du kan spare op til 1.239,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Buds Pro

Sammenlign aktuelle priser hos 29 webshops »