Test af Beosound Explore – holdbar og velspillende

Bang & Olufsens lille Explore-højtaler spiller godt, har lang batteritid og er bygget til at overleve ragnarok. Her er test af Beosound Explore.

Test af Beosound Explore – holdbar og velspillende

Bang & Olufsen giver den fuld gas med den trådløse lyd for tiden. Lige fra deres high-end Beolab 28 til billigere bærbare højtalere – og nu til den nyeste og billigste i deres nye sortiment, nemlig Beosound Explore. Beosound er en lille, og utroligt solid, højtaler, som kan holde til det meste, og samtidig levere en skøn musikoplevelse. Her er vores test af Beosound Explore.

Beosound er ikke ligefrem den mest avancerede højtaler på markedet. Derimod har B&O fokuseret på, at Explore skal være let at bruge, holde til alt (og for evigt), se godt ud og være prismæssigt overkommelig. Bang & Olufsen Beosound Explorer koster vejledende 1.499 kroner. Og det er lykkedes dem godt – også selvom en nær konkurrent faktisk overgår B&Os nyeste bluetooth højtaler.

Se også: Få billig musikstreaming med i dit mobilabonnement

Fordele og ulemper ved Beosound Explorer

Fordele:

  • Velspillende højtaler med klar lyd
  • Utroligt solidt bygget og kompakt
  • Godt beskyttet med IP67-certifikation
  • Lang batteritid
  • Simpel betjening

Ulemper:

  • Ingen Wi-Fi
  • … og dermed ingen AirPlay 2, Chromecast, multiroom, digital assistent
  • Tung på trods af dens lille størrelse

Se også: Sammenlign priser på bluetooth-højtalere

Designet på Beosound Explorer

Det er nærmest som om, at Beosound Explore et CNC-fræset ud af et stort stykke aluminium, hvor der er gjort plads til, at den velspillende lyd kan slippe uforhindret ud mellem rillerne. Sjældent har en højtaler virket så solid. Med målene 81 x 124 x 81 millimeter er Explore samtidig en handy lille ting, som ikke fylder meget i hånden eller tasken. Hertil er det værd at vide, at dens materialer og store batteri gør, at den vejer hele 631 gram.

Explore er både beskyttet med stød, vand og støv, så den er klar til vandreturen eller bare hygge i parken.

Beosound Emerge kommer i tre farver; Sort, grøn og grå. Vi har haft den grønne Beosound Explore til test. Og den ser godt ud, men personligt havde heg valgt den sølvfarvede. For at understrege dens holdbarhed, har B&O vedlagt en karabinhage i salgsæsken.

Betjeningen af højtaleren er uhyre simpel. På toppen finder man fem trykknapper (Hurra for ingen touchknapper): tænd/sluk, lydstyrke, play/pause og bluetooth-parring. Det er let og ligetil. Opladningen foregår via USB-C.

Se også: Test af Google Nest Audio – musthave-lyd til smarthjemmet

B&Os signaturlyd

Det er meget sjældent vi ikke er vilde med lyden i B&Os højtalere, med undtagelse af Beosound Emerge, som ikke imponerede os. Og det er ikke anderledes med Beosound Explore, som er en utroligt velspillende lille sag. B&O skriver selv, at den har ders signaturlyd, og det må vi give dem ret i.

Du skal ikke forvente, at Explore spiller en udendørs fest op, men der er alligevel masser af lydstyrke i den, uden forvrængning. Hvor man finder dens største mangel er i de dybe toner. Dens kompakte ydre spiller uden tvivl en stor rolle her. Alligevel er der en udmærket bund at finde i Explore, specielt med størrelse i betragtning. Hvor Explore virkelig imponerer er på dens velbalancerede lyd og dens klarhed i de høje toner.

Vi har været gennem et større bibliotek af sange, som til sidst endte (fordi det er fredag) i en playliste med klassiske rock og heavy numre. Men vi har også spillet Ariana Grande, The Weeknd, Dire Straits, Eric Clapton og Gojira. Lige meget hvilken genre, så gør Explore det godt.

Dog bliver vi her nødt til at nævne en tæt konkurrent, nemlig den nye Sonos Roam. I næsten samme størrelse, til billigere penge, så spiller Roam altså bedre end Explore. Her finder man meget mere bund, uden at gå på kompromis med klarheden.

Beosound Explore
Beosound Explore eller Sonos Roam?

Mangel på funktioner

Det er nok her man skal gøre op med sig selv, om man vil have Sonos Roam eller Beosound Explore. For det er netop på funktioner, hvor vi finder en enorm forskel.

Beosound Explore er utroligt simpel og ligetil. Men det betyder også, at man går glip af nogle nærmest uundværlige funktioner. Der er nemlig kun bluetooth at finde i Explore. Uden Wi-Fi indbygget, så er der ingen mulighed for AirPlay 2, Chromecast, multiroom og en digital assistent – fx Google Assistent, som B&O allerede gør brug af i andre højtalere. Og det er rigtig ærgerligt. Alle disse ting finder man i Sonos Roam – uden at den her test af Beosound Explore skal blive til en sammenligning mellem de to.

Og når vi nu snakker om mangler, så er der heller ingen trådløs opladning i Explore. Til gengæld så har den en voldsomt god batteritid. Det 2.400 mAh store batteri holder den kørende i 27 timer ved “normal” lydstyrke, oplyser B&O. Og jeg må indrømme, at jeg ikke har siddet i 27 timer og test batteritid, men den har været kontorets højtaler i en lille uge og har klaret det uden at skulle en tur i stikkontakten – dét er imponerende.

Pris og konklusion

Til 1.499 kroner er Beosound Explore en fremragende lille højtaler, som varmt kan anbefales. Er man til en simpel, holdbar, velspillende højtaler, som holder batteri i lang tid, så er Explore et oplagt valg. Vil man derimod gerne have Wi-Fi (og de funktioner der her medfølger), så skal det ikke være denne.

Beosound Explore lander i test på 8 ud af 10.

Alternativ: Sonos Roam

Sonos Roam har både bluetooth og Wi-Fi, koster 150 kroner mindre og spiller en anelse bedre. Til gengæld er dens batteritid meget ringere og den er ikke så godt bygget eller halvt så pæn. Se vores test af Sonos Roam.

Se også: Test af højtalere, hovedtelefoner og tilbehør