Test af B&O Beoplay E8 Sport – Til andet end kun sport

Test af B&O Beoplay E8 Sport – true wireless headset der kan bruges til meget andet end bare sport, men prisen er altså lidt for høj.

Test af B&O Beoplay E8 Sport – Til andet end kun sport

B&O Beoplay E8 er kommet i et par versioner ind til nu og nu kommer den også i en sport-udgave. De fungerer dog naturligvis også for alle dem, der ikke dyrker sport, men prisen er lige høj nok. Test og anmeldelse af BeoPlay E8 Sport.

Test og anmeldelse af BeoPlay E8 Sport

Design

BeoPlay E8 Sport har det, man kalder for et ‘rugged design’. Det betyder, at det ser lidt mere robust og hårdført ud end andre true wireless headset. Det er ikke sådan, at dette rugged design skinner langt væk, men når man ser nærmere på headsettet, så ser man en lidt nupret design.

De har vandtæt design i henhold til IP57. B&O skriver selv, at de er svedafvisende, men det er faktisk for beskedent. IP57 betyder faktisk, at de kan opholde sig i ned til 1 meter dybt vand i 30 minutter uden at tage skade. De er ikke super støvtætte, men 5-tallet indikerer, at de kan holde støv ude i det omfang, at de to earbuds ikke mister funktionsdygtighed.

De to earbuds sidder sikkert og behageligt i ørene. De leveres med forskellige størrelser silikoneørepropper. Det er værd at teste de forskellige størrelser af, så man får den rigtige størrelse.

Silikoneoverfladen gør, at man let og trygt kan vaske og tørre de to earbuds rene. Det er meget rart, hvis man bruger dem til træning og eventuelt deler dem med andre.

Se også: Mobilabonnementer med musik

Lyd

Lyden er som altid i B&O-enheder fremragende. Der er ikke gået på kompromis med lyden i Beoplay E8 Sport. Det forventede vi da heller ikke i dette prisleje.

Det betyder, at der er god bas, meget klare og rene detaljer i praktisk talt alle lydfrekvenser og diskanten er også behagelig. Musikken lyder godt, hvad enten det er upbeat musik til løbeturen eller mere dæmpet musik hjemme i stuen. Uanset genre.

Se også: Sammenlign priser på telefoner

Batteri

Beoplay E8 Sport har batteritid på op til 28 timer med den medfølgende opladeræske. En opladning af headsettet rækker til syv timers brug. Derudover er der så til tre opladninger mere med æsken, inden man skal finde et strømstik.

Det er faktisk rigtig godt. Særligt de syv timer på én opladning er virkelig skønt. Mange true wireless headset har 4-5 timer på en opladning. De syv og 28 timer, der oplyses af B&O selv, afhænger dog også af, hvor høj lyden for eksempel er. Jeg får dog tættere på syv timer end seks timer på en opladning, så er jeg meget tilfreds med batteritiden.

Man kan lade op til 90 minutters musikafspilning på 20 minutter. Det er ikke verdens hurtigste lynopladning, men dog tilpas god. Det er også muligt at oplade trådløst.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Funktioner

Den bedste funktion på Beoplay E8 Sport er nok Transparency Mode. Den gør, at man lettere kan høre lyden fra omgivelserne, når man bruger headsettet uden for. True wireless headset har det med at lukke for meget af omgivelsernes lyde ude helt uden brug af særlige ANC-funktioner. Det gør det til et problem at orientere sig lydmæssigt, hvilket kan være farligt i trafikken for eksempel.

Transparency Mode gør, at man kan høre lyden omkring en og dermed lettere høre, når der for eksempel kommer en bil bagfra eller en cyklist bruger ringklokken.

Se også: Billige headset til træning

Pris og konklusion

Man skal ikke lade sig afskrække af Sport-betegnelsen. De kan bruges af alle i alle mulige situationer. Prisen på BeoPlay E8 Sport er 2.750 kroner. Det er i hvert fald den vejledende pris. Det er altså en lidt høj pris – også selvom headsettet leverer fra højeste hylde på praktisk talt alle features.

Det er bedre end de fleste andre true wireless headset, men jeg kan relativt let finde mange andre af denne type headset til 800-1.500 kroner, der også leverer fin kvalitet på de fleste parametre.

  • Karakter: 8/10
  • Pris for BeoPlay E8 Sport: Fra cirka 2.750 kroner

Se også: Test af headset